GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

...Człowiek tyle jest wart, ile posiadaną siłą potrafi wesprzeć, bezinteresownie pomóc, w słabszego od siebie wlać moc, a może, zatrzymać, by nie spadł z krawędzi życia... :taktak: Dziękujemy Centrum Pomocy Dziecku i Poradnictwa Rodzinnego za zaproszenie reprezentantów naszej Akademii Biegania na koncert Mr Pollack :uuusmiech: . Ach cóż to był za występ a wszystko w szczytnym celu „Stop Dopalaczom”. Chłopaki dali naprawdę czadu wykonując brawurowo zarówno swoje utwory jak i covery :sss: . Mam nadzieje, że pojawią się jeszcze w Grudziądzu, bo to naprawdę jeden z lepszych zespołów, jakie słyszałem. Szkoda, że większość czasu koncertują w USA, Kanadzie, Chinach…. ale może władzą miasta uda się ich zaprosić na jakiś plener u nas. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje Prezes Akademii Biegania Grudziądz :hej: .

https://www.youtube.com/watch?v=vLaZZAWTl3w

Obrazek
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
PKO
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Wiem, że za chwile weekend i chciałoby się poleżeć w łóżku dłużej, ale! :lalala: . Mam nadzieję, że nie jesteście mistrzami w znajdowaniu wymówek :nienie: , bo rzadko bywa się wtedy mistrzem w czymkolwiek innym. Skoro tak to jutro zapraszam na nasz wspólny trening z Akademią Biegania :uuusmiech: . Jak zawsze startujemy o 09.00 z plaży miejskiej w Rudniku, aby po godzince dobrego dotlenienia i rozgrzania zaliczyć kąpiel w jeziorku i jak będą chętni to jeszcze sauna. Sporo się będzie działo w sobotę i niedzielę, bo oprócz naszego wspólnego treningu nasi reprezentanci pobiegną jutro w Tucholi oraz w niedzielę w Toruniu, więc trzymamy za nich kciuki :taktak: i życzymy udanej zabawy :uuusmiech: . Nie zapominajcie również, że niedziela to ważny dzień dla naszego kraju a co za tym idzie również dla biegacza, dlatego przed czy po bieganiu pójdźcie na WYBORY. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej. :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Zapanowanie nad waszym tempem w zależności od waszego wytrenowania ułatwi zapanowanie nad samym sobą :taktak: , kiedy życie da wam w kość! :bum: . Zapraszam na nasz wspólny trening w ramach Akademii Biegania :uuusmiech: . Widzimy się o 09.00 przed plażą. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia Andrzej :hej: .
Ps. Trzymamy dzisiaj i w niedziele kciuki za naszych biegaczy reprezentujących naszą Akademię Biegania w Półmaratonie Gdańsk i Tucholskiej piętnastce, czyli Biegu św. Huberta oraz Maratonie Toruńskim. Powodzenia.

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nasz kolejny wspólny trening w ramach AB już za nami :echech: . Uważam to za sukces podobny do perły a te nie rosną jak grzyby po deszczu, więc doceniajmy każdy z nich :taktak: :uuusmiech: . Dziękuję i kto chętny to jutro również się widzimy na naszych niedzielnych biegowych wycieczkach po okolicy. Miłej soboty. Andrzej :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zmiana z czasu letniego na zimowy, czyli astronomiczny nastąpi w nocy z soboty 24 października na niedzielę 25 października 2015 r. (ostatni weekend października).
Przejście z czasu letniego na astronomiczny, potocznie zwany zimowym, skutkuje jedną dodatkową godziną w nocy z soboty na niedzielę (wskazania cofamy o godz. 3:00 na 2:00). To dobra wiadomość, szczególnie dla tych osób, które uwielbiają dłużej poleżeć w łóżku w niedzielny poranek.
Tak więc będzie więcej mocy na nasz poranny niedzielny czarny szlak a może w kierunku mostu autostradowego ( zobaczymy na miejscu rano).Widzimy się o godzinie 09.00 przed plażą. Pozdrawiam Andrzej.

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Paradoks treningu :lalala: . Po jesteś padnięty, a czujesz się jak nowo narodzony! :hejhej: . Kolejna niedziela z bieganiem w tle za nami. Ekipa była, więc i rozmów nie zabrakło o wszystkim i o niczym w tempie niepowodującej zadyszki :uuusmiech: . Dzięki za towarzystwo i do zobaczenia wkrótce :uuusmiech: . Wyłączam zegarek przy 22 kilometrach z hakiem i czas na czekoladowy budyń s syropem malinowym i jakąś kanapkę z mięchem . Andrzej. :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie wszystkich biegaczy :uuusmiech: . Każdy z nas jest inny, każdy z nas może mieć inne poglądy, ale każdy z nas jest Polakiem :taktak: . Pamiętajcie, więc aby pójść na wybory :taktak: . Czy to przed treningiem czy po ale czas trzeba na to znaleźć. Pozdrawiam Prezes Akademii Biegania Andrzej Dolewski :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Zaczynamy nowy tydzień jak zawsze od niekoniecznie lubianego poniedziałku :bleble: , więc postaram się was troszeczkę pobudzić do działania poprzez odpowiednią stymulację motywującymi hasłami :taktak: jak chociażby to: „Nasze życie ma cztery wielkie cele: żyć, kochać, uczyć się, pozostawić po sobie coś cennego.”– Steven Covey. Niby takie proste. Ale chyba to właśnie najprostsze rzeczy są dla nas najtrudniejsze do osiągnięcia. Żyć tak, by nigdy niczego nie żałować. Kochać i być kochanym. Uczyć się, poznawać świat a przede wszystkim działać dla dobra innych. Pozostawić po sobie coś, co będzie ważne dla choćby jednego człowieka a dla mnie taką misją jest, aby w naszym mieście jak najwięcej osób prowadziło zdrowy tryb życia chociażby przez moje ukochane bieganie. Staram się to robić najlepiej jak potrafię nieraz pod ostrzałem krytyki, niezadowolenia, zawiści. Nieraz mam chwile zwątpienia czy to wszystko ma sens na szczęście mam grono przyjaciół, którzy podtrzymują mnie w tym przekonaniu. Ostatnio Irek nasz wice powiedział mi żeby nie zwracać uwagi na rzucane kłody dając przykład Jurka Owsiaka, który też miał chwile zwątpienia jednak Orkiestra gra dalej i będzie grała o jeden dzień dłużej. Tak, więc reasumując i nie przedłużając Ja, Ja, Ja ANDRZEJ DOLEWSKI Prezes Akademii Biegania ZAPRASZAM JUŻ W SOBOTĘ NA HALLOWEEN RUN TRAINING ( wspólny trening wszystkich grudziądzkich biegaczy –START MARINA o godz.09.00- mile widziane przebranka) czy na nasz GRUDZIĄDZKI RAJD NIEPODLEGŁOŚCI 11 listopada ( godz.13.00 Cytadela). Dziękuję wszystkim, którzy mnie wspierają i doceniają moją pracę jak również wszystkim instytucjom, dzięki którym misja rozbiegania Grudziądza przynosi efekty a w szczególności Miejskiemu Ośrodkowi Rekreacji i Wypoczynku i Pani dyrektor Izabeli Piwowarskiej

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolejna niespodzianka na naszym evencie Helloween Run Training to psikus w postaci PALUCHÓW WIEDŹMY, które przygotuje dla nas Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im im Marii Skłodowskiej- Curie w Grudziądzu. Tak, więc mamy już cukiereczek w postaci kominów na jesienno-zimową porę ciasteczka psikusy do tego rozgrzewka z Dorotą Gacek z Zumba & Massage no i biegowy trening z Akademią Biegania poprowadzonego przez ultra maratończyka Andrzeja Dolewskiego. Przygotujcie sobie stroje, aby było strasznie a zarazem wesoło. Zabierzcie z sobą rodzinę, przyjaciół, znajomych. Liczy się przede wszystkim dobra zabawa. :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grudziądzki Rajd Niepodległości
Zgodnie z zapowiedzią zwalniamy miejsca na nasz bieg dla osób chętnych pobiec w Grudziądzkim Rajdzie Niepodległości. Posiadamy jeszcze 50 wolnych dla tych, którzy się zapiszą i opłacą lub są już zapisani a nieopłaceni w odpowiednim terminie, czyli do 7 dni. Po osiągnięciu limitu 200 osób opłaconych zamykamy zapisy. Pozdrawiam Prezes Akademii Biegania Andrzej Dolewski.
Wydarzenie : https://www.facebook.com/events/1641597256129156/
Link do zapisów: http://www.elektronicznezapisy.pl/event ... starts/new

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Dzisiaj taka mała porada dla tych, którzy myślą, że bieganie w Akademii Biegania to tylko dążenie do pokonania maratonu :lalala: . Otóż nie, bo zanim ruszycie w drogę, wyznaczcie sobie sami cel wędrówki – wtedy szybciej dojdziecie :taktak: . Tylko zważajcie, aby nie był to od razu maraton odbierający dech w płucach. Wybierajcie krótsze dystanse dalej zajdziecie, więcej dokonacie :taktak: . W nieustannym biegu i walce o lepsze jutro, uważajcie, abyście nie stracił tego, co do tej pory osiągnęliście :uuusmiech: . Pozdrawiam i życzę miłego dnia oraz zapraszam jutro na nasz środowy trening. Andrzej :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Znaj ziemniaki! Różne odmiany mają różne przeznaczenie

http://ugotuj.to/zesmakiem/1,145551,189 ... .html#Prze

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Macie już jakieś stroje, bo ja standardowo wcisnę się jeszcze w mojego kościotrupa. :hahaha: :hejhej: :uuusmiech:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jako że znajomość własnych możliwości sprzyja w poznaniu mojej własnej wartości i powołania to dzisiejszy jesienny poranny trening w przepięknej scenerii Wisły niestety utopionej we mgle zrobiłem nieco dłuższy, bo ponad 40 kilometrów do Sartowic i z powrotem :uuusmiech: . Towarzyszył mi kolega ultras Wojtek, więc było, z kim pogadać :taktak: . No to Alleluja i do przodu…. Andrzej :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I MIKOŁAJKOWY ZUMBA MASTERCLASS w Grudziądzu

Do szalonej ZUMBOWEJ zabawy zapraszają:

Nasza Grudziądzka instruktorka - Dorota Gacek
i gościnnie Mariusz Koperski z Koszalina.

Ponad 2h szalonej zabawy w rytmach ZUMBA, a do tego pokazy, quizy, konkursy z nagrodami i GOŚĆ SPECJALNY, który rozpocznie tę taneczną imprezę – Najsilniejsza Polka w Armwrestingu, Mistrzyni Europy oraz Mistrzyni Pucharu Świata Zawodowców – Marlena Wawrzyniak.

KIEDY ?
SOBOTA – 5 GRUDNIA 2015

O KTÓREJ ?
Startujemy o godzinie 17:00.
(Prosimy o przybycie wcześniej celem dokonania rejestracji.)

GDZIE ?
ZUMBA&MASSAGE
Klub SKALA ul. Rybacka 14
(Wejście od strony ul. Portowej)
Grudziądz

WSTĘP:
do 28.11.2015 – 25 zł
od 29.11.2015 – 30 zł

LICZBA MIEJSC OGRANICZONA !

ZAPISY:
Osobiście - (poniedziałek, wtorek, czwartek 18:30) przed zajęciami ZUMBA z Dorotą Gacek,
Mailowo: zumbamassage@gmail.com
Telefonicznie: 781 610 939

PŁATNOŚĆ:
Przelewem na konto: 15 2490 0005 0000 4530 5553 3379
w tytule koniecznie wpisać "Master Class G-dz oraz imię i nazwisko osoby, za którą się wpłaca".

MIKOŁAJKOWA ZUMBA MASTERCLASS PO RAZ PIERWSZY W GRUDZIĄDZU !
NIE MOŻE CIĘ ZABRAKNĄĆ !

Zapraszamy !

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ