BIEGANIE A ZAWROTY GŁOWY!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
kama
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzisiaj podczas biegu też miałam zawroty głowy po raz pierwszy w życiu :orany: biegnąc zakręciło mi się w głowie miałam wrażenie że biegnę prosto przed siebie a rzucało mną na boki :orany: nie czułam się słabo i nic mnie nie bolało, trwało ok minuty może dłużej przestałam biec (na chwilę :hej: ) i przeszło. Czy powinnam się tym przejmować?
PKO
ka3
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:57
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja w wieku szkoły podstawowej miałem właśnie takie przypadki, wstawałem rano dochodziłem do łazienki i jebut na ziemię :bum:
W technikum coraz rzadziej ale za to bardziej spektakularnie, wysiadłem z samochodu i bęc twarzą o glebę :bum: , wtedy udałem się do kardiologa (miałem z 19lat, 191 wzrostu, 75wagi może). Bo tygodniu spędzonym w szpitalu na badaniach (echo serca - powiększona lewa komora, oblany test ortostatyczny, tętno spoczynkowe 45) stwierdzono odruch ortostatyczny. Często u wysokich z niskim ciśnieniem się to zdarza. Serce nie nadąża dopompować krwi do mózgu po zmianie pozycji. Teraz w wieku 30lat już się to nie zdarza, no chyba, że mówimy tylko o lekkim zawrocie głowy po szybkim wstaniu, ale to u każdego może być.
A co do osłabienia w czasie treningu, pamiętam jak w podstawówce trenowałem ręczną w Iskrze Kielce, trener (syn Strzębały) dawał nam taki wycisk, że podczas zwykłego zwisu na drabinkach widziałem czarne plamy i myślałem, że zejdę :orany:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ