pekniecie skory pod palcem u nogi
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam od pewnego czasu dolega mi kontuzja chodzi o pekniecie skory pod palcem u nogi...
czy ktos mial z tym do czynienia???
czy ktos mial z tym do czynienia???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:33
- Życiówka w maratonie: 3:49:58
He he, fajne zdjęcie. Mam takie od czasu do czasu, ale po max. 3 dniach się goją, i nawet chyba nie powodują tego buty biegowe tylko zaparzenie stopy w zimowych butach. Jak owiniesz plastrem lekarskim powinno się samo wygoić.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2013, 21:17 przez Fretka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Lekarzem nie jestem, ale może grzybica? Pytanie pomocnicze: czy zanim to się stało, miałeś w tym miejscu swędzenie albo pieczenie?
Żeby się to nie powtórzyło, jak najwięcej chodź bez butów i bez skarpetek. Jeśli w butach, to w przewiewnych. Jeśli nie w przewiewnych, to stosuj antyperspiranty do stóp. Nie jest ważne, czy coś "złapiesz" na basenie czy nie. Ważne, żebyś nie stwarzał warunków by się to namnożyło
Żeby się to nie powtórzyło, jak najwięcej chodź bez butów i bez skarpetek. Jeśli w butach, to w przewiewnych. Jeśli nie w przewiewnych, to stosuj antyperspiranty do stóp. Nie jest ważne, czy coś "złapiesz" na basenie czy nie. Ważne, żebyś nie stwarzał warunków by się to namnożyło

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Wyga
Miałem to już kiedyś. Samo przeszło i nie wróciło, mimo iż nie zmieniłem obuwia, ani skarpet do biegania.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
chyba trochę daleko idąca diagnoza. 2-3 razy w roku przytrafia mi się coś takiego ( zawsze pod najmniejszym palcem prawej stopy ), nie ma to związku z butami ani skarpetami. Oprócz tego, że jest mało przyjemne, mija po 2-3 dniach.ooco pisze:grzybica
Zapytany o to lekarz, popatrzył z uśmiechem, poradził umyć mydłem i dla spokoju posmarować maścią z wit A.
-
- Stary Wyga
watpie zeby to byla grzybica....poniewaz na basenie nie jezdze...buty do biegania zawsze mam suche...i nosze je sam..a w pracy mam adidasy...ooco pisze:grzybica

-
- Stary Wyga
Dupica a nie grzybica, skóra Ci pękła i tyle
Maść cynkowa albo sudocrem i się szybko wygoi. Mi tak często w zimie pęka skóra na kciuku przy paznokciu, upierdliwa sprawa.

Maść cynkowa albo sudocrem i się szybko wygoi. Mi tak często w zimie pęka skóra na kciuku przy paznokciu, upierdliwa sprawa.
"Go Fast, Be Good, Have Fun"