SZKLARSKA PORĘBA - Plac Sportowy 5, Sobota 9:30!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No to fajnie.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
oj jutro sobota a ja nie moge sie zjawic bo pracuje ostatnio bylo super ale mam pytanie do uczestnikow w innych miastach czy na Wasze spotkania BBL przychodza tez w zasadzie sami biegowi wymiatacze???? mam wrazenie ze w okolicach jeleniej gory to tylko zawodowcy wychodza pobiegac - na ostanie spotkanie przyszli wlasnie sami znawcy tematu biegowego, utytulowani, z doswiadczeniem, a amatorow jak na lekarstwo....a przeciez to glownie dla zaczynajacych sa zajecia, wiec wychodzcie z ukrycia i przyjezdzajcie do szklarskiej
zreszta gdy zaczynalam biegac to moje pierwsze zawody w jeleniej to byl straszny dzien- naczytalam sie na forach zeby zapisac sie na jakis bieg i bedzie motywacja do biegania. I tak zrobilam- bieg niepodleglosci w jeleniej na dyszke. Ja pobieglam w 50 min i bylam przedostatnia ( za mna chyba tylko 60-letnia Pani) wszyscy na starcie ruszyli z kopyta na max 40 min. To mnie jescze nie zalamalo- tydzien pozniej pobieglam w Cieplicach i bylo tak samo i powiedzialam sobie: WIECEJ TU NIE BIEGAM!!!! wiele razy biegalam pozniej w innych miastach, gdzie oczywiscie przekroj umiejetnosci jest ogromny, ale u siebie mam stracha, bo zawsze sami scigacze i choc juz jestem duzo bardziej zaprawiona to okolice Jeleniej chyba zapelnione sa jakimis ironman'ami ( sama z takimi teraz biegam wiec moze kiedys jeszcze sprobuje sie w Karkonoszach).
w kazdym razie niezdecydowani wykorzystajcie okazje bo naprawde biegowa smietanka przywita was pod Sniezka
zreszta gdy zaczynalam biegac to moje pierwsze zawody w jeleniej to byl straszny dzien- naczytalam sie na forach zeby zapisac sie na jakis bieg i bedzie motywacja do biegania. I tak zrobilam- bieg niepodleglosci w jeleniej na dyszke. Ja pobieglam w 50 min i bylam przedostatnia ( za mna chyba tylko 60-letnia Pani) wszyscy na starcie ruszyli z kopyta na max 40 min. To mnie jescze nie zalamalo- tydzien pozniej pobieglam w Cieplicach i bylo tak samo i powiedzialam sobie: WIECEJ TU NIE BIEGAM!!!! wiele razy biegalam pozniej w innych miastach, gdzie oczywiscie przekroj umiejetnosci jest ogromny, ale u siebie mam stracha, bo zawsze sami scigacze i choc juz jestem duzo bardziej zaprawiona to okolice Jeleniej chyba zapelnione sa jakimis ironman'ami ( sama z takimi teraz biegam wiec moze kiedys jeszcze sprobuje sie w Karkonoszach).
w kazdym razie niezdecydowani wykorzystajcie okazje bo naprawde biegowa smietanka przywita was pod Sniezka
-
- Rozgrzewający Się
Mnie też na początku nieco wystraszyła silna reprezentacja zaprawionych w boju biegaczy na ostatnim BBL w Szklarskiej Porębie. W życiu nie startowałam w żadnych zawodach! No z wyjątkiem czasów szkoły podstawowej. Do tej pory biegałam dla samego biegania ale uznałam, że może warto spróbować "jak to jest" biegać z innymi. Bardzo mi się podobało na ostatnim spotkaniu, niestety jutro nie mogę się stawić ale na następnym będę na bank! Przybywajcie wszyscy amatorzy, zawodowcy jest super!
- O'corron
- Rozgrzewający Się
Witajcie !!!
Jeśli ktoś z Jeleniej Góry bardzo chciałby uczestniczyć w BBL a jedynie dojazd do Szklarskiej stanowi problem to oferuję zabranie 2-3 osób .Co do szczegółów to do omówienia w piątek. Decyduje data stępla pocztowego
miłego tygodnia
Wojtek
Jeśli ktoś z Jeleniej Góry bardzo chciałby uczestniczyć w BBL a jedynie dojazd do Szklarskiej stanowi problem to oferuję zabranie 2-3 osób .Co do szczegółów to do omówienia w piątek. Decyduje data stępla pocztowego
miłego tygodnia
Wojtek
-
- Rozgrzewający Się
Witam
W sobotę 28.04.2012 będę na delegacji i niestety nie dojadę na stadion.
Proszę o informacje odnośnie spotkania pod Szrenicą na adres: bobrobrk@gmail.com. Oczywiście zgłaszam chęć uczestnictwa. Chętnie pobiegam po Puchatku
Pozdrawiam
Robert
W sobotę 28.04.2012 będę na delegacji i niestety nie dojadę na stadion.
Proszę o informacje odnośnie spotkania pod Szrenicą na adres: bobrobrk@gmail.com. Oczywiście zgłaszam chęć uczestnictwa. Chętnie pobiegam po Puchatku
Pozdrawiam
Robert
-
- Wyga
Hej
Skoro są tu ludzie z okolic Szklarskiej Poręby to pomyślałam że może znacie też Karpacz? Wybieram się tam na weekend majowy i będę spędzać tam 2 mies wakacji a że przygotowuje się do maratonu to przydało by się mieć jakieś fajne trasy do biegania. Znacie może jakieś trasy w Karpaczu, zaznaczam że jestem początkującą biegaczką i interesują mnie szczególnie jakieś mniej wymagające szlaki.
Skoro są tu ludzie z okolic Szklarskiej Poręby to pomyślałam że może znacie też Karpacz? Wybieram się tam na weekend majowy i będę spędzać tam 2 mies wakacji a że przygotowuje się do maratonu to przydało by się mieć jakieś fajne trasy do biegania. Znacie może jakieś trasy w Karpaczu, zaznaczam że jestem początkującą biegaczką i interesują mnie szczególnie jakieś mniej wymagające szlaki.
-
- Rozgrzewający Się
Zapraszam wszystkich uczestników akcji BBL w Szklarskiej Porębie na prezentację naszej grupy podczas wspólnej rozgrzewki w dniu 2 maja przy dolnej stacji wyciągu na Szrenicę o godz. 12:30. Prowadzenie rozgrzewki - gość specjalny. Dla chętnych polecam start w majowym biegu przełajowym o godz. 13:00. Tutaj więcej o pikniku z okazji inauguracji sezonu letniego oraz rozpiska całej majówki:
http://www.szklarskaporeba.pl/pl/wydarz ... =05&day=02
http://www.szklarskaporeba.pl/pl/wydarz ... =05&day=02
-
- Wyga
kurcze i znowu mnie ominie bo to dla mnie normalny dzien pracy, szkoda ze nie wypada to 1 maja, na sobotni trening tez nie wiem kiedy uda mi sie dotrzec bo w soboty tez pracuje, echhh
w kazdym razie zycze Wam udanej pogody
w kazdym razie zycze Wam udanej pogody
- O'corron
- Rozgrzewający Się
Co wybrać ?........... Co wybrać ?..........................................
No i zrodził się dylemat. Co wybrać ?
Trzy bardzo fajne imprezki biegowe zeszły się prawie do kupy.
Chciałbym we wszystkich wziąć udział ale rozsądek podpowiada żeby nie przesadzić i odpuścić . Tylko co?
Pierwsze z nich to bieg przełajowy 2 maja z pod wyciągu na Szrenicę do stacji pośredniej i dalej w dół puchatkiem o długości 3300. Następna to test Coopera 5 maja organizowany przez BBL w Szklarskiej na który mam straszną ochotę bo jeszcze nigdy nie sprawdzałem swoich maksymalnych możliwości , a na powtórzenie takiej okazji w tak fajnym towarzystwie będzie trzeba pewnie troszkę poczekać. Z kolei 6 maja we Wleniu jast bieg na 10000m na atastowanej trasie i chciałoby sie mieć swój pierwszy oficjalny rekord życiowy.ech
Czy może zastosować starą wyprobowaną metodę eliminacji ?:Wpadła Bomba do piwnicy,
napisała na tablicy, ES O.......................... .
No i zrodził się dylemat. Co wybrać ?
Trzy bardzo fajne imprezki biegowe zeszły się prawie do kupy.
Chciałbym we wszystkich wziąć udział ale rozsądek podpowiada żeby nie przesadzić i odpuścić . Tylko co?
Pierwsze z nich to bieg przełajowy 2 maja z pod wyciągu na Szrenicę do stacji pośredniej i dalej w dół puchatkiem o długości 3300. Następna to test Coopera 5 maja organizowany przez BBL w Szklarskiej na który mam straszną ochotę bo jeszcze nigdy nie sprawdzałem swoich maksymalnych możliwości , a na powtórzenie takiej okazji w tak fajnym towarzystwie będzie trzeba pewnie troszkę poczekać. Z kolei 6 maja we Wleniu jast bieg na 10000m na atastowanej trasie i chciałoby sie mieć swój pierwszy oficjalny rekord życiowy.ech
Czy może zastosować starą wyprobowaną metodę eliminacji ?:Wpadła Bomba do piwnicy,
napisała na tablicy, ES O.......................... .
- O'corron
- Rozgrzewający Się
Ponoć najtrudniej jest z pierwszym , trzecim , i trzydziestym trzecim razem . Pierwszy mój bieg z numerem startowym rzeczywiście był morderczy i we wspaniałych okolicznościach( 27"C ) przyrody . Trzeci post na tym forum już właściwie kończę - lajcik.
Pod tymi likami są zdjęcia z imprezy
https://plus.google.com/photos/110101197134731871733/albums/5737928600451842161?authkey=CJCYyr2z0YzHTA
https://plus.google.com/photos/110101197134731871733/albums/5737931942724163041?authkey=CKjlh9jwq-WReQ
gdyby coś nie działało - walcie śmiało
Podziękowania dla organizatorów i dzielnego fotoreportera
pozdrawiam wszystkich
do soboty
Wojtek
Pod tymi likami są zdjęcia z imprezy
https://plus.google.com/photos/110101197134731871733/albums/5737928600451842161?authkey=CJCYyr2z0YzHTA
https://plus.google.com/photos/110101197134731871733/albums/5737931942724163041?authkey=CKjlh9jwq-WReQ
gdyby coś nie działało - walcie śmiało
Podziękowania dla organizatorów i dzielnego fotoreportera
pozdrawiam wszystkich
do soboty
Wojtek