Qba, karagen jest chyba w każdej śmietanie teraz, natomiast skrobia jest dość rzadko, trzeba poszukać takiej bez.
Surowe żółtka są ok - lekko słonawe, fajny smak




Ja rozumiem ucinanie węgli, ale celulozę jeść to chyba już przesada :]saper pisze:Właśnie wciągnąłem "Życie bez pieczywa" Allana/Lutza.



Nie no. Białko w 90% to przecież woda a 10% to białko. W żółtku jest procentowo więcej białka (16%) niż w ..... białkusaper pisze:Żółtko to tłuszcze, białka, witaminy. Białko to samo białko. Kwaśniewski ogranicza białka więc jedząc wg niego czasami białka się wyrzuca żeby w bilansie nie wyszło za dużo białka. Ja też wyrzucam bo podoba mi się jajecznica bardziej żółta i tłusta. Jak ktoś napisał .. białko to wody płodowe.






