Łódź
- rono
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hebix! Staram się nie denerwować. Mam wakacje!!! Chyba nie jako pierwszy chcę zwrócić uwagę na te problemy i może wywołać jakąś konstruktywną dyskusję w gronie biegaczy. A od tego do rozmów z "macherami" od sportu w Łodzi jest jeszcze kilkanaście maratonów i dużo większych wyzwań, niż bieg górski. Ej, Herbix, Ty nie wytwarzasz dzisiaj dochodu narodowego? Ale nieźle pada! (A zarobki piłkarzy to chyba jednak pieniądze prywatnych inwestorów, tak że nie możemy mieć o to pretensji, mnie chodzi o dotacje z kasy miejskiej, czyli o pieniądze moje, Twoje i anezki oraz mojego bezrobotnego sąsiada z trzeciego piętra).
(Edited by rono at 2:10 pm on June 28, 2004)
(Edited by rono at 2:10 pm on June 28, 2004)
-
- Wyga
Uważam, że część winy za zaistniałą sytuację ponoszą media. Założę się, że większość decydentów ma z łódzkim sportem tyle wspólnego, co wyczyta z gazet bądź z internetu. A jaki to jest obraz? Sport w Łodzi w oczach mediów? Piłka nożna: Widzew, ŁKS. Nic poza tym. Dlaczego, bo byli kiedyś mistrzami Polski. Śmieszne. Lata świetności już dawno minęły, ale media nadal wolą pisać o Widzewie/ŁKSie niż o LA.
'Lewa' zajęła 2. miejsce w maratonie w Dębnie w tym roku. Kto o tym wie? ŁSTW jest mistrzem Polski. Kogo to obchodzi? Ale to, że Widzew przegrał w jakiejś Koziej Wólce, o tym trzeba pisać! To dla mnie niepojęte!
'Lewa' zajęła 2. miejsce w maratonie w Dębnie w tym roku. Kto o tym wie? ŁSTW jest mistrzem Polski. Kogo to obchodzi? Ale to, że Widzew przegrał w jakiejś Koziej Wólce, o tym trzeba pisać! To dla mnie niepojęte!
Real athletes swim, the rest just play games!
-
- Zaprawiony W Bojach
No cóż, sprawa jest prosta : układy, układy, układy....
A co do poziomu artykułów w gazetach, to już nawet nie chcę się wypowiadać.Wielokrotnie czytając relacje prasowe z różnych imprez miałem nieodparte wrażenie, że ich autorzy na nich nie byli.......
A co do poziomu artykułów w gazetach, to już nawet nie chcę się wypowiadać.Wielokrotnie czytając relacje prasowe z różnych imprez miałem nieodparte wrażenie, że ich autorzy na nich nie byli.......
- Herbix
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kto się pisze na sobotni bieg w arturówku - "stara dycha".
PS. Potrzebny także przewodnik
PS. Potrzebny także przewodnik
GG: 977722
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Ja będę, tyle że pasowało by mi nieco wcześniej niż ostatnio, stąd moja prośba by przesunąć godzinę startu na 9:00. Da radę?
(Edited by Iwan at 11:44 am on June 29, 2004)
(Edited by Iwan at 11:44 am on June 29, 2004)
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
- Herbix
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jeżeli o mnie chodzi to może być
- Herbix
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Anezka jak chcesz to mogę cie zabrać z rogu (Łagiewnicka x Warszawska (krańcówka)) o 8:55 w sobotę.
-
- Wyga
Czy ktos z was orientuje się, gdzie w Łodzi można zrobić badania wydolnościowe? Tzn. takie, żeby powyznaczać te wszystkie progi tlenowe/beztlenowe oraz HRMax? W żadne wzory podawane przez Skarżyńskiego nie wierzę, bo biegam sobie luźno ze średnim tętnem 162 sk/min i mogę swobodnie rozmawiać (jeśli jest z kim i o czym ), a według jego teorii z takim tętnem juz powinnam mieć problem z rozmową!!! W ogóle cała sprawa z tętnem jest dla mnie bardzo dziwna, bo np. płynąc średnio-szybko mam tylko 140 sk/min, a biegnąc bardzo wolno mam aż 162 sk/min!!!
- monka
- Zaprawiony W Bojach
Anezka, jeśli się nie zadowalasz prowizorką typu Skarżyński, umów się w Krakowie z p. Ryszardem Szulem - obecnie trener piłkarzy Wisły Kraków (fizjolog), opiekun R. Korzeniowskiego, czołówki triatlonu itp. On pracuje razem z prof. Żołądziem, i z tego co wiem poza nimi w peerelce nikt nie potrafi zrobić prawidłowo tych testów. We wsi warszafka, też nie mam gdzie - mimo że na tutejszej akademii trenuje Otylia J. (ale ona trenuje to, co jej karze trener Fisher z dalekich Niemiec, a nie te "komunistyczne wrzody" )
e-mail: r.szul@sportprofil.pl
Można też na tym forum go spotkać np. w wątku o triatlonie (ksywka "Ryszard" ) .
(Edited by monka at 6:40 pm on June 30, 2004)
e-mail: r.szul@sportprofil.pl
Można też na tym forum go spotkać np. w wątku o triatlonie (ksywka "Ryszard" ) .
(Edited by monka at 6:40 pm on June 30, 2004)
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]
-
- Wyga
Właśnie tak zrobię, dzięki.
gato: na Uniwersytecie Medycznym to będą potrafili co najwyżej plaster na odcisk nakleić
(Edited by anezka at 12:54 pm on July 1, 2004)
gato: na Uniwersytecie Medycznym to będą potrafili co najwyżej plaster na odcisk nakleić
(Edited by anezka at 12:54 pm on July 1, 2004)
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Mimo ciszy na forum - myślę, że nasze jutrzejsze spotkanie w Arturówku o 9:00 nadal aktualne? Bez względu na pogodę ja będę. Chyba, że będzie gradobicie...
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.