Dziennik Biegacza - Dla potrzebujących dodatkowej motywacji
- Bennet
- Administrator
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Świeć Panie nad duszą Dzienników treningowych...
No i co mam tu teraz napisać? ;)
- mqqla
- Stary Wyga
No szkoda, szkoda...
dzieki Bennetowi zauwazylem posta sprzed mojej obecnosci na forum, a przez archiwum sie nie przedzieralem - za duzo tego
kiedys juz wyslalem link o dzienniku, ale przeszedl bez echa. teraz widze, ze cos takiego juz bylo tutaj, wiec zainteresowalo mnie to znowu
nie chcialbym powodowac euforii, jaka byla ostatnio, ale akurat mam troche wolnego czasu i moglbym troche potworzyc
nie obiecuje, ze bedzie to za tydzien/dwa, raczej miesiac/dwa przy wolnym czasie...
adamm - jakie technologie sa dostepne na serwerze? nadal nie ma bazy?
krzyskiekk - moze daloby sie usadowic to na Twoim serwerze, w imie dobra ogolnego
? widzialem u Ciebie PHP
no i jeszcze potrzebuje kogos z wiedza nt. dziennikow - to co padlo w tym watku juz zanotowalem... moze cos jeszcze?
dzieki Bennetowi zauwazylem posta sprzed mojej obecnosci na forum, a przez archiwum sie nie przedzieralem - za duzo tego
kiedys juz wyslalem link o dzienniku, ale przeszedl bez echa. teraz widze, ze cos takiego juz bylo tutaj, wiec zainteresowalo mnie to znowu
nie chcialbym powodowac euforii, jaka byla ostatnio, ale akurat mam troche wolnego czasu i moglbym troche potworzyc
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
adamm - jakie technologie sa dostepne na serwerze? nadal nie ma bazy?
krzyskiekk - moze daloby sie usadowic to na Twoim serwerze, w imie dobra ogolnego
no i jeszcze potrzebuje kogos z wiedza nt. dziennikow - to co padlo w tym watku juz zanotowalem... moze cos jeszcze?
mqqla [czyt. emkukula]
[url=http://bieganie.pl]bieganie[/url]
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
mqqla, byłbyś wielki!!! Jak widzisz zainteresowanie tematem jest, co tu dużo gadać, bardzo duże i szkoda by było żeby temat padł. Jak widzisz z Bazą życiówek dzięki krzyśkkowi się udało, może i z dziennikami też by wyszło...
Pozdrawiam,
Bennet
Pozdrawiam,
Bennet
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Mqqla trzymam kciuki.
Swoją drogą nie wiem jak to się dzieje że tyle świetnych pomysłów nie doczekuje swojej realizacji. Mam nadzieje że w tym przypadku wszystko pójdzie jak po maśle:)
Mqqla czy jesteś w stanie od czasu do czasu zamieścić notkę dot. postępów?
Nie żebym Cię sprawdzał - tak tylko z ciekawości![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Pozdrawiam
Swoją drogą nie wiem jak to się dzieje że tyle świetnych pomysłów nie doczekuje swojej realizacji. Mam nadzieje że w tym przypadku wszystko pójdzie jak po maśle:)
Mqqla czy jesteś w stanie od czasu do czasu zamieścić notkę dot. postępów?
Nie żebym Cię sprawdzał - tak tylko z ciekawości
Pozdrawiam
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- mqqla
- Stary Wyga
Zainteresowanych prosze moze na jutro wymagania FUNKCJONALNE dziennika, czyli nie jakie dane beda przechowywane (bo to juz chyba wiemy - HR, dlugosc, czasy, pogoda, etc), ale co z nimi bedzie mozna robic. Ja juz sobie pare takich cech wypisalem, ale chce od Was uslyszec, jakie wlasciwosci moglby miec taki dziennik (np. pomysl z online-offline)
no i prosze o cierpliwosc, bo w tydzien tego sie nie da zrobic tak, zeby bylo dobrze![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
no i jeszcze jakas informacja gdzie moznaby to w razie czego postawic, bo ja nie mam za bardzo gdzie
pozdrawiam
no i prosze o cierpliwosc, bo w tydzien tego sie nie da zrobic tak, zeby bylo dobrze
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
no i jeszcze jakas informacja gdzie moznaby to w razie czego postawic, bo ja nie mam za bardzo gdzie
pozdrawiam
mqqla [czyt. emkukula]
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Dobrze by było żeby dane można było wpisywać w trybie offline i przesyłać na serwer w chwili połączenia. Poza tym przydała by się opcja generowania statystyk - ilość kilometrów tygodniowo i miesięcznie.
Osobiście widziałbym taki dziennik w układzie tygodniowym.
Osobiście widziałbym taki dziennik w układzie tygodniowym.
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Ważne aby do dziennika tr. można było wpisywać plany treningowe oraz faktyczne ich wykonanie. Najlepiej gdyby dało się to ująć w zestawieniu dzień po dniu.
Ale wymyślam hihihihi
(Edited by Bartek Sz at 1:34 pm on Jan. 23, 2003)
Ale wymyślam hihihihi
(Edited by Bartek Sz at 1:34 pm on Jan. 23, 2003)
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Dla ścisłości, kto jest zainteresowany publikowaniem swoich dzienników treningowych w internecie?
Kwestia dosyć istotna, żeby potem nagle się nie okazało, że nasz kolega solidnie się napracuje i nie będzie później chętnych do wykorzystania jego pracy.
Deklaruję się jako pierwszy. Proszę o następne zgłoszenia. Powiedzmy, że na początek przydało by się z 10 osób.
Pozdrawiam,
Bennet
Kwestia dosyć istotna, żeby potem nagle się nie okazało, że nasz kolega solidnie się napracuje i nie będzie później chętnych do wykorzystania jego pracy.
Deklaruję się jako pierwszy. Proszę o następne zgłoszenia. Powiedzmy, że na początek przydało by się z 10 osób.
Pozdrawiam,
Bennet
-
- Zaprawiony W Bojach
W dzienniku powinna byc krotka informacja o sportach alternatywnych, tzn. np. "rower 40km" oraz o uksztaltowaniu terenu w ktorym biegalismy, np. jako roznice wysokosci danej trasy.
kledzik
kledzik
- blablapunktde
- Zaprawiony W Bojach
a wiec z kolanem cos nie tak??
proponuje POLAR s710
proponuje POLAR s710
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Mqqla - czy możesz powiedzieć - na jakim etapie jest obecnie dziennik treningowy?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- mqqla
- Stary Wyga
witam wszystkich zawiedzionych...
wiem, ze to oklepana spiewka, ale ostatnie 2 miesiace - marzec, kwiecien - mialem taki nawal pracy, ze nie mialem ochoty siadac nad dziennikami po powrocie z pracy - po prostu nie chcialo mi sie wlaczac kompa...
tuz przed dlugim weekendem siadlem nad tym, zobaczyc co zrobilem. W sumie to zdziwilem sie ile juz jest gotowe i de facto moze byc to juz opublikowane. Ale na razie bedzie to wylacznie wpisywanie/przegladanie swoich dokonan. Potem - w miare mozliwosci - dorobie raportowanie, przegladanie treningow innych osob etc. Na koncu (moze) jakies wykresy... A dalej - tryb wprowadzania offline...
a w dlugi weekend musialem po prostu odpoczac![:trup:](./images/smilies/trup.gif)
ja tez nie chce, zeby ten pomysl padl, bo szkoda juz mojej pracy... obiecuje, ze teraz siade nad tym skutecznie...
pozdrawiam
wiem, ze to oklepana spiewka, ale ostatnie 2 miesiace - marzec, kwiecien - mialem taki nawal pracy, ze nie mialem ochoty siadac nad dziennikami po powrocie z pracy - po prostu nie chcialo mi sie wlaczac kompa...
tuz przed dlugim weekendem siadlem nad tym, zobaczyc co zrobilem. W sumie to zdziwilem sie ile juz jest gotowe i de facto moze byc to juz opublikowane. Ale na razie bedzie to wylacznie wpisywanie/przegladanie swoich dokonan. Potem - w miare mozliwosci - dorobie raportowanie, przegladanie treningow innych osob etc. Na koncu (moze) jakies wykresy... A dalej - tryb wprowadzania offline...
a w dlugi weekend musialem po prostu odpoczac
![:trup:](./images/smilies/trup.gif)
ja tez nie chce, zeby ten pomysl padl, bo szkoda juz mojej pracy... obiecuje, ze teraz siade nad tym skutecznie...
pozdrawiam
mqqla [czyt. emkukula]