Białko, glukozamina, spalacze i wzmacniacze.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Red0ne
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Odświeżam temat.

Prosze o opinie, ewentualnie porady dotyczące suplementacji biegania średniodystansowego mianowicie 10-15 km. Głównie chodzi mi o spalacze tłuszczu (termogeny) - prosze o wypowiedzi osób, które miały z tym kontakt, ewentualnie mają wiedzę na ten temat

Aktualnie zażywam: L-Karnityna 1000 mg (wspomagająco spalanie), BCAA - do szybszej regeneracji mięśni, poprzedni spalacz :Therm Line II z OlimpLabs (dla mnie za słaby), aktualnie celuje w MAN SCORCHED Reveal The Steel. Czytałem wiele pozytywnych opinii na jego temat, a może znacie coś mocniejszego..
Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

reubenJames

1) biegasz 6x w tygodniu
3) rower 3x w tygodniu
2) w pracy czesto "korzystasz z nog"
3) nie masz możliwości, żeby "normalnie" jeść
4) miales juz urazy kolan

Warto byloby moze pomyslec o regeneracji?

Glukozamina i L-karnityna nie dzialaja.
Moze jak sam pisales, daj sobie troche czasu.
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Red0ne pisze: Prosze o opinie, ewentualnie porady dotyczące suplementacji biegania średniodystansowego mianowicie 10-15 km. Głównie chodzi mi o spalacze tłuszczu (termogeny) - prosze o wypowiedzi osób, które miały z tym kontakt, ewentualnie mają wiedzę na ten temat
Tłuszcz spala trening cardio czyli przede wszystkim bieganie. Połączysz je z odpowiednią dietą i żadna obciążająca organy chemia nie jest potrzebna. Jak chcesz "wiedzy" nt spalaczy poczytaj o ich szkodliwości na organizm. Tylko nie na forach kulturystycznych, tam niektórzy wciągają co się da ;)
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kfadam
Oponka brzuszna wskazuje na to że ta utrata wagi odbyła się znacznym kosztem mięśni
mozesz wyjasnic?
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Red0ne pisze:Odświeżam temat.

Prosze o opinie, ewentualnie porady dotyczące suplementacji biegania średniodystansowego mianowicie 10-15 km. Głównie chodzi mi o spalacze tłuszczu (termogeny) - prosze o wypowiedzi osób, które miały z tym kontakt, ewentualnie mają wiedzę na ten temat

Aktualnie zażywam: L-Karnityna 1000 mg (wspomagająco spalanie), BCAA - do szybszej regeneracji mięśni, poprzedni spalacz :Therm Line II z OlimpLabs (dla mnie za słaby), aktualnie celuje w MAN SCORCHED Reveal The Steel. Czytałem wiele pozytywnych opinii na jego temat, a może znacie coś mocniejszego..
Pozdrawiam
Nie używałem, ale się interesowałem tematem. L-Karnityny nie ma sensu jako spalacz, jedynie wspomagająco jako środek poprawiający wydolność tlenową. MAN SCORCHED jest podobno dobry i odpowiedni na początku "przygody" ze spalaczami, są jednak znacznie mocniejsze środki. Ogólnie jednak zastanów się, czy się w ogóle pakować w spalacze. Większość zawiera guggulsterony/l-tyrozynę wpływające na pracę tarczycy. Nawet jeśli masz ją całkiem zdrową, to możesz sobie całkiem rozregulować, a to jeden z najważniejszych gruczołów wytwarzający ważne hormony w ciele.
kiss of life (retired)
Red0ne
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 53:00

Nieprzeczytany post

Dzięki MariNerr, o to mi chodziło.. L-karnitynę traktuje tylko środek wspomagający, nie mam zamiaru wchodzić w mocne spalacze, bo biegam regularnie dłuższe dystanse, raz w tygodniu wplatając trening typowo aerobowy (HIIT). Mam trochę zbędnego tłuszczu i chciałbym go zrzucić jak najszybciej, żeby mniej obciążać stawy :) no i sezon jest na śmiganie bez koszulki :hej:
mareko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,11
Życiówka w maratonie: 3,23,05

Nieprzeczytany post

kfadam pisze: mam kumpla waży 67kg przy wzroście 174 i wygląda jak ekskumowana zagłodzona przedwojenna koza.
Tak sie uśmiałem z tej kozy, że mało nie wywróciłem stolika z monitorem ... :hej:
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ