Sopot propozycja ścieżek biegowych

manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Początkiem listopada wybieram sie na dwa tygodnie do Sopotu Mam nadzieje że pustego ;-) Dlatego zwracam się o pomoc. Preferuję bieganie max 10 km rekreacyjnie czyli w granicach 50 minut. Do tego chciałbym też trochę pochodzić z kijkami czyli NW tak w okolicy 15 km. Będę stacjonował w Sopocie przy ulicy Bitwy Pod Płowcami. Niestety nie dysponuję samochodem tak więc zaczynam i kończę wycieczki na kwaterze. Zależy mi na bieganiu ścieżkami leśnymi poznaniu terenu przede wszystkim Park Krajobrazowy i inne atrakcje. Będe wspomagał sie platformą movescount tak więc jesli ktoś ma gotowe trasy chętnie przygarnę. No cóż w zamian może podpowiem jakie atrakcje sa na Podhalu :-) Za pomoc serdecznie dziękuję.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Sopot jest mały. Bitwy pod Płowcami jest niemal nad morzem.

Z kwatery proponuję od razu na samą plażę (jeśli mierzi Cię bieganie wyłożoną kostką betonową wzdłuż alejki nadmorskiej).

Patrząc twarzą do morza po lewej stronie masz Gdynię.

Praktycznie jak kończy się Sopot (i zaczyna Gdynia), tzn. kończy alejka nadmorska wzdłuż plaży, to zaczyna się las. Najpierw stosunkowo wysokie schody drewniane, a potem sporo utwardzonych ścieżek którymi możesz dotrzeć do mola w Gdyni Orłowie i wrócić na kwaterę.

Będziesz miał zrobiony dystans jaki Cię interesuje.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki dodatkowo wspomogę sie planerem sunto. Bedzie dobrze
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

Sopot jest super do biegania. Masz oczywiście plażę. teraz jest dość twarda więc na całej długości aż do Jelitkowa można zasuwać po plaży . Jest oczywiście promeda od Starego Portu aż prawie do Gdyni Orłowa. A ten końcowy odcinek albo kawałeczek po plazy albo po super parku. MAsz blisko Trójmiejski Park Krajobrazowy. Zawsze można pobiec po starówce w Gdańsku. Mnóstwo, mnóstwo ciekawych ścieżek. Jeździłem do Sopotu raz na miesiąc lub dwa do pracy na kilka dni i zawsze biegałem.
Awatar użytkownika
Zinkeka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak jak powyżej kolega wspomina. To super miejsce do biegania. Czy Waszym zdaniem np. coś z tego rankingu byłoby dobrym i sensownym wyborem https://finanse.rankomat.pl/kredyty/samochodowe ? Co na ten temat myślicie?
Umieć żyć to naj­rzadziej spo­tyka­na rzecz na świecie. Większość ludzi tyl­ko egzys­tu­je.
ODPOWIEDZ