Grunt, ze problem odchodzi w zapomnienie i niech juz sie wiecej nigdy nie pojawia. Tego Ci zycze

Punktów od 1 do 5 nie próbowałem, ale mnie fizjo + wałek + stopniowa zmiana techniki biegu (szczególnie w biegach spokojnych) wyprowadziło do pełnej sprawności. Dwie sesje po godzinie wyłem z bólu na stole, ale pasmo udało się odblokować i gdy teraz lepiej przykładam się do rozciągania i rolowania po biegu problem nie wraca. Może trafiłeś do kiepskiego fizjo?Vistrick pisze:6. Masaż u fizjio nie pomaga
7. Wałek nie pomaga
8. Zmiana obuwia RACZEJ nie ma z tym nic wspólnego
9. Ćwiczenia na pasmo nic nie dają
Niestety, ale wydaje się, że najwięcej sukcesu w walce z itbs daje regularne rozciąganie, ćwiczenia na pasmo, wałek no i samodyscyplina. Kiedyś kilka stron wcześniej w tym temacie napisał ktoś już nie pamiętam kto "(...) i co będziesz ćwiczył do końca życia żeby móc bez bólu biegać (...)" i jest w tym dużo prawdy :-P odpuściłem sobie ćwiczenia na pasmo, ze 3 miesiące, no i problem powrócił po zawodach po (nie)zdrowej rywalizacji :-Pmarcinnek_ pisze: (...) ale pasmo udało się odblokować i gdy teraz lepiej przykładam się do rozciągania i rolowania po biegu problem nie wraca.
A gdzie Cie boli? Jezeli z boku kolana, to tam akurat nie roluj!sebast pisze:Dzięki za odpowiedź bo dziś rolowałem głównie miejsce bólu tylko.
Oczywiscie, ze nie biegac gdy boli! Przecierz w tej sposob tylko pogarszasz swoj stan.sebast pisze:Tak boli z boku kolana. Ok będę rolował wyżej. A czy polecacie przerwę od biegania a jeśli tak to jak długą bo różne opinie w tym temacie czytałem ? Czy można biegać mimo bólu czy jak boli to w ogóle nie biegać ?