Wstępnie z listy wychwyciłem, że na Iławski Półmaraton 7 września wybiera się około 20 biegaczy z pod szyldu AB :uuusmiech: . To już sporo, więc opłaca się wynająć Busa . Jak wam już wiadomo jazda powrotna po biegu to istna przygoda z atrakcjami , czyli bezstresowo z możliwością nawodnienia się po biegu . Jeżeli jesteście chętni to proszę dać mi znać abym wstępnie ocenił czy zamawiamy transport. Pozdrawiam Andrzej.
Dzisiaj trening ogólnorozwojowy. Zapraszam stałych bywalców oraz nowe osoby. Nie ma się co bać, każdy ćwiczy tyle ile czuje się na siłach. Spotykamy się o godzinie 18:30 pod ratuszem.
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Mówi się, że kto przedłuża swoją młodość, skraca starość . Tak wiec czas na bieganie, bo to jedna z form przedłużania naszej młodości . Widzimy się dzisiaj na wspólnym treningu w ramach Akademii Biegania już o godzinie 18.00 przed plaża miejską w Rudniku. Póki, co życzę miłego dnia. Andrzej.
Poranny trening zaliczony . Dzisiaj testowanie nowych pumek faas 500v3, bieganie boso po plaży i ćwiczonka wzmacniające . Teraz śniadanko, przygotowanie obiadu i oczekiwanie na trening popołudniowy z Akademią Biegania.
Porządny kawał mięsa z grilla chodził za mną już jakiś czas . Tak, więc przyszedł czas na dzisiejszy obiad w postaci kruchego steka z wołowiny dojrzewającej 21 dni średnio wysmażonej. Do tego oczywiście szpinak z serem lazurowym. Przypuszczam, że wykrywacz metali powinien zadziałać na mnie po takiej dawce zjedzonego żelaza.
Witajcie ponownie kochani :uuusmiech: . Dwie rzeczy dają nam biegaczom największą siłę: wierność naszej pasji i wiara w siebie . Naszym biegaczom z AB tego nie brakuje ani jednego ani drugiego i już od dwóch lat przychodzą na nasze treningi regularnie, co środę i sobotę, ale również w niedzielę i inne dni tygodnia :uuusmiech: . Dziękuje za dzisiejsze wspólne bieganie, na którym zrobiliśmy sobie króciutką rozgrzewkę, aby następnie pobiec na naszą trasę liczącą 8 km. Jak już zauważyliście sporo nas się zjawiło przed plażą :uuusmiech: . To chyba oznaka, że zbliża się koniec lata i sezonu urlopowego . Dlatego nie omieszkałem pstryknąć kilku fotek jak się zbieraliśmy, aby inni widzieli, że biegaczy w Grudziądzu nie brakuje a biegać z nami może każdy . No to, co miłej nocy wam życzę Andrzej. https://plus.google.com/photos/10812436 ... psrc=pwrd1
Witajcie kochani biegacze :uuusmiech: . Do spełniania planów, marzeń konieczna jest wiara we własne siły . Zauważyłam, że kiedy znika ostatni cień wątpliwości – szansa na realizację pragnienia przybiega do mnie w podskokach :uuusmiech: . Czas, więc na poranny trening z nutką motywacji. Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego dnia. Andrzej.
Witajcie :uuusmiech: . No to piąteczek przed nami a za chwilę sobota i niedziela. A my, co będziemy robić w ten czas?. Mam nadzieje, że znajdziecie godzinkę na wspólne bieganie już w sobotę z naszą Akademią Biegania . A tak na marginesie jestem ciekaw, kiedy zrozumiecie jak ważnym treningiem dla biegaczy jest trening siłowy, którego większość z was w ogóle nie robi lub unika jak diabeł święconej wody . Myślicie, że same bieganie wam wystarczy, aby mieć dobrą kondycję. Według mnie nie do końca jest to prawdą. To dzięki ćwiczeniom wzmacniającym unikniecie kontuzji, z którymi się borykacie a podczas zawodów czy biegania nie będziecie odczuwać czy to bólu pleców, krzyża czy barków no i kolan. Na początku mojego biegania też nie robiłem żadnych ćwiczeń w postaci pompek, brzuszków, przysiadów czy dźwigania. Postawiłem tylko na zaliczanie kolejnych kilometrów i to był błąd. Zrozumiałem to po kilku startach i braku progresji, ale troszeczkę to trwało zanim to do mnie dotarło. Teraz każdy mój trening zaczynam od takich ćwiczeń. Kontuzje odeszły w niepamięć a jeżeli się już zdarzają to szybko wracam zregenerowany po kilku dniach odpoczynku. Przemyślcie to i może czas pomachać naszymi ciężarkami, jakie posiadamy na plaży. To nie tylko kwestia przekonania, że potraficie. To poczucie, że możecie i chcecie to zrobić. Pamiętajcie, że do wiary w swoje możliwości przytula się moc i pewność siebie. Wiara w siebie przynosi nam spokój, skupienie, motywuje do działania i podejmowania wyzwań. A więc wierzmy w siebie. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia. Andrzej. https://www.youtube.com/watch?v=-b4j1dGlWaw
Cześć :uuusmiech: . Jak mawia pewne stare tureckie przysłowie żadna droga nie jest zła, jeśli masz dobre towarzystwo . Takie zapewniam wam dzisiaj na naszym sobotnim treningu w ramach Akademii Biegania :uuusmiech: . Droga, jaką wybierzemy sobie do biegania na pewno będzie czystą przyjemnością. Z tymi, z którymi niedane będzie mi się dzisiaj spotkać życzę miłego sobotniego i niedzielnego dnia A PRZEDE WSZYSTKIM POWODZENIA DLA STARTUJACYCH W NIEDZIELĘ POD CIECHOCIŃSKIMI TERMAMI. Andrzej.
Jesteśmy aktywni w życiu a za przykład niech będzie wasz dzisiejszy udział w treningu Akademii Biegania :uuusmiech: . Dziękuję za dzisiejsze wspólne dbanie o ciało i zdrowie . Mam nadzieję, że wasze potrzeby zostały spełnione, kiedy spędzacie czas z innymi biegaczami zarówno te emocjonalne jak i fizyczne. Dzisiaj było nas troszeczkę mniej, ale to oczywiste z racji tego, że spora ekipa wybiera się jutro do Ciechocinka gdzie startuje w półmaratonie i 10 km, więc odpoczynek im się należy . Pomimo to było, z kim dzisiaj pogadać i było, komu pstryknąć fotkę . Pobiegliśmy inną trasą sześć kilometrową a na koniec chłodna kąpiel w jeziorku :uuusmiech: . Wśród kąpiących są już stali bywalcy, którzy wiedzą jak ważnym elementem jest regeneracja zimnem. To między innymi dzięki temu osiągają oni bardzo dobre wyniki i miejsca na podium. Mam nadzieje, że i w was uda mi się zaszczepić ten element treningu, który wykonujemy na koniec naszych spotkań. O wiele lepsze i przyjemniejsze to niż rozciąganie . Jeszcze raz powodzenia dla wszystkich startujących jutro pod termami. Andrzej
Oczywiście jutro widzimy się z chętnymi na czarnym szlaku, ale weźcie z sobą kilka groszy na picie, bo może pobiegniemy przez jedna z wiosek okalających nasz piękny Grudziądz.
Systematyczność i silna wola doprowadzą cię do sukcesu . Jestem bardzo dumny z jednej z moich ulubionych biegaczek AB :uuusmiech: . Kamila dzięki bieganiu i odpowiedniej diecie schudła prawie 20 kg a do tego niedługo zostanie żołnierzem :uuusmiech: . Brawo tak trzymaj dziewczyno.