WARSZAWA - Stadion RKS SKRA, Wawelska 5, sobota 9:30
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Dzięki. Z Ty zukwoj jesteś którym numerem ?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Wejść jest kilka, Wawelska 5 - musisz po prostu starać się śmiało pokonywać przeciwności losu w postaci płotów, barier, strażników itd.
A już próbowałaś i nie udało się dotrzeć?
Jeśli byłąś w ostatnią sobotę (lub tydzień wcześniej) to byliśmy na stadionie do rugby bo bieżnia jest remontowana.
A już próbowałaś i nie udało się dotrzeć?
Jeśli byłąś w ostatnią sobotę (lub tydzień wcześniej) to byliśmy na stadionie do rugby bo bieżnia jest remontowana.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
no to jak dotarłaś do boiska rugby to i Skra była 'w zasięgu ręki'. Naprzeciwko klubu 'why not' (dawny the fresh) obok wulkanizacji. Widać z oddali wysoką wieżyczkę- to chyba pozostałość z czasów świetności Skry.
o. mam pytanie do trenera.
Widać wyraźnie na filmiku-biegacz nr 1-czego się nota bene spodziewałem, że przydałoby mi się mocno popracować nad sobą. Szczególnie mi doskwiera fakt, że moje pięty nie mają opcji zetknąć się z pośladkami. Nie to żebym miał jakiś fetysz ale czuję, że to mnie jakby stopuje, nie pozwala swobodnie biec. Do tego biegam jakiś nabudowany czy napuchnięty jakbym zaraz miał pęknąć.
a pytanie jest takie: czy są ćwiczenia dla koślawego, początkującego rozciągacza by stopniowo te pięty i łydki były bliżej pośladków. (ćwiczenie z soboty pamiętam, robiłem je dosyć niezgrabnie, że się tak wyrażę)
o. mam pytanie do trenera.
Widać wyraźnie na filmiku-biegacz nr 1-czego się nota bene spodziewałem, że przydałoby mi się mocno popracować nad sobą. Szczególnie mi doskwiera fakt, że moje pięty nie mają opcji zetknąć się z pośladkami. Nie to żebym miał jakiś fetysz ale czuję, że to mnie jakby stopuje, nie pozwala swobodnie biec. Do tego biegam jakiś nabudowany czy napuchnięty jakbym zaraz miał pęknąć.
a pytanie jest takie: czy są ćwiczenia dla koślawego, początkującego rozciągacza by stopniowo te pięty i łydki były bliżej pośladków. (ćwiczenie z soboty pamiętam, robiłem je dosyć niezgrabnie, że się tak wyrażę)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Wypych - ale żeby było jasne - nikt na zajęciach nie mówił, że naszym celem są pięty blisko pośladków.Wypych pisze: Widać wyraźnie na filmiku-biegacz nr 1-czego się nota bene spodziewałem, że przydałoby mi się mocno popracować nad sobą. Szczególnie mi doskwiera fakt, że moje pięty nie mają opcji zetknąć się z pośladkami. Nie to żebym miał jakiś fetysz ale czuję, że to mnie jakby stopuje, nie pozwala swobodnie biec. Do tego biegam jakiś nabudowany czy napuchnięty jakbym zaraz miał pęknąć.
Naszym celem jest szybki bieg na długim odcinku.
Pięty blisko pośladka to jest efekt uboczny u dobrych zawodników, nie koncentruj się na tym w ogóle.
Ćwiczenie na zajęciach miało tylko pokazać, że jeśli mamy dużą dynamikę wyrzutu uda to osiągamy efekt "pięty o pośladek" ale chodziło o siłę i dynamikę uda a nie o pięty o pośladek.
Po pierwsze - biegaj - czasem wolno czasem szybko.
Po drugie - rób ćwiczenia poprawiające siłę i dynamikę nóg - choćby takie jak ostatnio, możemy o innych ćwiczeniach porozmawiać jeszcze na najbliższych zajęciach.
Po trzecie - rozciągaj się długo, tego nie było ostatnio ale mieliśmy najpierw 30 minut "wykładu" więc się wszystko trochę przesunęło.
- beata
- Ekspert/Trener
Ja już jestem po wakacjach. Udanych, choć może nieco deszczowych - było trochę ekstremalnie, jak to w wysokich górach . Niestety, Triglav - 2864m - wciąż niezdobyty, warunki nie pozwoliły. Nic to, kolejnym razem .
A tym razem zapraszam wszystkich na jutrzejsze zajęcia . Pogoda jaka jest, każdy widzi, jednak cóż robić: biegać trzeba .
Do zobaczenia o 9.30 na Skrze!
A tym razem zapraszam wszystkich na jutrzejsze zajęcia . Pogoda jaka jest, każdy widzi, jednak cóż robić: biegać trzeba .
Do zobaczenia o 9.30 na Skrze!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Okazuje się, że jutro ma być też tzw trening do Biegu Powstania Warszawskiego.
- beata
- Ekspert/Trener
Dziękujemy wszystkim, którzy - początkowo nawet w rzęsistym deszczu - BiegaliBoLubią w sobotę !
Pogoda nadal nie zachęca do wychodzenia na zewnątrz, ale cóż: trenować trzeba .
Do zobaczenia w kolejną sobotę, a tym, którzy planują start w Biegu Powstania Warszawskiego życzę dużo zapału do treningów i wreszcie - nieco lepszej aury ...
Pogoda nadal nie zachęca do wychodzenia na zewnątrz, ale cóż: trenować trzeba .
Do zobaczenia w kolejną sobotę, a tym, którzy planują start w Biegu Powstania Warszawskiego życzę dużo zapału do treningów i wreszcie - nieco lepszej aury ...