GDAŃSK - ul. Kazimierza Górskiego 1. Sobota 9:30!
- pi_r
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39:49
- Życiówka w maratonie: 3:29:44
- Kontakt:
W najbliższą sobotę zajęcia na stadionie oczywiście się odbywają. Asia i Krzysiek zapraszają :-)
A po zajęciach coś dla osób które chciałyby się podszkolić w imprezach na orientację - Z Mapą do Lasu.
W tym tygodniu zajęcia odbywają się wyjątkowo blisko stadionu awf, tuż przy wejściu do lasu :-)
Wszystkich chętnych zapraszam!
A po zajęciach coś dla osób które chciałyby się podszkolić w imprezach na orientację - Z Mapą do Lasu.
W tym tygodniu zajęcia odbywają się wyjątkowo blisko stadionu awf, tuż przy wejściu do lasu :-)
Wszystkich chętnych zapraszam!
- Christos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Żałuje że mnie w sobotę nie było ,ale mam spore zaległości w długim wybieganiu .Andrzejowi szkoda było kasy na bilet na półmaraton w Pucku wiec pobiegliśmy, ja dla towarzystwa .też mi było szkoda na powrotny ale wróciłem jednak PKP i żałowałem , Andrzej został na półmaraton bo miał z nim porachunki zeszłoroczne . Mieliśmy polecieć o 5 rano ,ale pogoda ładna to trudno wcześniej zasnąć zaspaliśmy trochę i tak każdy z nas przespał tylko niecałe 4 godziny, ale ok 5.40 się spotkaliśmy w Oliwie jak kiedyś na zdobycie Helu .. Biegaliśmy od Biedronki do Biedronki , kto by pomyślał ze jest ich tak wiele po drodze. Stacje benzynowe ,też przydatne by można było w cywilizowany sposób załatwić ,co niektóre potrzeby .chociaż ta jedna mnie zdziwiła nie było regulacji temperatury wody cały czas leciała lewo ciepła. Test plecaka całkiem udany .Kto by pomyślał, że dzięki podstawowym prawom fizyki można mieć zimny napój w bukłaku. Plecak nie idealny wart swojej ceny .trochę go mało ,ale można to unowocześnić. Za to na PKP w drodze powrotnej niewiele się zmieniło, duszno klima chyba się przegrzała skład przepełniony jak śledzie w beczce dodatkowo postoje na przystankach bez informacji jak długie w sumie 30 minut spóźnienia. Puck godzina 11 skok na kasę biletową PKP kolejka nic nowego potem skok po zasłużony zimny izotonik chmielowy smakował wyśmienicie i na koniec po pakiet Andrzeja na półmaraton byleśmy jednymi z pierwszych ostatni kwadrans przed pociągiem przeznaczyliśmy na chmielotonik Andrzej zrobił sobie sprajtochmielotonic widać na zawody się przydał .Szkoda ,że nie mogłem zostać dłużej bo Andrzej właśnie zaczynał pasta party makaronowe z sosem.. Dzięki temu wszystkiemu można zaplanować ciekawe wycieczki biegowe i dostępne praktycznie dla każdego .Jak to wycieczka ma być przyjemna .A Andrzej jeszcze zrobił dodatkowo świetny wynik na półmaratonie 1,44.Dzięki Andrzej że udało się nam polecieć razem do Pucka
Słyszałem ,że sobota na stadionie była wyczerpująca, ale niedziela w lesie też była ciekawa .A warto było przyjść dostaliśmy bony rabatowe od sklepu biegowego.
Słyszałem ,że sobota na stadionie była wyczerpująca, ale niedziela w lesie też była ciekawa .A warto było przyjść dostaliśmy bony rabatowe od sklepu biegowego.
-
- Zaprawiony W Bojach
Zapraszamy oczywiście na dalsze wakacyjne bieganie w sobotę!!!
- Christos
- Zaprawiony W Bojach
ZAPRASZAMY NA PIERWSZY INTEGRACYJNY WYJAZD W GÓRY NA FESTIWAL W KRYNICY ZDRÓJ 5-8 WRZEŚNIA 2013.
DLA WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW BIEGAM BO LUBIĘ I Z BIEGIEM NATURY TRÓJMIASTO
-50% RABAT NA ZAPISY !!
-50% KOSZTÓW PRZEJAZDU POKRYWA SKLEP BIEGOWY !!
-WSPÓLNY PRZEJAZD AUTOKAREM
-WSPÓLNE ZAKWATEROWANIE I WSPÓLNE POSIŁKI
-WSPÓLNE UCZESTNICTWO W IMPREZIE
ZAPISY I INFORMACJE W SKLEPIE BIEGOWYM W GDAŃSKU
ORAZ NA SPOTKANIACH „BIEGAM BO LUBIĘ”I „Z BIEGIEM NATURY „ LUB NA EMAIL
Lepszej okazji na integracje niż wyjazd na imprezę weekendową w góry niema . Tym bardziej , że czeka nas mnóstwo atrakcji na największej i najlepiej zorganizowanej imprezie biegowej w kraju ,czyli festiwalu biegowym w Krynicy zdrój . Najniższe wpisowe w kraju ok 30 zł za udział we wszystkich imprezach festiwalu biegowego w Krynicy. Przez 3 dni zawodów każdy znajdzie coś dla siebie .Sponsor maratonu firma Koral zapewnia dla wszystkich pyszne lody. Pasta party jest 2 razy w sobotę wieczorem i w niedziele po maratonie . Będą też losowane 2 nowe samochody. Mało miejsca i czasu by wszystko opisać najlepiej samemu sprawdzić na stronie festiwalbiegowy.pl A my dodatkowo dla wszystkich sympatyków i uczestników "Biegam Bo Lubię" i leśnych spotkań "Z biegiem natury" dajemy
- 50% rabatu na wpisowe na wszystkie imprezy biegowe na festiwalu w Krynicy
- 50% kosztów przejazdu w obie strony opłaca Sklep biegowy!!
Takich sponsorów nie miała jeszcze żądna grupa biegowa.
Ale co najważniejsze to wspaniała atmosfera podczas wyjazdu gwarantowana.!!!
Początkowe ustalenia:
- zapisy prowadzimy do 20 sierpnia
- wyjazd w Czwartek 5 września rano
- wracamy w niedziele 8 września po zakończeniu imprezy wieczorem.
- Nocleg będzie wspólny w jednym miejscu jeśli do 15 sierpnia zapisze się większość i opłaci wpisowe
noclegi od 30 zł za dobę w dobrym standardzie.
- Koszt transportu identycznie jak będzie wiadomo ile chętnych na wyjazd
-Impreza trwa 3 dni zaczyna się w piątek kończy w niedziele popołudniu
- wpisowe zapisujesz się na kilka imprez biegowych płacisz tylko za jedną i jeszcze dostajesz 50% rabatu na tą co płacisz .
W jakich imprezach bierzemy udział ? Możemy wybrać każde zawody jakie się nam podobają.
Ci co już się zapisali pobiegną w zawodach
7 Dolin 100km,Bieg na dystansie 66 km - meta Piwniczna ,Bieg na dystansie 36 km - meta Rytro wszystko ta sama trasa co 7 dolin i start o 4rano. Pobiegną też od nas ludzie na Iron Run nowej imprezie ,która wymaga zaliczenia codziennie 2 startów czyli Piątek, 6 września - Krynicka Mila i Bieg Nocny 7km
Osobiście polecam Biegi nocne różne dystanse i tereny I te dzienne, Bieg na górę parkowa ,10 km Taurona ,Maraton Koral .
: Zostań maratończykiem biegnąc tylko 10 km ! Maraton można pobiec nawet w sztafecie czyli każdy jeden wybrany odcinek .Grupa Sztafety musi składać się z czterech osób.!! Długość trasy: 42,195 km (10+10+10+12,195km)
Zapisywać się można na zajęciach "BBL "w soboty w Gdańsku ,"Z biegiem natury " w niedziele w Gdańsku lub w sklepie biegowy w Gdańsku C.H. Manhattan ul. Grunwaldzka 82, 80-244 Gdańsk lub na email 1)Najpierw zapisz się u nas na festiwal by dostać 50% rabaty ,po 15 sierpnia podamy informacje jaki jest koszt przejazdu i zakwaterowania. Albo wyślij zgłoszenie do Ambasadora Festiwalu Biegowego w Krynicy Zdrój emailem na adres (*********** lions14@wp.pl******) My zapisujemy ,ale kasę wpłacacie do organizatora festiwalu biegowego na konto podane w emailu potwierdzającym zarejestrowanie od festiwalu biegowego.
DLA WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW BIEGAM BO LUBIĘ I Z BIEGIEM NATURY TRÓJMIASTO
-50% RABAT NA ZAPISY !!
-50% KOSZTÓW PRZEJAZDU POKRYWA SKLEP BIEGOWY !!
-WSPÓLNY PRZEJAZD AUTOKAREM
-WSPÓLNE ZAKWATEROWANIE I WSPÓLNE POSIŁKI
-WSPÓLNE UCZESTNICTWO W IMPREZIE
ZAPISY I INFORMACJE W SKLEPIE BIEGOWYM W GDAŃSKU
ORAZ NA SPOTKANIACH „BIEGAM BO LUBIĘ”I „Z BIEGIEM NATURY „ LUB NA EMAIL
Lepszej okazji na integracje niż wyjazd na imprezę weekendową w góry niema . Tym bardziej , że czeka nas mnóstwo atrakcji na największej i najlepiej zorganizowanej imprezie biegowej w kraju ,czyli festiwalu biegowym w Krynicy zdrój . Najniższe wpisowe w kraju ok 30 zł za udział we wszystkich imprezach festiwalu biegowego w Krynicy. Przez 3 dni zawodów każdy znajdzie coś dla siebie .Sponsor maratonu firma Koral zapewnia dla wszystkich pyszne lody. Pasta party jest 2 razy w sobotę wieczorem i w niedziele po maratonie . Będą też losowane 2 nowe samochody. Mało miejsca i czasu by wszystko opisać najlepiej samemu sprawdzić na stronie festiwalbiegowy.pl A my dodatkowo dla wszystkich sympatyków i uczestników "Biegam Bo Lubię" i leśnych spotkań "Z biegiem natury" dajemy
- 50% rabatu na wpisowe na wszystkie imprezy biegowe na festiwalu w Krynicy
- 50% kosztów przejazdu w obie strony opłaca Sklep biegowy!!
Takich sponsorów nie miała jeszcze żądna grupa biegowa.
Ale co najważniejsze to wspaniała atmosfera podczas wyjazdu gwarantowana.!!!
Początkowe ustalenia:
- zapisy prowadzimy do 20 sierpnia
- wyjazd w Czwartek 5 września rano
- wracamy w niedziele 8 września po zakończeniu imprezy wieczorem.
- Nocleg będzie wspólny w jednym miejscu jeśli do 15 sierpnia zapisze się większość i opłaci wpisowe
noclegi od 30 zł za dobę w dobrym standardzie.
- Koszt transportu identycznie jak będzie wiadomo ile chętnych na wyjazd
-Impreza trwa 3 dni zaczyna się w piątek kończy w niedziele popołudniu
- wpisowe zapisujesz się na kilka imprez biegowych płacisz tylko za jedną i jeszcze dostajesz 50% rabatu na tą co płacisz .
W jakich imprezach bierzemy udział ? Możemy wybrać każde zawody jakie się nam podobają.
Ci co już się zapisali pobiegną w zawodach
7 Dolin 100km,Bieg na dystansie 66 km - meta Piwniczna ,Bieg na dystansie 36 km - meta Rytro wszystko ta sama trasa co 7 dolin i start o 4rano. Pobiegną też od nas ludzie na Iron Run nowej imprezie ,która wymaga zaliczenia codziennie 2 startów czyli Piątek, 6 września - Krynicka Mila i Bieg Nocny 7km
Osobiście polecam Biegi nocne różne dystanse i tereny I te dzienne, Bieg na górę parkowa ,10 km Taurona ,Maraton Koral .
: Zostań maratończykiem biegnąc tylko 10 km ! Maraton można pobiec nawet w sztafecie czyli każdy jeden wybrany odcinek .Grupa Sztafety musi składać się z czterech osób.!! Długość trasy: 42,195 km (10+10+10+12,195km)
Zapisywać się można na zajęciach "BBL "w soboty w Gdańsku ,"Z biegiem natury " w niedziele w Gdańsku lub w sklepie biegowy w Gdańsku C.H. Manhattan ul. Grunwaldzka 82, 80-244 Gdańsk lub na email 1)Najpierw zapisz się u nas na festiwal by dostać 50% rabaty ,po 15 sierpnia podamy informacje jaki jest koszt przejazdu i zakwaterowania. Albo wyślij zgłoszenie do Ambasadora Festiwalu Biegowego w Krynicy Zdrój emailem na adres (*********** lions14@wp.pl******) My zapisujemy ,ale kasę wpłacacie do organizatora festiwalu biegowego na konto podane w emailu potwierdzającym zarejestrowanie od festiwalu biegowego.
-
- Zaprawiony W Bojach
Biegamy w sobotę oczywiście,zapraszamy wszystkich!
- Christos
- Zaprawiony W Bojach
w Niedziele w triatlonie startuje Krzysiek kcm4 powodzenia połamania koła i płetwy a w czwartek jest maraton Solidarności kto biegnie? Dzisiaj też pływaliśmy po tartanie
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Witam Trójmiejskich
Może ktoś udostępnić swój profil na Garmin Connect w celach zwęszenia ścieżek do biegania?
Wyjeżdżam do Gdyni na 4 dni i z biegania nie mam zamiaru rezygnować na ten czas. Pozdrawiam.
Może ktoś udostępnić swój profil na Garmin Connect w celach zwęszenia ścieżek do biegania?
Wyjeżdżam do Gdyni na 4 dni i z biegania nie mam zamiaru rezygnować na ten czas. Pozdrawiam.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- kcm4
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:46:17
- Życiówka w maratonie: 03:54:23
- Kontakt:
Dzięki, że trzymałeś kciuki. Udało mi się skończyć w czasie 06:25:37.Christos pisze:w Niedziele w triatlonie startuje Krzysiek kcm4 powodzenia połamania koła i płetwy a w czwartek jest maraton Solidarności kto biegnie? Dzisiaj też pływaliśmy po tartanie
- Pływanie zrobiłem szybciej niż na treningach, czas 00:43:31
- Rower chciałem zrobić w 3h, niestety był bardzo duży wiatr i bardzo ciężko jechało się w kierunku Rumi, no miałem też małą krakse przy 40km/h , więc rower zrobiłem w 03:20:33
- A bieg sobie odpuściłem , biegłem na całkowitym luzie, z dużymi przerwami na picie i jedzenie, czas 02:06:54 (wiedziałem, że nawet pieszo dam radę - po rowerze miałem 3,5h do zamknięcia mety).
Od B.Szyca też byłem szybszy, ale M.Stuhr był trochę za dobry dla mnie.
Hmmm, rower mnie nie zawiódł, nawet po kraksie wygląda lepiej ode mnie. Jednak, żeby powalczyć w konkurencji rowerowej trzeba kupę kasy wywalić na rower.
To był mój pierwszy triathlon i oprócz ukończenia chciałem zdobyć doświadczenie, a zdobyłem go mnóstwo. Wiem nad czym muszę popracować, przemyśleć.
Zapisałem się na Maraton Solidarności, ale jeszcze nie opłaciłem. Zobaczę jak będę się czuł w poniedziałek / wtorek, a do 13.08.2013 mam czas na opłatę
W Triathlonie bieg potraktowałem luzacko z myślą, aby móc się szybko zregenerować i aby siły starczyły na maraton , a podczas Maratonu Solidarności chcę sprawdzić metodę Gallowaya (w trakcie urlopu przeczytałem jego książkę :"Maraton. Terening metodą Gallowaya" - więc teorię znam).
- Christos
- Zaprawiony W Bojach
No i widzę udało się .Brawo !Triatlon staje się coraz bardziej popularny. A BBL dzięki tobie i kilku innym ma w nim swoją reprezentacje zresztą największą i tak jesteś lepszy niż celebry ci a oni mają profesjonalnych sztab trenerski który o nich dba i ile kasy wpakowali w przygotowania nie mają nawet do ciebie porównania Karolak na pewno miał lepszy rower. No i powiedz który by chciał z nich zaraz potem pobiec maraton pewnie będą teraz odpoczywać ze 2 miesiące Ja też muszę zrobić przelew expresowy. Jak chcesz pobiec Gallowaya to będzie ciekawe kolejne ciekawe doświadczenie .Pogoda jak na sierpniowy tym razem chyba będzie chłodna.
Krzysiek szacun !!
Krzysiek szacun !!
- kcm4
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:46:17
- Życiówka w maratonie: 03:54:23
- Kontakt:
No i udało się skończyć pierwszy maraton i od razu "złamałem 4", skończyłem z czasem 03:54:23. W końcu zostałem maratończykiem
Jednak poznałem w praktyce pojęcie, które dotąd znałem w teorii : akumulacja zmęczenia. Już przed 15 kilometrem nogi zaczęły się buntować - poczułem mięśnie nóg, ale tętno i oddech były w normie. Od nawrotu z Westerplatte była to dla mnie prawdziwa walka o każdy krok oraz by nie zacząć maszerować.
Spodziewałem się tego - za krótka przerwa pomiędzy triathlonem a maratonem.
Cóż, obawiam się, że jutro przy każdym ruchu będę "wspominał" dzisiejszy maraton
Jednak poznałem w praktyce pojęcie, które dotąd znałem w teorii : akumulacja zmęczenia. Już przed 15 kilometrem nogi zaczęły się buntować - poczułem mięśnie nóg, ale tętno i oddech były w normie. Od nawrotu z Westerplatte była to dla mnie prawdziwa walka o każdy krok oraz by nie zacząć maszerować.
Spodziewałem się tego - za krótka przerwa pomiędzy triathlonem a maratonem.
Cóż, obawiam się, że jutro przy każdym ruchu będę "wspominał" dzisiejszy maraton
- andrzej86
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:37:19
- Życiówka w maratonie: 03:29:04
Gratuluje Wszystkim Uczestnikom i tym ktorzy ukonczyli maraton i tym ktorzy zmierzyli sie z tym dystansem ale z roznych przyczyn niestety nie bylo im dane ukonczenie.
Tym razem zadebiutowalem jako wolontariusz w Maratonie Solidarnosci i udalo mi sie ustrzelic dwie galerie zdjec na 26,5 i 38,5km. Mam nadzieje, ze (prawie) wszyscy beda mieli szanse sie odnalesc wiecej zdjec juz sie nie dalo zrobic bo bateria w telefonie mi padla
2013.08.15 - 26,5km - Energa XIX Maraton Solidarnosci - 742 zdjecia
https://plus.google.com/u/0/photos/1001 ... 1769572705
2013.08.15 - 38,5km - Energa XIX Maraton Solidarnosci - 673 zdjecia
https://plus.google.com/u/0/photos/1001 ... 6114836833
Tym razem zadebiutowalem jako wolontariusz w Maratonie Solidarnosci i udalo mi sie ustrzelic dwie galerie zdjec na 26,5 i 38,5km. Mam nadzieje, ze (prawie) wszyscy beda mieli szanse sie odnalesc wiecej zdjec juz sie nie dalo zrobic bo bateria w telefonie mi padla
2013.08.15 - 26,5km - Energa XIX Maraton Solidarnosci - 742 zdjecia
https://plus.google.com/u/0/photos/1001 ... 1769572705
2013.08.15 - 38,5km - Energa XIX Maraton Solidarnosci - 673 zdjecia
https://plus.google.com/u/0/photos/1001 ... 6114836833
Nie narzekaj, że masz pod górę gdy idziesz na szczyt!
-
- Zaprawiony W Bojach
Gratuluję wszystkim biegaczom i zapraszam na sobotę.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Witam
W związku z tym, że znalazłem się w finale konkursu Runner's World Polska jako jedyny przedstawiciel Gdańska i w sumie całej północnej Polski pomyślałem, że może zechcielibyście pomóc mi w głosowaniu. Każdy głos się liczy
http://biegaczzpolnocy.blogspot.de/2013 ... world.html
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
W związku z tym, że znalazłem się w finale konkursu Runner's World Polska jako jedyny przedstawiciel Gdańska i w sumie całej północnej Polski pomyślałem, że może zechcielibyście pomóc mi w głosowaniu. Każdy głos się liczy
http://biegaczzpolnocy.blogspot.de/2013 ... world.html
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
- Christos
- Zaprawiony W Bojach
maly89 Naturalnie zagłosuje i zapraszam na wspólny wyjazd Na festiwal biegowy.W Sobota BBL obowiązkowa dla maratończyków Do Sopotu wybieram się na rozgrzewkę a do Gdańska na AWF na drugą cześć treningu.Maraton rewelacja dał ostro w kość ale warto było potem się rozpiszę
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Z chęcią bym się wybrał, ale 8. września startuję w Pile Aczkolwiek biegi górskie i biegi ultra to coś o czym myślę przyszłościowo. Bo to na pewno jest świetna zabawa, ale wydaje mi się, że mam jeszcze czas