I jak sie fachowo nazywabyk68 pisze:Polecam(bez reklamy) fizjoterapeutę Pana Piotra Kolano

Potwierdzam! Polecił mi go znajomy fizjoterapeuta, jako świetnego fachowca, który specjalizuje się zresztą, w kontuzjach związanych ze sportem. Chyba nawet współpracuje z Pogonią. Ja jeszcze go nie potrzebuję, ale już wkrótce mam zamiar skorzystać z jego porad, bo - WRESZCIE!!! - z moja nogą lepiej. Pozdrawiam wszystkich BBL-owców i -czyniebyk68 pisze:Polecam(bez reklamy) fizjoterapeutę Pana Piotra Kolano(przyjmuje na ulicy Lubelskiej).
Pomógł mi dwukrotnie.
I skutecznie
Może jestem w błędzie ale czy fizjoterapeuta to nie jest ktoś kto dostaje od lekarza wytyczne jakie zabiegi zastosować?piotrn2gi pisze:Potwierdzam! Polecił mi go znajomy fizjoterapeuta, jako świetnego fachowca, który specjalizuje się zresztą, w kontuzjach związanych ze sportem. Chyba nawet współpracuje z Pogonią. Ja jeszcze go nie potrzebuję, ale już wkrótce mam zamiar skorzystać z jego porad, bo - WRESZCIE!!! - z moja nogą lepiej. Pozdrawiam wszystkich BBL-owców i -czyniebyk68 pisze:Polecam(bez reklamy) fizjoterapeutę Pana Piotra Kolano(przyjmuje na ulicy Lubelskiej).
Pomógł mi dwukrotnie.
I skutecznie
Po części masz racje, jeżeli pójdziesz na fizjoterapie na NFZ to tylko ze skierowaniem od lekarza (instrukcja jakie maja być zabiegi), fizjoterapeuta może Cie odesłać ewentualnie do lekarza żeby ten zmienił skierowanie. Jeżeli jednak wybierzesz się prywatnie to fizjoterapeuta ma wolna rękę i może zrobić to co uzna za stosowane (łącznie z diagnoza) w miarę swoich kompetencji.kesser pisze: Może jestem w błędzie ale czy fizjoterapeuta to nie jest ktoś kto dostaje od lekarza wytyczne jakie zabiegi zastosować?
Jeśli tak to z diagnostyką może być gorzej? Z drugiej strony czasem Pani w aptece stawia lepsze diagnozy i wskazuje leki niż lekarz
Zgadza się! Moje obecne fizjoterapeutki, mówią mi co sie dzieje, co byłoby wskazane w dalszej terapii, a ja idę z tym do lekarza i jeszcze nie było, żeby nie potwierdził, czy się nie zgodził.rav_tk pisze:Nie zapedzaj się za daleko kolego. Fizjoterapeuci również potrafią diagnozowac narząd ruchu. Polecam gabinet na MKLu i zespół który tam pracuje.