Nowe buty i ból Pięty
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie moich nowych butów kupiłem kilka tygodni temu buty firmy Asics model Patriot 5. I już na pierwszym treningu odczuwałem ból pięty jak bym biegał w drewniakach... :/ buty mnie nie uwierają w ani nie ściskają. W trakcie biegania odczuwam ból pięty oraz później ból w okolicach achillesa i zachodzę w głowę co jest nie tak ??? W poprzednich butach w których biegałem od firmy puma takiego bólu nie mam.:/
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki za odpowiedź ! Sztywniejszy jest ale nie uciska. Od kilku tygodni zmieniłem nawierzchnię tylko na ścieżki leśne, ponieważ ścięgno Achillesa coraz bardziej mi dokucza a nie chciał bym nabawić się poważniejszej kontuzji ... :/ wcześniej biegałem asfalt mieszany z ścieżkami leśnymi, zastosuje jeszcze podkładki żelowe ponieważ stwierdziłem że stare pumy miały większą amortyzacje i były wyższe jeśli to nie pomoże to buciki idą na bok i trzeba będzie kupić coś z większą amortyzacjątomasir pisze:może sam zapiętek jest znacznie sztywniejszy i uciska podczas biegu?