Dzięki, wybacz, rzeczywiście nie poszukałem wcześniej takowego wątku.fantom pisze: A od czego jest niby ten watek oraz viewtopic.php?f=20&t=39860 ? Jako czlowiek ewidentnie mlody masz problem z podstawowa umiejetnoscia: najpierw poszukaj potem pytaj o to czego nie znajdziesz.
DYSKUSJA: Diety tłuszczowe, LCHF, paleo, primal w sporcie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: brak
- kfadam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1.05
Przeczytaj całość, odnośniki też. Gdy już poznasz założenia będzie ci dużo łatwiej podjąć decyzje. Dieta nie jest kosztowna, jajka, boczek, karkówka, łopatka i podroby to akurat tańsze produkty ( bo tłuste ). Te droższe to dobre tłuste sery żółte i białe oraz śmietanka 30% i 36%, mascarpone. To kosztuje dużo mniej niż g... odżywki, suple, energetyki i izotoniki. Pojawią się pytania czy wątpliwości, pytaj.
Mam pytanie co pijecie w trakcie dnia i treningu??
Ostatnio sporo myślałem o jakimś zdrowym "izotoniku" czy "energetyku". Obecnie testuje wywar z owocu róży, czarnego bzu i liścia pokrzywy. Zielsko to jest bardzo bogate w mikroelementy i witaminy, jak narazie świetnie gasi pragnienie, przetestuje jeszcze wersje energetyczną z guaraną i może dodam jeszcze skrzyp polny bogaty w krzemionki.
Mam pytanie co pijecie w trakcie dnia i treningu??
Ostatnio sporo myślałem o jakimś zdrowym "izotoniku" czy "energetyku". Obecnie testuje wywar z owocu róży, czarnego bzu i liścia pokrzywy. Zielsko to jest bardzo bogate w mikroelementy i witaminy, jak narazie świetnie gasi pragnienie, przetestuje jeszcze wersje energetyczną z guaraną i może dodam jeszcze skrzyp polny bogaty w krzemionki.
- barberry
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
U mnie jesli chodzi o wodę to Cisowianka ale wlasnie ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy nie jest zbyt "uboga". Muszynianka jest naturalnie gazowana, prawda?
Oprocz tego herbaty:zielona, czerwona i nie-herbata rooibos.Kawa z maslem ostatnio mi sie znudziła
Oprocz tego herbaty:zielona, czerwona i nie-herbata rooibos.Kawa z maslem ostatnio mi sie znudziła
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 56:00
a ja tam wolę zwykłą kranówę, ew. do wina Kingę Pienińską, albo Cisowiankę w szkle (zupełnie inny smak niż te z plastiku).
Zresztą gdzieś czytałem, że są podejrzenia na bardzo zły wpływ plastikowych opakowań na zdrowie i równowagę hormonalną chyba ? (raki, zniewieścienie u mężczyzn itp.) Ale sam smak wody z plastikowej butelki jest dla mnie wystarczającym odstraszaczem.
Zresztą gdzieś czytałem, że są podejrzenia na bardzo zły wpływ plastikowych opakowań na zdrowie i równowagę hormonalną chyba ? (raki, zniewieścienie u mężczyzn itp.) Ale sam smak wody z plastikowej butelki jest dla mnie wystarczającym odstraszaczem.
- barberry
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Zasadniczo nic. Wpadł mi tylko ostatnio w ręce jakiś artykuł o wodach mineralnych gdzie napisano, że przy uprawianiu sportów związanych z utratą dużej ilości minerałów razem z potem (nasze kochane bieganie ), warto rozważyć wprowadzenie wody wysokozmineralizowanej. Ale jeszcze nie wprowadziłam tego w życie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Obecnie jest lansowana moda na wody niskosodowe (pewnie przez wzglad na zasolona zywnosc przetworzona) podczas gdy osobom uprawiajacym sport faktycznie Sod jest potrzebny.