Komentarz do artykułu Lewandowska walczy o minimum w Los Angeles

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
RamboJohn
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Powalczy każdy, efekt może być różne. Ja mam inny stosunek. I tak wiele nie zdziałają, więc sugeruję puścić zawodników szeroką ławą. Nie chcę aby nas nie było i jedyne co nam pozostało po IO to świadomość, że miliśmy wypasione limity.
Wypasione limity ? 2:30:00 to jest 128 wynik w tabelach 2011 na świecie, a licząc tylko po 3 zawodników z każdego kraju daje 45 miejsce na świecie. Te limity są sztucznie zaniżone - nie odpowiadają poziomowi na świecie, który się mocno podniósł w ostatnich 2 latach.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Łukasz Panfil
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się, czy był by dopuszczalny wariant gdzie zawodniczka lub zawodnik którzy otwarli się o minimum przyszli do właściwego związku i powiedzieli,...chcemy wystartować za swoje i pieniądze sponsorów. Prosimy o włączenie do ekipy. To przynajmniej ukróciło by dyskusję o wycieczkach za pieniądze podatników, które tak czy inaczej, i tak się pojawią.
Z taką propozycją wyszedł 11 lat temu Artur Osman i uderzył głową w mur. Posiadając minimum IAAF-owskie (wówczas 2:18:00) chciał lecieć na MŚ w Edmonton na własny koszt. To były jego najlepsze lata - 2000-2001 uzyskiwał wtedy we Frankfurcie wyniki dwukrotnie poniżej 2:12:00. Podczas samotnego maratonu w Gdańsku 15 sierpnia przy 'ciężkiej' pogodzie Artur uzyskał 2:17:56. Wynik niby żaden, ale w Edmonton zawodnicy z miejsc 8-11 uzyskali czasy w przedziale 2:17:05-2:17:54. Biorąc pod uwagę fakt iż Osman nie miał z kim rywalizować (2gi na mecie 2:23) można sądzić, że rezultat końcowy mógłby być znacznie bardziej wartościowy. Wówczas 2:13:18 dawało brąz, a szósty zawodnik pobiegł nieznacznie poniżej 2:16.
Awatar użytkownika
Łukasz Panfil
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Należy dodać, że maratony w Edmonton i Gdańsku były rozgrywane w podobnych warunkach atmosferycznych.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Łukasza, poprosiłem kolegę o reset mojej pamięci. Był przypadek w latach 90-tych gdy zawodniczka którą nie zakwalifikowane do kadry na mistrzostwa Europy pojechała na własny koszt. Pojechała i zajęła trzecie miejsce, oczywiście tym samym zdobyła brązowy medal. Zawodniczka startowała w skoku wzwyż. Oznacza to, że władze mogą się mylić,...czasem zawodniczka/zawodnik który nie łapie się w limicie ma potencjał i potrafi coś osiągnąć,...
PiotrSw
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:,...czasem ...
to trochę mało, nie sądzisz?
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PiotrSw pisze:
Ryszard N. pisze:,...czasem ...
to trochę mało, nie sądzisz?
Do czego?,...do wyciśnięcia ze związku działaczy "a la PZPN" zdecydowanie za mało. :hahaha: :hahaha:
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ryszardzie N to po co w takim razie kwalifikacje skoro mozna by jechac na wlasny koszt?

szkoda ze u nas malo biegaczy bo to powinno byc tak Wyznacza sie jeden termin i wszyscy biegna Najlepsi jada...ale ze u nas niedostatek to jest jak jest
ODPOWIEDZ