Pozdrawiam
V
nerwowy poniedziałek?Santiago pisze:ja pytałem chyba o witaminy, nie o owoce/warzywaVincent pisze:Nie myślisz, że skoro idzie lato i za małe pieniądze można kupić mnóstwo smakowitych owoców i warzym to lepiej byłoby zacząć się zdrowo odżywiać? Jedzenie warzyw i owoców jest dużo bardziej naturalne dla organizmu niż łykanie tabletek
nie można już na pytanie odpowiedzieć, a nie dookoła obchodząc pytanie ?
jasne, trzeba się uciekac do farmakologii żeby zapokoić naturalną potrzebę organizmuSantiago pisze:chyba nie muszę tłumaczyć [pewnie takie proste sprawy wiesz], że nie da się jeść i jeść i dostarczać sobie tyle witamin/minerałów ile organizm potrzebuje
Pojęcia nie mam, ale w wyniku czytania tego wątku już zakupiłem odpowiedni zestaw OlimpuSantiago pisze:przyjacielu dobry, powiedz proszę w jakich ilościach powinienenm zjeść warzywa/owoce, aby dostarczyć sobie 1g magnezu ?? tylko nie pytaj po co mi aż 1g magnezu itp...
A czy Ty nie myslisz, ze warzywa i owoce nawet te z najbardziej ekologicznej farmy maja wiele ubytkow jesli o witaminy chodzi, poniewaz ziemia potrzebuje kilkadzisiat mineralow a otrzymuje ich jedynie kilka??Vincent pisze:Nie myślisz, że skoro idzie lato i za małe pieniądze można kupić mnóstwo smakowitych owoców i warzym to lepiej byłoby zacząć się zdrowo odżywiać? Jedzenie warzyw i owoców jest dużo bardziej naturalne dla organizmu niż łykanie tabletek
Pozdrawiam
V