Kolano jak wyleczyć ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
misiekdj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, mam problem. Kolano boli mnie już od jakiegoś mieśiąca, wydaje mi się że go przeciążyłem. W ciągu tego miecha raczej go nie leczylem tylko cwiczyłem norlalnie, grałem w piłkę, biegałem. Nie byłem z nim u ortopedy. Najpierw bolało mnie tylko po wewnętzrznej stronie gdzies w tych stronach gdzie jest rzepka( łękotka raczej odpada) teraz jakby ta strona lekko przestała a zaczęłą boleć zewnętrzna część. Grać, biegać itd umiem ale ten dziwny ból jest okropnie drażniący i powoduje dyskomfort. Głównie boli jak przeniose ciężar na to nogę i ją lekko pod ciężarem zegnę lub jak wyrzuce ja do przody tak jakbym chciał rozluznic staw kolanowy lub kopnąć do piłki( wiiecie o co mi chodzi, widzialem jak przed biegem na 100 m w tv tez tak robili, taki luzny wymach). Jak siedzę to wogóle nie czuję że mam coś z kolanem, wogóle nie boli.

Mam pytanie, co mam kurcze zrobić by to całkowicie wyleczyć, jakieś MAŚCI( jakie polecacie na leczenie) lub tabletki ?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Iść do dobrego lekarza :)
Awatar użytkownika
Paunow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

[misiekdj] Jedyną sensowną radą jakiej mogę ci udzielić po tym jak sama się urabiam ze swoim kolanem jest tylko to że zgłoś się do lekarza.Ale przedtem zrób sobie USG :)-najlpiej nie na kasę chorych bo możesz nie dostać skierowania,raczej prywatnie :)Nie powiem ci czym się powinien charakteryzować dobry lekarz-bo to się po prostu czuje czy gość jest kompetentny czy nie.Jeśli powie ci nie biegaj przez miesiąc to zapytaj się dlaczego i nie idź póki co do innego-ten drugi prawdopodobnie powie ci to samo:)Jeśli cię stać idź na prywatną wizytę :)No i życzę powodzenia w leczeniu :)
W górach jest wszystko co kocham...
Tedi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Idź do lekarza bo nikomu nie chce się napisać tu nic konkretnego (łącznie ze mną:bum:)
Tedi
gg:5688977
[url=http://www.czarnogrod.prv.pl/][b]Czarnogród- przystań każdego wojownika......[/b][/url]
Awatar użytkownika
Paunow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tu chyba nawet nie chodzi o konkrety ale o to że i tak nikt Ci tu fachowo nie pomoże.Ludzie piszą o tym co oni stosują i co im pomaga ale musisz pamiętać że każdy przypadek jest indywidualny-nie wiesz co cie boli więc łatwiej i taniej jest to wpierw zdiagnozować :) Leczenie nieleczonego stawu kosztuje dużo więcej :)
W górach jest wszystko co kocham...
ODPOWIEDZ