![smutek :(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
Koronawirus Covid 19
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja już się zapisałem, ale jako lekarz mam fory pod tym względem i teoretycznie do lutego powinienem być już po.
Ciekawi mnie jednak jak wygląda sprawa w społeczeństwie bo swoje asystentki musiałem trochę namawiać...
Ciekawi mnie jednak jak wygląda sprawa w społeczeństwie bo swoje asystentki musiałem trochę namawiać...
-
- Zaprawiony W Bojach
Żona (też służba zdrowia) 50%, po namowach 75% (ale z zastrzeżeniem, że w razie czego nie przystąpią). Przy okazji wiadomo, że procent zmarnowanych szczepionek (jako zbiorcze opakowanie dawek) będzie bardzo wysoki i pewnie wyższy niż zakładany. Powinni więc wdrożyć system awaryjnego ściągania chętnych, by się jednak nie marnowała dawka, a szczepienie szło sprawnie.Skoor pisze:Ciekawi mnie jednak jak wygląda sprawa w społeczeństwie bo swoje asystentki musiałem trochę namawiać...
U mnie ale w przypadku szczepienia na grypę w pracy to 25%.
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Jak nie pandemia to punkty szczepień w przychodniach i szpitalach zakorkują system. Skończy się na tym, że prędzej w Niemczech zaszczepią niż u nas ![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No zobaczymy, jak na razie wygląda to na dość ogarnięty temat, ale znowu "populacja" mająca iść na pierwszy rzut nie jest jakaś wielka.
yaaceek pisze:Żona (też służba zdrowia) 50%, po namowach 75% (ale z zastrzeżeniem, że w razie czego nie przystąpią). Przy okazji wiadomo, że procent zmarnowanych szczepionek (jako zbiorcze opakowanie dawek) będzie bardzo wysoki i pewnie wyższy niż zakładany. Powinni więc wdrożyć system awaryjnego ściągania chętnych, by się jednak nie marnowała dawka, a szczepienie szło sprawnie.Skoor pisze:Ciekawi mnie jednak jak wygląda sprawa w społeczeństwie bo swoje asystentki musiałem trochę namawiać...
U mnie ale w przypadku szczepienia na grypę w pracy to 25%.
A są już szczepionki na grypę?
Czekam od września na liście w 2 aptekach i w medicover ale nie mają szczepionek na grype.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No ja mam, ale załatwiana u żony w aptece. Dziś się będę dziabał.
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
Od czasu mnie w kraju nie ma... Szlag to ta rzecz, której symbolem jest czerwona błyskawica ?beata pisze:Ja również nie oczekuję, ale ostatnio to nic nie wiadomorocha pisze:tzn. nie oczekuję, żeby wszystko szlag trafił,.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Nie, raczej pan prezes i jego kot
- beata
- Ekspert/Trener
A jeśli zamierza, to co?Skoor pisze:Dobrze powiedziane.
A tak z ciekawości, kto zamierza się NIE szczepić?
Nie wszystko jest takie zero-jedynkowe, i nie każdy, kto nie chce się szczepić jest do razu płaskoziemcą.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Wstrzymaj konie kowbojko ![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Nie chcę dyskutować o światopoglądzie. Chcę wiedzieć ile osób nie chce się szczepić
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Nie chcę dyskutować o światopoglądzie. Chcę wiedzieć ile osób nie chce się szczepić
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Ja chce sie dać szczepić!Skoor pisze:Wstrzymaj konie kowbojko
Podobno przez te manipulacje z genami po szczepionce będę zawsze chciał i zawsze mógł!! Serio....!
![hej :hejhej:](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
-
- Wyga
Ja niezbyt chcę się szczepić, choć w moim przypadku wynika to w dużej mierze z mojej historii alergii.
Ponoć zresztą - póki co - szczepionki nie są specjalnie polecane dla alergików.
Ponoć zresztą - póki co - szczepionki nie są specjalnie polecane dla alergików.