Do wody dodawać sól himalajską czy cukier trzcinowy?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Niezłe. Zwłaszcza poruszył mnie "tasmanian rain".

To mi nawet trochę przypomina niekończące się dyskusje i nowe wątki o najlepszych butach dla początkujących i średniozaawansowanych biegaczy kupowane w e-sklepach bez wcześniejszej przymiarki.
PKO
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:a w czym himalajska jest lepsza od zwykłej jodowanej?
Tutaj jest o soli himalajskiej:
https://www.youtube.com/watch?v=2P1NISyRk7c

I o różnych typach soli:
https://www.youtube.com/watch?v=YscF4BjZw7E

Jak brakuje tobie soli jodowanej to napisz mu w komentarzu o tym bądź na PW.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:

I o różnych typach soli:
...
No, rzeczywiście tam jest. Na zasadzie: jedna baba powiedziała drugiej babie... Włączyłem najpierw nagranie o różnych typach soli i wymiękłem w 1. minucie. Dalej nie oglądałem, bo szkoda czasu i jeszcze mogła by mi jakaś bzdura zostać w pamięci.
Sól krystaliczna, a taka kamienna, różni się właśnie strukturą ... ta sól, która ma taką postać krystaliczną ... jest lepiej wchłaniana przez organizm. Jest taka, powiedzmy naturalna. A sól, która jest właśnie w postaci kamiennej, nie ma pos..., nie jest..., nie ma struktury krystalicznej, nie jest odpowiednio wchłaniana, może powodować jakieś problemy, właśnie z wchłanianiem...
To ja mam pytanie do autora tych nagrań: jaką strukturę ma sól kamienna, skoro nie ma struktury krystalicznej?
Słusznie na początku zaznaczył, że długo zbierał informacje do tego nagrania. No i pozbierał, chyba w materiałach reklamowych handlarzy różnymi modnymi rodzajami soli.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:
Yahoo pisze:

I o różnych typach soli:
...
No, rzeczywiście tam jest. Na zasadzie: jedna baba powiedziała drugiej babie... Włączyłem najpierw nagranie o różnych typach soli i wymiękłem w 1. minucie. Dalej nie oglądałem, bo szkoda czasu i jeszcze mogła by mi jakaś bzdura zostać w pamięci.
Sól krystaliczna, a taka kamienna, różni się właśnie strukturą ... ta sól, która ma taką postać krystaliczną ... jest lepiej wchłaniana przez organizm. Jest taka, powiedzmy naturalna. A sól, która jest właśnie w postaci kamiennej, nie ma pos..., nie jest..., nie ma struktury krystalicznej, nie jest odpowiednio wchłaniana, może powodować jakieś problemy, właśnie z wchłanianiem...
To ja mam pytanie do autora tych nagrań: jaką strukturę ma sól kamienna, skoro nie ma struktury krystalicznej?
Słusznie na początku zaznaczył, że długo zbierał informacje do tego nagrania. No i pozbierał, chyba w materiałach reklamowych handlarzy różnymi modnymi rodzajami soli.
Prosta sprawa, napisz mu co myślisz o tym i zrób to lepiej, łatwe do powiedzenia , ale trudne do zrealizowania.

Jesz co chcesz, pijesz co chcesz, żyjesz jak chcesz, to twoje życie i tylko ty z niego korzystasz.

Tak myślałem, że będziesz się dygał obejrzeć do końca, bo jeszcze coś zostanie w pamięci i uwierzysz w to, jak sam napisałeś.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:Prosta sprawa, napisz mu co myślisz o tym
Nic mu nie napiszę, bo nie mam tam konta.
Ale tu mogę napisać o tym, co myślę. A myślę tyle, że jeśli komuś brak najbardziej podstawowej wiedzy, iż sól w postaci stałej ma strukturę krystaliczną, to nie ma on kwalifikacji do krytycznego interpretowania znalezionych w sieci informacji na temat soli. Tym bardziej nie powinien wygłaszać wniosków będących wynikiem takiej, nie popartej elementarną wiedzą, interpretacji, kreując się przy tym na jakiś tam autorytet.
Jak taki człowiek może zrozumieć cokolwiek w zakresie bardzo złożonych, biochemicznych reakcji, jakie przechodzą minerały zawarte w soli z organizmem człowieka, jeśli łapie się na lep jakiegoś marketingu handlarzy solą, bo ma braki wiedzy na poziomie gimnazjum?
Yahoo pisze:i zrób to lepiej, łatwe do powiedzenia , ale trudne do zrealizowania.
Lepiej tego nie zrobię, bo robię inne rzeczy i na tą nie mam czasu. Choć w zasadzie fakt niewprowadzania ludzi w błąd sam w sobie jest lepszy od produkowania takich nagrań.
Yahoo pisze:Jesz co chcesz, pijesz co chcesz, żyjesz jak chcesz, to twoje życie i tylko ty z niego korzystasz.
Halo, obudź się. Na świecie żyje obecnie ponad 7 mld ludzi a dzieci tych ludzi będą miały do dyspozycji tylko tyle środków do życia, ile im zostawimy.
Yahoo pisze:Tak myślałem, że będziesz się dygał obejrzeć do końca, bo jeszcze coś zostanie w pamięci

W zeszłym roku tylko na serwis YouTube wgrywano średnio co minutę 300 godzin nowych nagrań. Śmiało można założyć, że znalazło się pośród tego co najmniej kilka minut wartościowych treści. Dlaczego mam więc oglądać do końca gościa, który w pierwszej minucie udowadnia, że nie ma pojęcia u czym mówi?
Yahoo pisze:i uwierzysz w to, jak sam napisałeś.
Tak nie napisałem. Wiara jest domeną sfery religijnej. W ostatnim czasie cechują się też nią jednostki płynące z nurtem konsumpcjonizmu na zasadzie: im mniejsza wiedza, tym większa podatność na wiarę w slogany reklamowe.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ