INEOS 1:59 Challenge

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
SławekK
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:24
Życiówka w maratonie: 3:12:39

Nieprzeczytany post

Arti pisze:Za małolata na 60m brakowało mi 1s do rekordu świata A teraz trojkolamacze nadal będą mieć 1 godzinę do rekordu świata :/ ehh życie;)
Co Ci zrobili trójkołamacze że ich się tak czepiasz. Każdy łamie swoje granice, Kipchoge 2.00, inni 3.00 a jeszcze inni 4.00 czy nawet granicę salonu żeby wyjść pierwszy raz pobiegać.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2019, 11:25 przez SławekK, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
New Balance but biegowy
Roch
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:34
Życiówka w maratonie: 3:41:40

Nieprzeczytany post

Arti pisze:Za małolata na 60m brakowało mi 1s do rekordu świata A teraz trojkolamacze nadal będą mieć 1 godzinę do rekordu świata :/ ehh życie;)
Ten wynik nie będzie uznane za rekord świata.
Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł.1 Kor 10,12

blog: https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=61154
komentarze: https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=61155
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

No i pozamiatane.
Obstawiałem, że tym razem się uda i to o 20 sekund.
Ciekawe ile minie lat nim ktoś już nie w warunkach laboratoryjnych połamie dwójkę. Wbrew pozorom to może zająć kilka ładnych lat.
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kipchoge, ani Bekele, już (raczej) tego nie zrobią, ale Kipchoge poniżej 2h01 może spróbować, oczywiście tylko w Berlinie i przy odpowiedniej pogodzie; na odpowiednio silną konkurencję , póki co bym nie liczył. ;)
Ostatnio zmieniony 12 paź 2019, 12:14 przez jarjan, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem dlaczego, ale mam głupie wrażenie że przy idealnym prowadzeniu biegu pod niego (tj. bieżące wyświetlanie tempa, bardzo mocni pejsi którzy dociągną powyżej 30km) Kipchoge może to zrobić w Berlinie. Ostatnio przecież pobiegł tylko 1:15 wolniej niż na Monza biegnąc połowe biegu samemu. Wiem, że tak się nie da - ale samo tylko przełożenie dzisiejszego wyniku w taki sposób daje mu złamanie 2:01. Pozostaje otwarte pytanie, czy pejsi i inne rzeczy dadzą te kolejne kilkadziesiąt sekund... no i czy dzisiaj pobiegł rzeczywiście maksa czy jednak gdzieś tam te kilka-kilkanaście sekund zapasu miał (bo na mecie poruszał się całkem żwawo, a przed też wyglądał dobrze).
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

SławekK. pisze:
Co Ci zrobili trójkołamacze że ich się tak czepiasz. Każdy łamie swoje granice, Kipchoge 2.00, inni 3.00 a jeszcze inni 4.00 czy nawet granicę salonu żeby wyjść pierwszy raz pobiegać.
Dokładnie, ja mam szacunek nawet dla tych co mają kłopot że złamaniem 6h w maratonie. Co już wielokrotnie podkreśliałem;) Gorzej z tymi co uważają ,że takie osoby nie powinny brać udziału w maratonie :/

Teraz klopot że złamaniem 2:10 u profi blado wygląda bo to aż 3km dalej od najlepszych :/
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Keri pisze:No i pozamiatane.
Obstawiałem, że tym razem się uda i to o 20 sekund.
Ciekawe ile minie lat nim ktoś już nie w warunkach laboratoryjnych połamie dwójkę. Wbrew pozorom to może zająć kilka ładnych lat.
Wbrew pozorom może nastąpić bardzo szybko. Bo Kipchoge pokazał ,że jest to możliwe. Kiedy łamania 4min na mile zaraz po dokonaniu posypały się kolejne wyniki poniżej 4min.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:Kipchoge, ani Bekele, już (raczej) tego nie zrobią, ale Kipchoge poniżej 2h01 może spróbować, oczywiście tylko w Berlinie i przy odpowiedniej pogodzie; na odpowiednio silną konkurencję , póki co bym nie liczył. ;)
Kipchoge przede wszystkim już nic nie musi;) jedynie zapozować do przy projekcie pomnika..Tym wyczynem pozamiatał wszystkie legendy maratonu;) nawet 1:59 podczas zawodów już nie będzie epokowe.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trasa w Berlinie jest inna, trudno ja porównać do tej w Wiedniu. To wszystko to są tylko dywagacje bez odpowiedzi. Fascynował mnie jego wyraz twarzy w Berlinie, tuż za ostatnim zakrętem przed ostatnią prostą. Spokój, równowaga, zamknięte usta,...
https://photos.app.goo.gl/suYqr7L7MLsvde3i7
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kipchoge od startu do mety zachowuje na twarzy spokój choć w Wiedniu na końcówce widać było prawdziwą radość;)
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arti pisze:A teraz trojkolamacze nadal będą mieć 1 godzinę do rekordu świata
To nie jest rekord świata. Na szczęście.

Swoją drogą fenomen liczb jest niesamowity. Magiczne 2h złamane...
Żeby nie było: też jestem pod ogromnym wrażeniem wyniku. Ale gdyby ten wynik był podawany nie w godzinach a w sekundach to nie byłoby w ogóle tematu. Pierwszy człowiek który złamał 7200 sekund nie brzmi zbyt wyniośle. Ale może następny event zrobią na łamanie 7000 sekund.... Mam nawet nazwę: Breaking 7K. Dodatkowa sprężynka w bucie, drugi samochód z tyłu motywujący klaksonem. Jest potencjał na progres.
"Life can pull you down but running will always lift you up."
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arti pisze:
jarjan pisze:Kipchoge, ani Bekele, już (raczej) tego nie zrobią, ale Kipchoge poniżej 2h01 może spróbować, oczywiście tylko w Berlinie i przy odpowiedniej pogodzie; na odpowiednio silną konkurencję , póki co bym nie liczył. ;)
Kipchoge przede wszystkim już nic nie musi;) jedynie zapozować do przy projekcie pomnika..Tym wyczynem pozamiatał wszystkie legendy maratonu;) nawet 1:59 podczas zawodów już nie będzie epokowe.
Przede wszystkim, to nie stwierdziłem, że cokolwiek musi. ;)
A 1h59:XX podczas zawodów epokowe będzie, bo będzie oficjalne! ;)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wg. Mnie nie będzie ponieważ świat już zobaczył jak wygląda bieg poniżej 2h. ;)
Najbardziej fascynuje to co pierwszy raz zobaczymy w życiu. Pierwszy raz pod każdym względem tak jak dzisiaj jeżeli chodzi o złamanie bariery 2h..
Muszę przyznać ,że dzięki temu,że było to bliżej publiczności nadspodziewanie fajnie się to oglądało choć Monza jako pierwsza próba wywoływał dreszcze z uwagi na to,że pierwszy raz człowiek oficjalnie podejmował się ataku na łamanie 2h. Teraz już wiedzieliśmy z czym to się je;)
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:
Arti pisze:
Przede wszystkim, to nie stwierdziłem, że cokolwiek musi. ;)
A 1h59:XX podczas zawodów epokowe będzie, bo będzie oficjalne! ;)
Moim zdaniem będzie oczywiście oficjalne i tutaj nie ma wątpliwości ale nie będzie już epokowe.
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Świat zobaczył jak wygląda bieg na 2h00, ale w warunkach, w których nigdy nie zobaczy na normalnych zawodach. ;)

pozdrawiam
Jarosław
ODPOWIEDZ