Wśródstopie, ból

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Piioo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Borykam się od niedawna z takim oto problemem.
Kiedyś biegałem w butach Asicsa do gry w siatkówkę, bo nie miałem innych, a nie wiedziałam czy w ogóle będę chciał więcej biegać.
Teraz gdy przez bieganie po asfalcie trochę je wydarłem w okolicach pięty (biegałem zawsze na piętę), kupiłem nowe.
Najpierw trochę czytałem o tym jakie kupić, zrobiłem badanie w intersporcie i wyszło, że w prawej nodze mam pronację. Kobitka mi poleciła różne buty, jednak zdecydowałem się
ostatecznie na Asics GT 2000. Wg niej i strony producenta też, są to buty dla ludzi z pronacją. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie fakt, że po każdym biegu, właśnie ta noga (prawa), w której pronacja u mnie występuje boli mnie jak diabli. A dokładnie pod kostką w stronę śródstopia, po zewnętrznej tronie stopy. Czuję jakbym tam miał opuchliznę albo coś. Ciężko potem nawet chodzić. Moja stopa nie potrafi się przyzwyczaić do prawidłowej postawy? Czy może korekcja postawy tych butów jest dla mnie za duża? Biegałem już w nich około 6 razy i zamiast być lepiej, jest gorzej. Po ostatnim bieganiu 8,5km mam spory problem z chodzeniem. I to już 3 dzień się utrzymuje, a wcześniej aż tak źle nie było. Zaraz wyjazd na wakacje i jeszcze w góry chciałem iść a tu taka lipa...
Co mam zrobić? Sprzedać buty? Katować nogę, aż się przyzwyczai?
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

ja bym się butami nie katowała, bez sensu
sama ze względu na pronację prawej nogi biegałam w GT1000, na szczęście buty sie przetarły, poszły na reklamację i biegam w neutralach faas500, nogi trochę się przyzwyczajały, głównie piszczele, teraz smigam bez jakichkolwiek dolegliwości, tfu tfu odpukać

zrób przerwę, nie biegaj, jak boli
pomysl o wymianie butów na neutralne
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Piioo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tylko jak mogę je wymienić, wszystko z nimi jest ok. Nawet nie wiem, czy jeszcze mam paragon. Podejrzewam, że jedynie może się uda sprzedać.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ