udo

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
konik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

4 dni po meczu,jeszcze z zakwasami poszedłem na trening piłki nożnej( 7 lat przerwy ) pożądna rozgrzewka...a po niej zwykła gierka- noi stało sie,zabolalo udo ( dokladnie między kolanem a biodrem) mineło pare dni ale cały czas boli przy kopaniu piłki . Smaruje;algesal-krem.Mam nadzieje że pomoże----na przeszłość musze sie dokładnie rozgrzewać.A  może znacie coś lepszego???
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lód (co 2-3godz na 10-15min owinięty jakimś gałgankiem aby nie podrażniać skóry) i automasaż. Udo to paskudna sprawa- dużo mięsa- trudno jest to szybko doprowadzić do stanu poprzedniej używalności. Będzie najprawdopodobniej jeszcze się odzywać.
Przyczyną nie jest brak rozgrzewki ale chęć załapania się  po 7-letniej przerwie, na mecz z Irlandią.
Janas i tak już by Ciebie nie powołał.:hejhej:
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
konik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kurcze może jeszcz załapie sie na angoli :)-----dzięki za odp.Pozdrawiam
Arturo 51
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kolega ma taki przypadek. U niego oprócz bólu to udo jest jakby troszke martwe. Na niektórych treningach ta dolegliwość nie występuje, na innych występuje.
Rentgeny, rehabilitanci, neurolog, ortopeda etc.
I wiesz okazało się, że ma to od biodra i sytuacja stała się b. poważna. A początkowo wszyscy medycy i koledzy byli przekonani, ze to sprawa ukrwienia. Takie to zycie niesie niespodzianki. Ale Twój przypadek może być inny.
Pozdr. Artur
Awatar użytkownika
octan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przede wszystkim to przydałoby się wiedzieć, gdzie ten ból się pojawił, bo jak mi się wydaje to chyba wszyscy wiedzą, że udo jest dokładnie między kolanem, a biodrem i nigdzie więcej. Taka lokalizacja nie pozwala na snucie żadnych wniosków.
Dla zwolenników jednomandatowych okręgów wyborczych:
www.jow.pl   www.popieramjow.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ