hmm... a ja widze
nie wiem jak inni
może tak
generalnie to wszystko jest w necie, trzeba tylko mieć chęci żeby poszukać, poczytać, pokombinować...Siedlak1975 pisze:Dobrze, że wrzuciłem ten temat. Dużo się dowiedziałem Mądrych ludzi dobrze posłuchać
Zaczęło się od oleju a jesteśmy już dużo dalej.Przy okazji dowiaduję się ciekawych rzeczy. Jest dyskusja i chyba o to chodzi.Arek Bielsko pisze:generalnie to wszystko jest w necie, trzeba tylko mieć chęci żeby poszukać, poczytać, pokombinować...Siedlak1975 pisze:Dobrze, że wrzuciłem ten temat. Dużo się dowiedziałem Mądrych ludzi dobrze posłuchać
Ta sama tabelka co w pościeRolli pisze:
Wszystkie obrazki zablokowane. Co to za strony?
Zobacze w domu, bo Firma mi za duzo blokuje.Siedlak1975 pisze:Ta sama tabelka co w pościeRolli pisze:
czyli Ty widzisz?Siedlak1975 pisze:Ta sama tabelka co w pościeRolli pisze:
Ja tez widze wszystkie podlinkowane obrazki.Siedlak1975 pisze:Widzę piękną tabelkę
sorki, faktycznie na biochem poszłoSkoor pisze:To się raczej nadaje na forum biochemików, a nie stricte chemiczne
kurna, wszystko jest w necie trzeba tylko odpowiednio pokopaćArek Bielsko pisze: ale tu mam pewną wątpliwość, o której w zasadzie rozmawiamy:
o ile w przypadku wegli chodzi konkretnie o glukoze czyli C6H12O6
o tyle w przypadku tłuszczu nie wiem o jaki dokładnie tłuszcz chodzi? czy o MCT (C6-12) czy o LCT (C>12), bo to jednak sa różne związki i wg mnie jest niemożliwe, żeby konsumowały dokładnie tyle samo tlenu...
Tez dla białka i wynosi 0,81.Arek Bielsko pisze: (nie dotyczy to białek)