Ból w dolnym odcinku pleców

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie ma problemu lezacego po jednej stronie. Jesli miednica jest zrotowana to bedzie bolalo po stronie bardziej cofnietej. Zawsze mozna robic troche wiecej cwiczen na naprostowanie jednej strony.
PKO
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

fantom pisze:Nie ma problemu lezacego po jednej stronie. Jesli miednica jest zrotowana to bedzie bolalo po stronie bardziej cofnietej. Zawsze mozna robic troche wiecej cwiczen na naprostowanie jednej strony.
skad mozesz wiedziec, ze nie ma problemu lezacego po jednej stronie?
Twoje, byc moze sluszne uwagi ("...awsze mozna robic troche wiecej cwiczen na naprostowanie jednej strony..."), nie padaja chyba w tym filmiku.
Kazdy przypadek jest inny i do kazdego nalezy podchodzic indiwidualnie.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

aro05 pisze:
fantom pisze:Nie ma problemu lezacego po jednej stronie. Jesli miednica jest zrotowana to bedzie bolalo po stronie bardziej cofnietej. Zawsze mozna robic troche wiecej cwiczen na naprostowanie jednej strony.
Twoje, byc moze sluszne uwagi ("...awsze mozna robic troche wiecej cwiczen na naprostowanie jednej strony..."), nie padaja chyba w tym filmiku.
Bo miednica stanowi jedna spojna calosc i nie jest podzielona na dwie niezalezne strony lewa i prawa ;-) Kazdy powinien zauwazyc jakie ma ograniczenia i dostosowac cwiczenia do siebie. Ja zauwazylem ze mam miednice zrotowana w lewo wiec wykonuje dodatkowo o jedno rozciaganie wiecej na prawa strone.
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fantom pisze:
aro05 pisze:
Bo miednica stanowi jedna spojna calosc i nie jest podzielona na dwie niezalezne strony lewa i prawa ;-) Kazdy powinien zauwazyc jakie ma ograniczenia i dostosowac cwiczenia do siebie. Ja zauwazylem ze mam miednice zrotowana w lewo wiec wykonuje dodatkowo o jedno rozciaganie wiecej na prawa strone.
Miednica to uklad kostno-stawowy, w ktory dopiero pomiedzy 16 a 18 rokiem zycia nastepuje zrost kosci (wczesniej sklada sie z 3 czesci). Przypominam, ze bartolo17 ma 17 lat wiec mowienie w tym przypadku o "jednej spojnej calosci" wydaje sie lekkim naduzyciem. Nie zapominajmy tez, ze przyczyna bolow moze lezec poza miednica (wiezadla, powiezi...)
bartolo17
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

We wtorek byłem u lekarki, ale nie potrafiła określić co to jest i przepisała mi jakąś maść i tabletki (nie pamiętam nazwy). Po przeczytaniu ulotki okazało się, że tabletki stosuje się do zwiotczania mięśni po udarze mózgu . Oczywiście z recepty nie skorzystałem. :hej: Za to codziennie się rozciągałem i na dzień dzisiejszy ból praktycznie zniknął. Nie wiem czy to przez ćwiczenia czy może po prostu organizm sam się zregenerował, ale widać ogromne rezultaty. :) Mimo poprawy dalej będę się rozciągał chociażby po to aby wyprostować miednicę i zabezpieczyć się przed podobnymi sytuacjami w przyszłości. :)

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ