Rangi Użytkowników i kto ma do nich prawa

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

witam,

rozgorzało ostatnio w piecu :) wiecie o co chodzi przecież, w sumie niby pokój jest budujący ale "wojna" rozwijająca a portal i forum ma się rozwijać

nie zamierzam polemizować i przyznawać racji żadnej ze stron bądż indywidualnie, bo nie mam do tego prawa, uważam jednak ,że jest tu mnóstwwo wartościowych osób, które dzięki swoim poglądom i wiedzy mogą wnieść wartość dodaną do tej domeny, zarówno amatorów jak i zawodowców

nie stoję po żadnej ze stron i dlatego cichutko zaszyłem się głównie w sprzęt , który jest jakoby mi najbliższy aczkolwiek o innych domenach też pojęcie mam

dobrze się jednak stało ,że starły się poglądy i ludzie, wierzę ,że wspólnie wypracujemy takie standardy współpracy służącej wszystkim

osobiście uważam ,że regulamin być powinien aby zachować ramy merytorycznej dyskusji i nie dopuszczać do tzw. chamówy ale bez wywalania kogokolwiek tylko za to ,że nie zgadza się z "władcami"

co proponuję:
jeśli ktoś się z kimś nie zgadza to dyskutuje merytorycznie a nie osobiście , te wszystkie wycieczki są nie ok. jest nas tutaj na tyle dużo ,żeby móc kogoś przekonać bądż pobudzić do refleksji

nie ma lepszych i gorszych, każdy ma prawo do głosu, jeśli ktoś się z tym nie zgadza to polemizuje a nie mówi "to bełkot"

warto też by zrobić sondę w jakim kierunku ma zmierzać strona i forum bo może być tak ,że administratorzy mają inne wyobrażenie o tym co powinno być a czytelnicy/forumowicze myślą zgoła inaczej, w końcu to portal dla wszystkich kochających bieganie a nie dla wybrańców

oczywiście jeśli właściciele myślą inaczej to każdy może znależć swoją niszę gdzie indziej

myślę, że te punkty, rankingi, gwiazdki lub co kto woli mogłyby dać jasny przekaz kto jest w jakim temacie najbardziej wiarygodny

każdy ma jakieś potrzeby w kwestii biegania i sądzę ,że ten portal aspirujący do najlepszego powinien w 100% na to mieć odpowiedż
Tomek
New Balance but biegowy
Tylko_Spokojnie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no co Ty Stary...tylko spokojnie za co mam się "urazować"
To luzik :hahaha:

Wydaję mi się, że rangi powinien przyznawać właśnie administrator wraz z moderatorami, ponieważ poniekąd na końcu to i tak na nich spada odpowiedzialność za ich ,,działalność".
Idea specjalnych rang znajduje chyba poparcie na forum, a więc może warto byłoby pomyśleć jakby to miało wyglądać. Według mnie najlepszym rozwiązaniem jest przyznanie specjalnego koloru nick'a, który byłby przypisany tylko i wyłącznie dla eksperta, a gdzieś tam w opisie dopiero opis w czym ten ekspert jest ekspertem. Istnieje tutaj zakładka ,,Grupy", a więc można wydzielić grupę ekspertów/gości specjalnych, grupę administratora i moderatorów, też inny kolor nick'a (mam jakiś problem->zakładka-> znajduję właściwą osobę-> kontaktuję się na PW) oraz grupę zwykłych użytkowników. Oczywiście tych grup można tworzyć więcej np. grupa użytkowników szczególnie szanowanych za ich wkład na rzecz rozwoju bieganie.pl lub doświadczenie, to już zależy od Waszej inwencji.

Mam jeszcze jeden postulat, ale on chyba wymaga większej ilości moderatorów. Mianowicie chodzi mi o pewien rodzaj kontroli tego co pisze się na forum i nie chodzi mi o cenzurę. Po prostu o usuwanie tematów, które się powtarzają. Dziś używając opcji ,,szukaj" wyskakuje milion wątków o tym samym, co raczej zniechęca do szukania, co w efekcie powoduje powstanie kolejnego tematu np. jak zacząć biegać.

Moderatorzy powinni także reagować na pyskówki i wycieczki osobiste które nic nie wnoszą do tematu. Nie mówię tu od razu a banie ale jakiejś formie ostrzeżeń. Te rzeczy powinny się znaleźć w regulaminie do którego stworzenia gorąco namawiam.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wypowiem sie co do powtarzających się tematów - usuwam je powoli w dziale zdrowie, w diecie pilnuje, aby za bardzo się nie pojawiały. To jednak użytkownicy tworzą masę nowych tematów, nie przeszukując starych (choć w dziale zdrowie zrobiłem np. rodzaj przyklejonego spisu treści). Nie chcemy też zniechęcać użytkowników od razu kasując im temat, problem nie jest więc tak łatwy do rozwiązania jak sie wydaje.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najlepej bedzie zablokowac temat i po jakims czasie go usunac. Jak ktos jest leniem i nie chce mu sie przeszukac forum, nie szanuje naszego czasu to szkoda kogos takiego miec na forum. Jezeli ktos na prawde chce sie czegos dowiedziec to taka forma upomnienia tylko nauczy go szacunku do innych. Pamietam jak kiedys rozmawialem z Ryszardem i chcialem aby mi cos podpowiedzial w sprawie treningu. Odeslal mnie na to forum i powiedzial szukaj. Wyszuklaem wszystkie jego posty. Wyszlo okolo 40 czy 50 stron. Przeszperalem wszystko i znalazlem. W dodatku zostalem stalym uczestnikiem tego forum, a od niedawna wspoltworca strony. Gdybym wtedy pomysla. Wiele mnie to nauczylo.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
ODPOWIEDZ