Zmiany na Portalu

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
50latek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:47
Życiówka w maratonie: - - -

Nieprzeczytany post

jacekww pisze: 21 paź 2021, 17:15 Jednocześnie zwracam uwagę, czy wręcz ostrzegam innych użytkowników by nie tykali podpisu jeśli chcą mieć go jak dotychczas.
U mnie zniknęło w ogóle wyświetlanie podpisu.
Dopiero jak zlikwidowałem wszelkie url , kodów BBC to coś się ukazało, ale w opłakanym stanie.
Nie rozumiem, bo inni cały czas mają stare podpisy z bajerami.

Przyznam, że nie mam czasu, by teraz dochodzić jak przywrócić stare ustawienia. I jak włączyć BBCode w podpisie?
Dlaczego to w ogóle zostało zmieniane?
Dlaczego wszystkie zmiany na forum są na gorsze, psują funkcjonalność lub widoczność?
PKO
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

artur_kozlowski pisze: 21 paź 2021, 14:47 Funkcja podpisu nigdy nie była zablokowana. Warto sprawdzić, nie jest to zbyt skomplikowane.
W takim razie dlaczego podpis, który miałem zniknął z moich postów a teraz znowu "cudownie" powrócił?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 21 paź 2021, 17:07
Więc albo Kozłowski robi z nas głupków pisząc, że funkcja podpisu nie zmieniła się albo faktycznie to my mamy problem z ogarnięciem kodu.
Jacek, tego typu teksty są poprostu niekulturalne, zwłaszcza wobec osoby która zachowuje się wobec Ciebie kulturalnie.
Nie wszystko jest takie proste i oczywiście w systemach których się samemu nie buduje (nawet w tych które się buduje tez nie jest).
Jeśli Artur pisze, że nie ma żadnego intencjonalnego działania w chwilowym zniknięciu podpisów to tak na pewno jest.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja nie będę wnikał jakie są intencje i czy zniknięcie podpisów jest chwilowe.
Użytkownik o nicku bieganie.pl napisał wprost:
bieganie.pl pisze:wielu użytkowników nadużywało tej funkcjonalności robiąc z grafik banery reklamowe przekierowujące do komercyjnych usług
Z kolei Artur Kozłowski napisał, że nic się nie zmieniło. Użytkownicy widzą, że jednak się zmieniło. Przyzwyczailiśmy się już, że nie ma żadnej komunikacji nowej ekipy z forumowiczami, ale jak widać nie ma też komunikacji wewnątrz ekipy.
Użytkownik bieganie.pl pisze:
bieganie.pl pisze:postaramy się znaleźć rozwiązania najlepsze z punktu widzenia użytkowników forum
Dobre pany. Dobre. Dziękujemy. Wszyscy przecież widzimy te wściekłe ataki spamerów na całe forum i redakcja została postawiona w stan wyższej konieczności. Likwidując opcje personalizujące podpis chronią nas teraz przed nami samymi. Naprawdę dobre pany. W zamian dostaliśmy dodatkowe opcje unifikujące. Bardzo dziękujemy. Teraz jak jestem szczęśliwy, to daję to :usmiech: , a jak mi smutno, to daję to :smutek: .

A jak redakcja uzna za chwilę, że użytkownik spamuje w samej treści posta? Też wyłączą wszystkim opcje linkowania w postach?
-------------------------------------------
Pomiary biomechaniki biegu - Filip Rudnicki
Obrazek
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 22 paź 2021, 10:44 Dobre pany. Dobre. Dziękujemy. Wszyscy przecież widzimy te wściekłe ataki spamerów na całe forum i redakcja została postawiona w stan wyższej konieczności. Likwidując opcje personalizujące podpis chronią nas teraz przed nami samymi. Naprawdę dobre pany. W zamian dostaliśmy dodatkowe opcje unifikujące. Bardzo dziękujemy. Teraz jak jestem szczęśliwy, to daję to :usmiech: , a jak mi smutno, to daję to :smutek: .

A jak redakcja uzna za chwilę, że użytkownik spamuje w samej treści posta? Też wyłączą wszystkim opcje linkowania w postach
Uprzejmie prosimy o nie zamieszczenie w postach obrazów oraz innych form graficznych linkujących do komercyjnych działań, które spełniają funkcję baneru reklamowego. Informujemy, że w przypadku niedostosowania się do naszej prośby będziemy zmuszeni zablokować konto gdzie one się pojawiają. Będziemy wdzięczni za wyrozumiałość i informujemy, że decyzja ta leży w interesie funkcjonowania forum i dotyczy wszystkich jego użytkowników.

Równolegle informujemy również, że nie będziemy tolerowali przejawów chamstwa i niekulturalnego odnoszenia się do osób, które zarządzają forum, redakcji portalu oraz innych użytkowników, co mam miejsce w Pana przypadku. Prosimy o potraktowanie tej wiadomości jako finalnego ostrzeżenia w tym aspekcie.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

W jednym poście i prośba i groźba. :ojoj:
Napiszcie jakiś nowy regulamin, nowe zasady, żeby wszyscy się zapoznali i zaakceptowali albo
i nie zaakceptowali. Nawet jeśli nie chcecie z nikim tych zasad konsultować, to i tak wszyscy powinni o tym wiedzieć i to przed tymi zmianami. No ale jak widać łatwiej zrobić coś po nocy, po cichu, a potem siepać się, że jest niezrozumienie. No i ponieważ jest zakaz używania wulgaryzmów to na tym zakończę.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze: 22 paź 2021, 15:05 W jednym poście i prośba i groźba. :ojoj:
Napiszcie jakiś nowy regulamin, nowe zasady, żeby wszyscy się zapoznali i zaakceptowali albo
i nie zaakceptowali. Nawet jeśli nie chcecie z nikim tych zasad konsultować, to i tak wszyscy powinni o tym wiedzieć i to przed tymi zmianami. No ale jak widać łatwiej zrobić coś po nocy, po cichu, a potem siepać się, że jest niezrozumienie. No i ponieważ jest zakaz używania wulgaryzmów to na tym zakończę.
Nikt nie robi niczego po nocy, ani po cichu stąd wiadomość publiczna. Zasady są takie same dla wszystkich.
W tym przypadku niestety nie ma miejsca na konsultację, gdyż chodzi o funkcjonowanie forum i portalu, a nie wyłącznie kwestie użytkowe. Nazywając to wprost, jest to działalność komercyjna. Decyzja była uzasadniona już w tej dyskusji. Musimy być fair wobec użytkowników, ale również w stosunku do naszych partnerów.
Liczymy na zrozumienie. Nie jesteśmy żadnym wyjątkiem w tej kwestii.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yacool zbudował sobie imperium na plecach portalu, stając się światowej sławy jutuberem. :hahaha: Żeby się to nie powtórzyło, to koniecznie trzeba blokować linki do yt.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

O zmianach trzeba informować, a są to zmiany bo wcześniej było inaczej wszystko musi być jasne i przejrzyste.Ja nie wnikam czy ta zmiana jest dobra czy zła, a Ty jak zwykle próbujesz powiedzieć, że niczego nie rozumiem/y. Komunikacja, komunikacja i jeszcze raz komunikacja.
Ja przyjąłem, żadnych banerów zamieszczać nie będę ale jak myślisz do ilu osób z forum to dotarło, nawet pis jak zrobi coś po nocy to przed wdrożeniem w życie zamieszcza w dzienniku ustaw.

edit, to do kogoś kto chowa się za bieganiem a nie do yacoola.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze: 22 paź 2021, 15:22 O zmianach trzeba informować, a są to zmiany bo wcześniej było inaczej wszystko musi być jasne i przejrzyste.Ja nie wnikam czy ta zmiana jest dobra czy zła, a Ty jak zwykle próbujesz powiedzieć, że niczego nie rozumiem/y. Komunikacja, komunikacja i jeszcze raz komunikacja.
Ja przyjąłem, żadnych banerów zamieszczać nie będę ale jak myślisz do ilu osób z forum to dotarło, nawet pis jak zrobi coś po nocy to przed wdrożeniem w życie zamieszcza w dzienniku ustaw.

edit, to do kogoś kto chowa się za bieganiem a nie do yacoola.
Wbrew temu co Pan pisze nie próbujemy powiedzieć, że ktoś czegoś nie rozumie. W kwestiach dotyczących funkcjonowania portalu i forum decydują osoby, które mają wiedzę odnośnie procesów jakie w nim zachodzą. Nie są to informacje jawne więc forum nie jest miejscem do konsultowania takich decyzji. Nie zmienia to jego wagi i naszych starań o komfort jego użytkowników. Czasem wszyscy musimy sięgać po kompromisy jednak w tym wypadku to żaden wyjątek. Wszędzie gdzie chce się promować działalność komercyjną, należy to robić w porozumieniu z posiadaczem tej powierzchni. Nic nadzwyczajnego w tym niema i każdy doskonale to rozumie.

Zgadzamy się z Panem odnośnie bardziej transparentnej komunikacji dlatego jesteśmy w trakcie aktualizacji regulaminu. Dziękujemy za zaangażowanie w sprawę.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Na forum jest zasada, że jesteśmy wszyscy po imieniu, czy raczej po nicku, wiec ja przy tym pozostanę.
Znowu wpierasz mi, że jestem niekumaty i udajesz, że nie wiesz o czy piszę.
Rozumiem na czym polega biznes i rozumiem, że prowadzenie go wymaga również ciągłych zmian, te zmiany rzecz jasna dotknąć muszą też nas forumowiczów i to oczywiste. Tylko, że zamiast straszyć i karać lepiej informować i uzasadniać,
W pięć minut bym załatwił aby wszyscy użytkownicy się o tym dowiedzieli i zaakceptowali, bądź nie.
A te zmiany powinny wejść w życie dla tych co akceptują, powiedzmy od 1 listopada. To jest tak proste, że aż banalne, Chyba, że znowu czegoś nie rozumiem.
50latek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:47
Życiówka w maratonie: - - -

Nieprzeczytany post

bieganie.pl pisze: 22 paź 2021, 15:35 . Wszędzie gdzie chce się promować działalność komercyjną, należy to robić w porozumieniu z posiadaczem tej powierzchni. Nic nadzwyczajnego w tym niema i każdy doskonale to rozumie.
Ja nigdy nie reklamowałem nic na tym forum, w podpisie miałem tylko odnośnik do bloga z forum i moje PB.
Dlaczego więc mój podpis zniknął? Teraz już nie mogę używać BBCode i odnośników. Większości forumowiczów to nie poznikało i dalej mają ładne podpisy. To naprawdę kuriozalne.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bieganie.pl pisze: 22 paź 2021, 15:35

W kwestiach dotyczących funkcjonowania portalu i forum decydują osoby, które mają wiedzę odnośnie procesów jakie w nim zachodzą.
że co macie ???
no I zrobiliśćie mi dzien
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1 listopada niech może zarezerwują na jakąś kolejną, żałosną zmianę, bo z taką wiedzą o funkcjonowaniu forum, to nowy regulamin najlepiej ogłosić 1 kwietnia.
Drwal Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15
Życiówka w maratonie: 3:48:08

Nieprzeczytany post

Działalność komercyjna, czyli co?

Czy promowanie zdrowego stylu biegania albo określonej techniki biegania, jest/będzie działalnością komercyjną?

Czy dzielenie się swoją wiedzą i doświadczeniem, jeśli jest się trenerem jest/będzie działalnością komercyjną?

Czy informowanie o projektach naukowych, doświadczeniach, badaniach, publikowanie odsyłaczy do filmików instruktażowych na yt udzielanie porad przez osoby zawodowo się tym zajmujące, ale czyniące to na forum bezpłatnie będzie działalnością komercyjną?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ