Takie moje spostrzeżenie....czym szybciej biegam tym łatwiej mi o itbs. Wolno i spokojnie itbs tak jakby nie groził palcem

-o to toGrzesiekbu pisze:czym szybciej biegam tym łatwiej mi o itbs
z tym siedzeniem to chyba masz rację bo np. ja jeżdżę do pracy autem do sklepu ,po żonę wszędzie samochodem zero spacerów jakoś domatorsko ostatnio .Może powinno się wychodzić na jakieś dłuższe spacery . Jak już gdzieś jednak trafi się dłuższy spacer pod koniec czuję w kontuziowanej stopie dokładnie na śródstopiu ucisk ,przemęczenie tak jakby parzyło . Stopa dostaje wysiłku ponieważ po 1,5 roku chodznia z itbs i z większym naciskiem używania zdrowej nogi wystąpił jednak zanik mięśni i duże osłabienie co widzę gdy patrze w lustro stojąc na wprost. Obie nogi róznią się budową z itbs dużo mniejsza ,węższa .banan19 pisze:Ja u siebie zauważyłem, że siedzenie mi nie sprzyja...po kilku godzinach siedzenia na uczelni czuję napięte pasmo przy samym kolanie. Myślę, że zapalenie jest w początkowej fazie, później jednak trzeba działać w kierunku rozluźniania pasma i w tym pomagają masaże, tylko ja osobiście skupiłbym się na masowania samego pupska i naprężacza - bo to mięśnie napinają pasmo.
Nie ma to jak szybka odpowiedź, heh. Lekarz zalecił mi wtedy 4-6 tygodni odpoczynku. Nie bardzo wykonywałem jakiekolwiek ćwiczenia rehabilitacyjne więc postanowiłem odświeżyć pamięć wracając do tego tematu. Odpowiadając na Twoje pytanie to właśnie ustalił to poprzez wyginanie nogi no i wywiad. Zapomniałem jedynie mu wspomnieć o strzelaniu w kolanie. Wtedy po kilku dniach już mnie nic nie bolało, przy wchodzeniu po schodach było jak najbardziej ok, te strzelanie do teraz mam. Co do ucisku także go nie było.dunker pisze:Crochu pisze:Byłem u Pana Doktora i... to nie jest ITBS :D Na szczęście, a wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały na to. Nie ma to jednak jak prawdziwy lekarzPo prostu mięsień się nadszarpnął i dlatego boli. 4-6 tygodni bez biegania i mogę działać dalej. A w tymczasie rowerek i basenik :D Jakby to kogoś interesowało jak to Pan Doktor stwierdził, to powyginał mi nogę we wszystkie strony świata i pytał czy boli. Czasem bolało.
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego powrotu do zdrowia
ja też byłem u lekarza wyginał mi noge na wszystkie strony i nic nie bolało . Myślę ,że przy itbs właśnie nic nie boli przy wyginaniu.Objawy sa inne. Strzelanie w kolanie,problemy przy wchodzeniu po schodach ,ucisk w bocznej części kolana
Możesz napisać na jakiej podstawie on to stwierdził tak z ciekawości bo wiem ,że miałeś typowe objawy itbs z tego co pamiętam ?