Ty decydujesz, kiedy, dokąd i po co. Sebastian Bibro podjął się nie lada wyzwania . W szczytnym celu biegnie z Zakopanego do Gdańska, aby wspomóc małą Anię, która w wyniku ciężkiej choroby nowotworowej straciła nóżkę. https://www.facebook.com/biegdlaani?fref=ts . Dzisiaj jeden z etapów prowadził do Grudziądza :uuusmiech: . Nie mogło w jego podróży zabraknąć naszej Akademii Biegania. Kilka minut po szóstej nadbiegł od Radzynia Chełmińskiego gdzie na rogatkach Grudziądza czekałem na niego. Przez miasto przebiegliśmy gawędząc sobie o całej akcji, bieganiu, życiu, sporcie… Odprowadziłem Sebastiana do naszej Mariny gdzie dzięki uprzejmości Pani Dyrektor MORiW Izabeli Piwowarskiej ekipa mogła się zatrzymać na postój przed kolejnym etapem, który już jutro. Oczywiście nie zabrakło naszych lokalnych mediów z TV SM oraz Gazety Pomorskiej gdzie wspólnie opowiedzieliśmy o biegu i celom, jakie towarzysza temu wyzwaniom. Mam nadzieję, że i wy kochani biegacze przyłączycie się poprzez wsparcie finansowe przelewając na konto ani kilka złotówek. Takie inicjatywy warto wspierać i trzeba wspierać, bo nigdy nie wiadomo, co się, komu w życiu przytrafi. Pozdrawiam prezes Akademii Biegania Andrzej Dolewski.
Jeśli chcesz wspomóc inicjatywę Sebastiana możesz wpłacić na konto Fundacji 53 1240 1574 1111 0010 3480 6570 z dopiskiem „BIEG dla Ani Garcarz”.
Fundacja im. Adama Worwy, os. Nowe 23d 34-400 Nowy Targ
IBAN: PL 53 1240 1574 1111 0010 3480 6570
Zważaj na swoje myśli, stają się wszak słowami. Zważaj na swoje słowa, stają się czynami. Zważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Zważaj na swoje nawyki, kształtują charakter :uuusmiech: . Zważaj na swój charakter, on staje się twym losem. Po wczorajszym bieganiu z Sebastianem ( biegnie z zakopanego do Gdańska) i wieczornym oprowadzaniu po Grudziądzu jestem coraz bardziej pewny, że i ja powinienem przedsięwzięć kroki ku pobieganiu kilometrów w szczytnym celu . Po woli coś w głowie kiełkuje i mam nadzieje, że mój przyjaciel Irek przyłączy się abyśmy wspólnie podjęli wyzwanie . Oczywiście to nie będzie tylko nasze przedsięwzięcie, lecz całej naszej akademii a my, co najwyżej będziemy narzędziem. Może i wy macie jakieś pomysły to chętnie się z nimi zapoznam i rozważę. Póki, co idę sobie pobiegać, bo w biegu przychodzą do mnie najlepsze pomysły . Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej.
Bieganie jest sposobem na wynegocjowanie nowych warunków twojego życia . Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Zapraszam na 18.00 do wspólnego pobiegania w grupie z Akademią Biegania lub dodatkowo na 17.00 na brzuszki, deseczki, spinki…, czyli aerobik z Anetą w ramach wakacji z MORiW – em :uuusmiech: . Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej.
Biegamy, ćwiczymy, biegamy ile w tym szczęścia :uuusmiech: . Dziękuję wszystkim za dzisiejsze wspólne popołudnie, jakie miałem możliwość spędzić z wami w ramach naszych środowych spotkań z Akademią Biegania :uuusmiech: :uuusmiech: :uuusmiech: . Najpierw sporo osób wybrało mały wycisk u Anety na zajęciach aerobiku a później jeszcze na dobitkę kilka dobrych kilometrów po lesie . Również i ja dzisiaj nietypowo, bo poświęciłem godzinkę na rolowanie, czyli dobry masaż z moją rolką. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy. Andrzej.
Prawdziwym i jedynym ograniczeniem dla biegacza jest jego mózg . Mój na szczęście funkcjonuje bardzo sprawnie, więc nie dziwota ze kazał mi rano wstać, zjeść śniadanko, przygotować rzeczy do biegania i ruszyć jak zawsze o ósma rano w trasę :uuusmiech: . Miłego dnie kochani. Andrzej
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Bieganie musi czegoś uczyć, inaczej to nie ma sensu. Jednych nauczy pokory, innych samodyscypliny a jeszcze innych tolerancji . Za chwilę zaczynamy kolejny lipcowy weekend tym razem już nie tak gorący jak poprzednio więc ci, co wybierają zawody nie będą mogli zgonić nic na upały . Nie ma też zwolnienia tempa w naszej AB . Sobotni trening jak zawsze będzie startował punktualnie o 09.00 więc zapraszam chętnych na leśne truchtanie po lasku :uuusmiech: . Pozdrawiam i życzę miłego dnia oraz udanego weekendu. Andrzej.
Żeby wygrać trzeba podjąć walkę- powodzenia dla startujących abeowiczów w Skórczu :uuusmiech: . Pozostałych zapraszam na sobotni poranny trening z Akademią Biegania :uuusmiech: . Startujemy o 09.00 jak zawsze z plaży miejskiej na Rudniku. Pozdrawiam wakacyjnie Prezes Andrzej.
Prawdziwych przyjaciół poznaje się biegając z nimi :uuusmiech: . Dziękuje kochani za nasz wspólny sobotni trening . Dzisiaj jeziorko dookoła dla większości a dla indywidualistów ósemeczka . Na koniec kąpiel a dla indywidualistów moczenie nóg do kolan . Byli i tacy, którzy woleli tylko pomost na plaży miejskiej . Grunt, że wszyscy razem . Pozdrawiam i życzę udanego weekendu. Andrzej .
Ps., kto jeszcze nie zapisał się do Asi na wyjazd do Warszawy to czas najwyższy, bo jest już nas koło 30 a miejsc z 35.
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Wartość życia nie zależy od długości jego trwania . Duży wpływ na to jak je przeżyjemy leży w waszych rękach i nogach . Zaczynamy kolejny wakacyjny tydzień i mam nadzieje, że również z kilometrami w tle . Ta godzinka kilka razy w tygodniu poświęcona na bieganie sprawi, że nie będziecie się martwić o zdrowie a co za tym idzie na długość życia, bo to będzie trwało tak długo jak będziecie sprawni fizycznie . Pozdrawiam filozoficznie w poniedziałkowy poranek wszystkich biegaczy. Andrzej.
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Młodość to nic takiego. Przechodzi z czasem. Oczywiście do tych, którzy systematycznie biegają i nie stronią od aktywności fizycznej w każdej postaci . Wychodząc wam naprzeciw serdecznie zapraszam już dzisiaj na nasz środowy trening z Akademią Biegania, który jak zawsze startuje o godzinie 18.00 z plaży miejskiej w Rudniku :uuusmiech: . Wcześniej aerobik dla dziewczyn i nie tylko o godzinie 17.00. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej.