suplementacja w bieganiu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:Ponawiam postulat wprpwadzenia dzialu Zywienie Sportowca .
Ale nie mamy kucharza.

Co prawda, ze dwa razy miałam przyjemność kosztowania Fredziowej pasty, owszem, owszem :oczko: .
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W zakamarkch forum powinny byc jeszcze przepisy Adamma , Joycat i FREDZIA
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Tak, pamiętam ten wątek :oczko: .
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:wmyśl twej teorii że wszystkie subtancje co podnosza poziom wydolnosci to koks to ten ser który zjadłęś to jest koks
Tompoz.
Najpierw proponuję Ci zajęcia z czytania ze zrozumieniem.

Potem - być może się orientujesz ale mam tutaj na stronie pewne "układy" i jeśli jesteś w stanie dostarczyć wiarygodny artykuł na temat supli z naukowym podłożem (a przynajmniej jakoś lepiej umotywowany niż "skoro kolega bierze kg tabletek dziennie to ja też będę" ) to pewnie mógłbym załatwić żeby on się jawił na stronie głównej żeby sobie wszyscy poczytali.

Bo ja nie mam własnego zdania w tym temacie oprócz tego, że nie lubię takich "zaleceń typu kolega koledze" jeśli to dotyczy zdrowia.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na potwierdzenie tego , co napisalem wczesniej , dzisiaj dostalem takie cos : "Jeżeli chodzi o tę L-glutaminę, to mi jako osobie „spoza” kojarzy się jedynie ze środkiem dopingującym, nic na to nie poradzę tak mi się kojarzy. "
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:
tompoz pisze:wmyśl twej teorii że wszystkie subtancje co podnosza poziom wydolnosci to koks to ten ser który zjadłęś to jest koks
Tompoz.
Najpierw proponuję Ci zajęcia z czytania ze zrozumieniem.

Potem - być może się orientujesz ale mam tutaj na stronie pewne "układy" i jeśli jesteś w stanie dostarczyć wiarygodny artykuł na temat supli z naukowym podłożem (a przynajmniej jakoś lepiej umotywowany niż "skoro kolega bierze kg tabletek dziennie to ja też będę" ) to pewnie mógłbym załatwić żeby on się jawił na stronie głównej żeby sobie wszyscy poczytali.

Bo ja nie mam własnego zdania w tym temacie oprócz tego, że nie lubię takich "zaleceń typu kolega koledze" jeśli to dotyczy zdrowia.
Hmmmmm to jak to ma się do tego ,że Jurek Skarżyński poleca Vitargo a i Michał Bartoszak również to zachwala w stosowaniu w trenowaniu.
Również kadra polskich sprinterów wzbogaca żywienie o suplementy Vitargo. Czy zatem źle ,że ich posłuchałem? Nie sądzę ponieważ są to wiarygodne źródła a ich wyniki mówią same za siebie.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak byś kolego Fredzio miał trcohę więdzy wtemacie współczesnych supli to byś wiedział że jka wkleisz artukuł naukowy o suplach ( większość takich artukułów jest sponsorowanych ) to bys np. przez ten artukuł rzucił tu informację że preparaty poprawiające gospodarke NO w ciele człowieka są super do sportów wytrzymałościowych np. preparaty typu AKGG a okazuje się ze dupa że popmpa jest tak duża że nie daje się biegać czy jeżdzić na rowerze zbyt długo. A jak bys poczytał dobrze cytowaną prze mnie wypowiedz mojego kolegi praktyka w tym zakresie to byś zobaczył np. jakie preparaty NO się nadają do jakiś rodzajów startów treningów w sportach wytrzymałościowych. I tu jest wyższosc tej wypowiedzi nad wszelkimi opracowaniami naukowymi co tu się tobia marzą. Jako jeden z moderatorów zaproponuj mojemu koledze umowa zlecenie i on wykona na podstawie swoich doswiadczeń oficjlny artukuł poparty swoim doswiadczeniem. Tak samo jak takie ertukuły piszę tu Pan Starzyński o medotyce treningu biegowego. Jak ten kolega bedzie pisał artukuł to poda sie jego dane osiagniecia sportowe itd.

A co to twoich układów na tym forum to coś poparcia za wielkiego wwojsku nie masz i ustawicznym negowaniem takich fajnych oddolnych działań jakim było moje działania przeklejajaće wypwoied zmojego koilegi o suplach nie działasz jka moderator tylko negant wszystkeigo czego nie rozumiesz.

pozdrawiam Tompoz
Tompoz
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki Arti za twój głos wtej sprawie

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Widzę, że i Tompoz i Arti obydwaj powinni przejść zajęcia z czytania ze zrozumieniem.

"A jak bys poczytał dobrze cytowaną prze mnie wypowiedz mojego kolegi praktyka w tym zakresie to byś zobaczył np. jakie preparaty NO się nadają do jakiś rodzajów startów treningów w sportach wytrzymałościowych. "

Ale co to znaczy że bym zobaczył? Skąd niby bym zobaczył ?
Równie dobrze mógłbym powtórzyć moją historię z sercem ze stosowania BCAA - czy to jest coś co ma negować stosowanie suplementów dla innych ludzi ?
Za Twoja wypowiedzią (a właściwie tego kolegi) stoi anonim.
Nie jestem negantem niczego a jedynie reprezentatnem miejsca gdzie wstawia się wiarygodne informacje.
Jeśli o zdrowiu pisze anonim to włącza mi się światełko alarmowe.
Daj mi kontakt do Twojego kolegi to chcetnie z nim porozmawiam o artykule.

Arti - a Ty naprawdę czytaj chłopie :) - To co zaproponował kolega Tompoza to nie to samo co Vitargo po treningu. To jest juz poważna chemia i lepiej wiedzieć jak ja stosowac zwłaszcza w takich ilościach.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fredzio ale Ty wprowadzasz w błąd ,że np Jurek Skarżyński nie stosuje lub nie stosował suplementacji a witaminy to przecież suplementacja.

Sugerujesz i negujesz słuchania kolegów a jak można tak uogólniać gdy kolega Bartoszak doradza w sprawach suplementacji.

Tutaj czytają także początkujący i to jest wprowadzanie ich w bląd. Szczeólnie,że Jerzy poświęcił cały dział suplementacji.

Piszesz o koksowaniu itp ale piszesz bardzo ogólnie. Piszesz ,że przede wszystkim trening i witaminy a przecież witaminy to suplementacja.

Mi zależy aby były informacje wiarygodne a nie ogólniki. Nie można sugerować ,że czołowka biega bez suplementacji a także ,że suplementacja to chwila moment = sterydy. To prawie obraza dla naszych sportowców sugerując ich ,że po kolejnej tabletce skuszą się na koks.

Czyż suplementacja to nie jest dbanie o nasz organizm? Może powinno się te wszystkie wywiady zrobić jeszcze raz ? bo ten wątek został niestety pominięty :(
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze: Z Jurkiem Skarżyńskim rozmawiałem i u niego było przedewszystkim dobre jedzenie i witaminy.
Jak się ktoś uśmiecha że "że dzisiaj na dobrym jedzeniu" się duzo nie pobiegnie to przypominam że Jurek biegał 2:11:40 co w zeszłym roku byłoby najlepszym wynikiem w Polskim maratonie.
To jak to ja mam zrozumieć?

Bo w jednym zdaniu piszesz,że stosował suplementację a w kolejnym,że biegał na wysokim poziomie na dobrym jedzeniu.

Jak zatem przeczytać ze zrozumieniem te dwa sprzeczne zdania? A miało być wiarygodnie ?
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze: Bo ja nie mam własnego zdania w tym temacie oprócz tego, że nie lubię takich "zaleceń typu kolega koledze" jeśli to dotyczy zdrowia.
To jeszcze raz to zacytuję....

To jak to mam zrozumieć? Że jak kolega koledze czyli gdyby mi Michał Bartoszak lub inny maratończyk powiedział abym dbał o dostarczanie witamin to to jest be, złe i to są zalecenia i porady ,których nie mam brać pod uwagę?

Co znowu bardzo niewiarygodne...
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie zasłaniaj się tym co pisał Tompoz. Zwróć uwagę na swoje zdania. Sprzeczne i przez to niewiarygodne. Chyba chodzi o rzetelność.