Niski poziom żelaza i hemoglobiny
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Napisz dlaczego masz niski poziom. Czy znasz przyczynę? Jeżeli jest to spowodowane np: zaburzeniem wchałaniania w jelitach to co byś nie jadał może byc ciężko osiągnoąć "normalny poziom".
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Znalezienie odpowiedzi w google zajęło mi dwie sekundy, wpisałem "żelazo" i kliknąłem trzeci link od góry. "Najbogatszym źródłem żelaza w diecie jest czerwone mięso, duże ilości znajdują się również w tłustych rybach, mięsie kurczaka i indyka, niektórych orzechach, nasionach, suszonych owocach, ciemnozielonych warzywach i wzbogacanych płatkach śniadaniowych." Trzeba mieć kłopoty z myśleniem żeby zakładać temat na forum zamiast wpisać hasło w wyszukiwarce i mieć odpowiedź w parę sekund.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:21 2012
- Życiówka w maratonie: 3:30:04 2012 Łódź
A tak w ogóle jaki masz poziom? Podobno biegacze w większości mają wyniki raczej przy dolnej granicy (tak twierdzi autor "Wagi startowej"). Jeżeli jest to wynik mocno poniżej normy to domowymi sposobami będzie trudno. A jeżeli kombinujesz, aby go podnieść gdy wyniki są w normie to bez treningów w górach czy też EPO to nie da rady.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
podroby sa o.k tylko że w ten sposób uzupełnisz braki żelaza po roku
powiem Ci jedno da sie ten proces przyśpieszyć i to znacznie.
Przede wszystkim trzeba by zrobić morfologie ogólna i dodatkowo poziom żelaza.
Jeśli jest poniżej normy to Bierzemy Kompleks witamin z grupy B z B12 na czele , najlepiej jak Ci doktorek przepisze w zastrzykach
do tego antyutleniacze z wit,C na czele.
Ważna jest suplementacja ziołami. Tu z krajowego podwórka polecam Pokrzywę ale nie liście bo tymi możesz sobie włosy umyć. Musisz kupić sproszkowane kłącze pokrzywy i brać w zależności od wagi do 1g na dobę.
Innym wspaniałym ziołem jest Echinacea która dawkowana w odpowiednich dawkach, w odpowiednich cyklach i w połączeniu z odpowiednimi witaminami działa podobnie jak syntetyczne EPO
powiem Ci jedno da sie ten proces przyśpieszyć i to znacznie.
Przede wszystkim trzeba by zrobić morfologie ogólna i dodatkowo poziom żelaza.
Jeśli jest poniżej normy to Bierzemy Kompleks witamin z grupy B z B12 na czele , najlepiej jak Ci doktorek przepisze w zastrzykach
do tego antyutleniacze z wit,C na czele.
Ważna jest suplementacja ziołami. Tu z krajowego podwórka polecam Pokrzywę ale nie liście bo tymi możesz sobie włosy umyć. Musisz kupić sproszkowane kłącze pokrzywy i brać w zależności od wagi do 1g na dobę.
Innym wspaniałym ziołem jest Echinacea która dawkowana w odpowiednich dawkach, w odpowiednich cyklach i w połączeniu z odpowiednimi witaminami działa podobnie jak syntetyczne EPO
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.