Ścięgno Achillesa

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
xx666
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44,57
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Od jakiegoś czasu mam problem z bolącym scięgnem achillesa zwłaszcza rano kiedy jeszcze go nie rozchodzę, ale często też boli po ostrym treningu.
Obciążenia treningowe tygodniowe: poniedziałek piłka orlik, czwartek piłka hala + 2 razy bieganie

proszę o jakies porady może ćwiczenia rozciagajace
PKO
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

moze i cwiczenia tylko to juz powinienes wprowadzic od pierwszego treningu ymbardziej ,ze grasz na orliku dos twardym podlozu i przeciazajacym aparat ruchowy.

To nic teraz nie da bedzie tak walczylo z Toba to dzisiaj mniej biegu mniej boil ,wiecej biegu wiecej boli i tak zabawa trwa do calkowitego unieruchomienia ,,proponuje zaprzestac narazie treningi a przynajmniej zmienic forme ruchowa na rowerek albo o polowe zmniejszyc kilomtry przebiegane na treningu

szkoda sciegna na przyszlosc ponieaz tworza sie niewidoczne zwapnienia a pozniej oslabienie sciegna nastepuje i dochodzi do powazniejszych kontuzji :taktak:
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niewiele tego napisałeś, ile lat, co to za bieganie, jak długo, daleko, w czym, po czym, z rozgrzewką czy bez etc.
Odpoczynek, maść przeciwzapalna i chłodzenie lodem, jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

dokladnie ,,ale to juz [moze nie wazne],,zarcik oczywiscie!!!!! :hej: :hej: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
xx666
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44,57

Nieprzeczytany post

38 lat 75kg 171cm, rozgrzewka delikatna tyle co w domu przed wyjsciem chwile sie porozciagam, dystans na treningu to jakies 8-9 km w 50-55min
amatuk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

38 lat i na orlika chodzisz? No sorry ale orliki sa dla dzieci zeby z nich korzystaly a nie dla starych koni z ktorych sportowcow juz raczej nie zrobisz, wstyd.
zerthimon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Też miałem problem z Achillesem. Przerwa kilku miesięczna dała niewiele. Zacząłem unikać stromych podbiegów, jak kucałem to starałem się nie naciągać bolącego ściegna (teraz już mniej to stosuje) i okładałem go ciepłem (teraz wcale). Nie pamiętam kiedy ostatnio mnie bolał a jestem ponad rok po kontuzji.
Żyj życiem, jakbyś miał już nazajutrz ze śmiercią twarzą w twarz stanąć
EKOERNA71
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No na nie szczególnie trzeba uwazać
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ