Komentarz do artykułu Półmaraton PHILIPSA w Pile, Kozłowski i Kowalska Mistrzami Polski
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Półmaraton PHILIPSA w Pile, Kozłowski i Kowalska Mistrzami Polski
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Brawo Artur !
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:39:00
- Życiówka w maratonie: 3:29:43
Hej,
do udziału w Mistrzostwach Polski w Półmaratonie zgodnie z informacją PZLA przystąpiło 30 zawodników oraz 24 zawodniczek (z licencjami PZLA i klasą sportową). A co w sytuacji, gdyby zwykły amator bez licencji i klasy sportowej wygał bieg. Nie otrzymałby medalu Mistrza Polski w HM?
Czy tylko nie mógłby reprezentować polski, a miał tytuł?
do udziału w Mistrzostwach Polski w Półmaratonie zgodnie z informacją PZLA przystąpiło 30 zawodników oraz 24 zawodniczek (z licencjami PZLA i klasą sportową). A co w sytuacji, gdyby zwykły amator bez licencji i klasy sportowej wygał bieg. Nie otrzymałby medalu Mistrza Polski w HM?

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Zostałby zwycięzcą półmaratonu i otrzymał nagrodę za wygranie półmaratonu oraz medal tak jak każdy inny amator za ukończenie biegu. Coś takiego jak ten Kenijczyk który wygrał, tylko on oczywiście nie jest Polakiem.Arturowski pisze: A co w sytuacji, gdyby zwykły amator bez licencji i klasy sportowej wygał bieg. Nie otrzymałby medalu Mistrza Polski w HM?
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Na zawodach strzeleckich zająłem I miejsce i okazało się, że nie mam licencji. Przy moim nazwisku pojawiło się "PK" (= Poza klasyfikacją) i nawet mnie na podium nie zaproszono. Pucharu nie dostałem (a był przygotowany dla zwycięzcy!).Arturowski pisze:Nie otrzymałby medalu Mistrza Polski w HM?
Powiedziałem wtedy "nie potraficie ze mną wygrać na strzelnicy, to walczycie biurokracją" i przeszła mi chęć na strzelanie.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:39:00
- Życiówka w maratonie: 3:29:43
A widzisz, jest radocha poświęcanie czasu, a na końcu liść na twarz:(Bacio pisze:Na zawodach strzeleckich zająłem I miejsce i okazało się, że nie mam licencji. Przy moim nazwisku pojawiło się "PK" (= Poza klasyfikacją) i nawet mnie na podium nie zaproszono. Pucharu nie dostałem (a był przygotowany dla zwycięzcy!).Arturowski pisze:Nie otrzymałby medalu Mistrza Polski w HM?
Powiedziałem wtedy "nie potraficie ze mną wygrać na strzelnicy, to walczycie biurokracją" i przeszła mi chęć na strzelanie.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Kilka lat temu była taka historia z Pawłem Ochalem, nie miał wtedy licencji i nie był klasyfikowany w Mistrzestwach Polski w maratonie, mimo, że ne metę przybiegł drugi (czyli gdyby miał licencję byłoby srebro).Arturowski pisze:Hej,