ZABAWA SYLWESTROWA !!!
Tak jak już wspominałem w tym roku kończymy 2015 wspólnym Sylwestrem z Akademią Biegania w Rudnickim Korsarzu. Na chwilę obecną mamy 32 chętnych osób a miejsc, 40 więc kto jeszcze niezdecydowany to proszę się zgłosić do Irka lub Żanety. Pieniążki w kwocie 130 zł od osoby proszę wpłacać najpóźniej do sobotniego treningu. Pozdrawiam Andrzej.
Każdą słabość rozgromimy pracą, wtedy nasza słabość zamieni się w siłę . Poniedziałek minął, więc nie narzekamy już tylko zabieramy się do roboty . Zarówno tej służbowej, która daje nam pieniążki na zaspakajanie potrzeb związanych z życiem jak i tej naszej fizycznej poprawiającą nasze samopoczucie, wydolność, wygląd… Czas, więc na poranne bieganie i popołudniowe ćwiczenia w CrossGym Grudziądz a z wami widzę się oczywiście w środowe późne popołudnie na naszym wspólnym treningu w ramach Akademii Biegania. Pozdrawiam Andrzej
Tak by nie zaczynać banalnie czy przewidywalnie byście wy moi czytelnicy przyzwyczajeni do „ Witajcie drodzy kochani biegacze” wciągnęli się w pasję, jaką jest przygoda z bieganiem i naszą Akademią Biegania powiem tak :uuusmiech: . Korzystajcie rozsądnie ze zdrowia, bo macie je tylko jedno . Używki zostawcie nieudacznikom sami zaś skoncentrujcie się na sukcesach . Niech takim małym sukcesem będzie dzisiaj nasze wspólne spotkanie :uuusmiech: o godzinie 18.00 na leśnym parkingu przy rondzie Popiełuszki gdzie sobie razem pobiegamy . Pozdrawiam i życzę miłego dnia oraz do zobaczenia wkrótce. Andrzej.
Nie wiem jak wy, ale ja od samego rana byłem zdenerwowany ( pewnie, dlatego że nie mogłem się doczekać spotkania z biegowymi „wariatami ”), ale zrobiłem z wami trening i mi przeszło . Tak właśnie działa dawka biegowego relaksu z przyjaciółmi :uuusmiech: . Dziękuje za dzisiaj i dobranoc. Andrzej.
Cieszy mnie widząc i słysząc jak wielu z was nieustannie szlifuje diament swojej pracy :uuusmiech: . Zapewne jego blask oślepi niejednego a szczególnie waszych największych oponentów . Tak trzymać!. Idę, więc i ja przeszlifować jedną ze stron poprzez przebiegniecie kilku dobrych kilometrów :uuusmiech: . Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Andrzej.
MIESIĄC DO „BIEGU DLA ORKIESTRY” :uuusmiech:
Należy pomagać innym w potrzebie, bo cóż zrobisz będąc kiedyś jednym z nich?. Już za miesiąc Wielki Finał WOŚP i nasza biegowa cegiełka z Grudziądza, jaką dorzucamy Jurkowi Owsiakowi, aby pomóc małym dzieciakom i osobom w podeszłym wieku. Na chwilę obecną na liście startowej naszego biegu mamy 467 zawodników, czyli zostało niewiele bo 33 miejsca dla chętnych. Widać jak wielkie serce mają biegacze chcący podzielić się swoimi pieniążkami z najbardziej potrzebującymi. Będziemy starać się pozyskać kolejnych sponsorów, aby móc, chociaż o trochę zwiększyć limit uczestników, o czym niezwłocznie poinformujemy. Tak, więc opłacamy wpisowe na naszą imprezę, aby nie wstrzymywać napływu kolejnych zgłoszeń. Pozdrawiam Prezes Akademii Biegania Andrzej Dolewski.
... i pozostało mi tylko śmiać się, bo płakać już nie miałam siły... Kolejny dzień mija pod znakiem aktywności, czyli poranne 25 kilometrów połączonych z morsowaniem oraz popołudniowy wycisk na crossficie . UWIELBIAM TEN STAN…. Teraz czas na SEN.Dobranoc .
Ocetix - Wytwórnia octu i majonezu w Grudziądzu http://www.ocetix.com.pl to firma, która po raz kolejny przyłącza się do Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Dzięki niej realizujemy już po raz trzeci Bieg dla Orkiestry, który wystartuje 10 stycznia 2016 roku w ramach 24 Finału w grudziądzkim Rudniku. Uzyskane pieniądze podczas naszej imprezy zostaną przekazane na zakup urządzeń medycznych dla oddziałów pediatrycznych oraz zapewnienia godnej opieki medycznej seniorów, bo takie jest hasło przewodnie w tym roku. Serdecznie dziękujemy naszemu sponsorowi i zapraszamy do Grudziądza wszystkich chętnych, aby rozgrzać w ten styczniowy dzień jak najwięcej serc.
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Dzisiaj mały apel o angażowanie się w rzeczy, które pozwolą nam inaczej spojrzeć na pewne biegowe kwestie . Wielu z nas bierze udział w licznych zawodach i korzysta z dobrodziejstw dobrej organizacji pomocy wolontariuszy i całej otoczki biegu, w które organizator wkłada serce . Przed nami dużymi krokami zbliża się „ Bieg dla Orkiestry” i liczę na waszą pomoc . Potrzebni będą wolontariusze do zabezpieczenia trasy, parkingu, biura zawodów, loterii fantowej. Do tego jak w ubiegłym roku liczę na dziewczyny, chociaż i panowie tez mogą mieć talent do wypieków . Pomyślcie już teraz, co możecie dobrego upiec sprzedając swoje wypieki, z których dochód oczywiście pójdzie do Owsiakowej puszki :uuusmiech: . Cały czas proszę również o rozglądanie się za sponsorami, którzy wsparliby nasze zawody. To wy jesteście Akademią i to w waszych rękach jest dobro i prestiż naszych imprez, więc liczę na was kochani :uuusmiech: . Jeżeli macie dostęp do załatwienia różnych gadżetów na loterie to proszę o ich przynoszenie, bo czym więcej uzbieramy pieniążków tym będziemy mogli pomóc większej ilości dzieci czy osób starszych. Pozdrawiam Prezes AB Andrzej Dolewski .
Ps. oczywiście jutro widzimy się jak zawsze o godzinie 09.00 na naszym bieganiu połączonym z morsowaniem i sauną. PAMIĘTAJCIE ŻE ABY DOJECHAĆ NA PLAŻĘ W SOBOTĘ I NIEDZIELĘ TRZEBA ZROBIC KUŁECZKO PRZEZ LOTNISKO I MIŁOLEŚNĄ BO DROGA JEST ZAMKNIETA DLA RUCHU Z POWODU WYCINKI DZRZEW.
Są chwile, które warto pamiętać :uuusmiech: . Są widoki, których się nie zapomina :uuusmiech: . Mija mi kolejny dzień –dobry dzień :uuusmiech: . Warto było wstać o świcie , aby pobiegać przy pięknie wschodzącym słońcu i lekkim mroziku oraz zaliczyć kąpiel już w naprawdę zimnej wodzie jeziora rudnickiego tym bardziej ze popołudnie już było brzydkie patrz deszczowe, wilgotne i ponure. Do tego piątkowy Team Wood z Irkiem u Sylwii i Dawida w CrossGym Grudziądz a na koniec piękna świąteczna kartka w skrzynce od Pani Naczelnik Wydziału Kultury, Sportu i Promocji w Grudziądzu, dzięki czemu wiem ze moje zaangażowanie w rozbieganie naszych mieszkańców nie idzie w gwizdek :uuusmiech: . DOBRANOC
Przyjaciele, na których możesz polegać to grono ludzi, których ja sam nie mogę zawieść . Nie zawiodę i na pewno będę przed plażą przed godziną 09.00 na naszym wspólnym akademiowo-biegowym treningu . Życzę miłego dnia i do zobaczenia za chwilkę. Andrzej
Nigdy nie płaczę nad rozlanym mlekiem , ale dobrze zapamiętałem dzień, w którym postawiłem na zmiany , z których czerpię do dziś :uuusmiech: . Tym rozlanym mlekiem było dla mnie stworzenie naszej Akademii Biegania :uuusmiech: , z której jestem bardzo dumny , bo wiem, że robimy dla biegowego świadka wiele dobrego . Dziękuję kochani za dzisiejsze biegowo-morsowo-saunowe spotkanie i do zobaczenia z niektórymi jutro lub w najbliższą środę. Witamy w naszym gronie kolejnych biegowych morsów Willy Krzysztof Lach oraz Krzysztof Płatek Czerwiński Miłego popołudnia. Andrzej.
Prawdziwy twardziel nie potrzebuje dobrej pogody, aby pokazać, na co go stać . Oj nie sprzyjała nam dzisiaj aura podczas niedzielnego wybiegania. Mimo to pobiegłem z samego rana z Wojtkiem Ch. na Rudnik ciekawy czy ktoś jeszcze się pojaw i. Nie zawiodłem się, :uuusmiech: bo w naszej Akademii Biegania wojowników nie zabraknie nigdy :uuusmiech: . Była, więc wojowniczka Mirela oraz Kazik, Jacek G., Jan M., Arek K., Janusz W. Dzięki kochani za towarzystwo lekko nie było, ale daliśmy radę pokonać kałuże po kolana i błoto po j…ja . Kończę ten tydzień z kolejnymi 174 kilometrami, więc nie jest źle . BUDUJEMY FORMĘ NA WIOSNĘ 2016. Andrzej.