Komentarz do artykułu Półmaraton PHILIPSA w Pile, Kozłowski i Kowalska Mistrzami Polski

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Brawo Artur !
Arturowski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:39:00
Życiówka w maratonie: 3:29:43

Nieprzeczytany post

Hej,

do udziału w Mistrzostwach Polski w Półmaratonie zgodnie z informacją PZLA przystąpiło 30 zawodników oraz 24 zawodniczek (z licencjami PZLA i klasą sportową). A co w sytuacji, gdyby zwykły amator bez licencji i klasy sportowej wygał bieg. Nie otrzymałby medalu Mistrza Polski w HM? :)
Czy tylko nie mógłby reprezentować polski, a miał tytuł?
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Arturowski pisze: A co w sytuacji, gdyby zwykły amator bez licencji i klasy sportowej wygał bieg. Nie otrzymałby medalu Mistrza Polski w HM? :)
Zostałby zwycięzcą półmaratonu i otrzymał nagrodę za wygranie półmaratonu oraz medal tak jak każdy inny amator za ukończenie biegu. Coś takiego jak ten Kenijczyk który wygrał, tylko on oczywiście nie jest Polakiem.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Arturowski pisze:Nie otrzymałby medalu Mistrza Polski w HM? :)
Na zawodach strzeleckich zająłem I miejsce i okazało się, że nie mam licencji. Przy moim nazwisku pojawiło się "PK" (= Poza klasyfikacją) i nawet mnie na podium nie zaproszono. Pucharu nie dostałem (a był przygotowany dla zwycięzcy!).
Powiedziałem wtedy "nie potraficie ze mną wygrać na strzelnicy, to walczycie biurokracją" i przeszła mi chęć na strzelanie.
Arturowski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:39:00
Życiówka w maratonie: 3:29:43

Nieprzeczytany post

Bacio pisze:
Arturowski pisze:Nie otrzymałby medalu Mistrza Polski w HM? :)
Na zawodach strzeleckich zająłem I miejsce i okazało się, że nie mam licencji. Przy moim nazwisku pojawiło się "PK" (= Poza klasyfikacją) i nawet mnie na podium nie zaproszono. Pucharu nie dostałem (a był przygotowany dla zwycięzcy!).
Powiedziałem wtedy "nie potraficie ze mną wygrać na strzelnicy, to walczycie biurokracją" i przeszła mi chęć na strzelanie.
A widzisz, jest radocha poświęcanie czasu, a na końcu liść na twarz:(
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Arturowski pisze:Hej,

do udziału w Mistrzostwach Polski w Półmaratonie zgodnie z informacją PZLA przystąpiło 30 zawodników oraz 24 zawodniczek (z licencjami PZLA i klasą sportową). A co w sytuacji, gdyby zwykły amator bez licencji i klasy sportowej wygał bieg. Nie otrzymałby medalu Mistrza Polski w HM? :)
Czy tylko nie mógłby reprezentować polski, a miał tytuł?
Kilka lat temu była taka historia z Pawłem Ochalem, nie miał wtedy licencji i nie był klasyfikowany w Mistrzestwach Polski w maratonie, mimo, że ne metę przybiegł drugi (czyli gdyby miał licencję byłoby srebro).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ