UGP - Grupa Ursynowska

Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zula: ale ja w porównaniu  do Was to naprawdę biegam mało, nie przekraczam 14 km. Nie chce mi się tak dużo biegać. Uważam, że żeby przebiec maraton wcale nie trzeba aż tyle biegać - ja nigdy nie biegałam na treningu więcej niż 20 km. Ale są dwie szkoły: biegać dużo i spokojnie, albo mało, ale intensywnie, metodą interwałową. Ja zawsze stosowałam to drugie, teraz też aplikuję sobie krótkie, ale intensywne odcinki. Taki trening zajmuje mniej czasu, a efekt chyba lepszy. Pozdrawiam!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
piro20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oj Madach, Madach, Tobie w głowie tylko dziewczyny i dziewczyny!!! Trzeba z chłopakami biegać, bo inaczej te Twoje treningi są bardzo rozproszone ;) :) I wyniki będą nie takie, jak byś chciał ;)
Mi z Wami wczoraj biegło sie fajowo, może troszeczkę za wolno, ale baaardzo przyjemnie :)
Zula pytałaś się co dzisiaj? Madach, Ibex i ja będziemy biegali od ok. 17:30 przez 75-80 min. Ja mam dzisiaj bieg kombinowany - pierwszy, drugi i trzeci zakres, Ibex będzie biegał interwały, a Madach po wczorajszym jest pewnie bardzo zmęczony, więc jak go znam bardzo chętnie z Tobą pobiega :) Więc jak, skusisz się?

(Edited by piro20 at 10:55 am on July 15, 2004)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
piro20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from beata on 12:10 pm on July 14, 2004
Miałam się wybrać do Młocin, ale chyba zrezygnuję - wszyscy się tak ostro szykują...Pozdrawiam!
Beata nie rezygnuj, to jest połówka i myślę, że masz realne szanse na pudło! Jeżeli problemem dla Ciebie jest dojazd, to my Cię możemy zawieźć na Młociny i oczywiście przywieźć z powrotem do domciu. Ponadto planujemy oznaczenie trasy co kilometr, więc będzie można kontrolować tempo. To jak będzie, zapisujesz się?
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim...... Wy wczoraj biegaliście po Lasku Kabackim a ja biegałem po ..... Lasku Wolskim!! To  jest dopiero teren. Robiłem podbiegi ale 200 metrowe :) Nie miałem żeńskiego towarzystwa ale miałem towarzystwo pieknych skał, zapachów i wspomnień z lat wcześniejszych.

Byn, dlaczego nie biegasz?? Może skusisz się na jakiś mały trening?? My zaczeliśmy już poważnie się przygotowywać do jesieni.

Beata, wiem, że masz dobre wyniki w maratonie, ale czy przygotowując się do niego nigdy nie biegałaś długich wybiegań?? Masz rację, że trening intensywny "interwałowy" daje bardzo dobre efekty, ale jest on niebezpieczny dla amatora który biega sam i nie ma doświadczenia biegowego. Można szybko przekroczyć "cienką czerwoną linię" :):)
Ibex    
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Tak było, jak napisałam: nie biegałam więcej, jak 20km, ale za to robiłam treningi typu: 15x400m, 6x2km, 3x4km, itp., wszystko w odpowiednim tempie, tak że po takim treningu odechciewało mi się wszystkiego. Do tego dużo SB, no i obozy w Szklarskiej - gorąco polecam! Znacznie mądrzejsi ode mnie mówili, że trzeba biegać mało, często i intensywnie, a na obozie można trenować 2, a nawet 3 razy dziennie. A co do Młocin, szczerze mówiąc nawet nie chce mi się biegać półmaratonu, ale dla zabawy i towarzystwa pewnie się wybiorę. Znaczenie kilometrów mi nie będzie potrzebne, bo nie zamierzam nic kontrolować, a jedynie przebiec. Do zobaczenia!
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ww 99% się z Tobą Beata zgadzam, ale.... nie wyobrażam sobie aby amator nie mając doświadczenia biegowego robił takie treningi i sie nie zajechał.
I właśnie te obozy!! Ja głownie jeżdziłem do Zakopca. Ale niestety teraz zmuszeni jesteśmy do biegania po Kabatach :(
Ibex    
zula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No tak, trzy razy dziennie! Ja nie potrzebuję efektu w postaci jakiegoś dobrego czasu, tylko nie chcę zaliczyć zgonu na 35. km, więc wybieram metodę wolniej a dłużej. Poza tym uważam, że dzięki temu unikam kontuzji w chwili obecnej i nie niszczę stawów i kręgosłupa na przyszłość (choć to się okaże :bum:). Ale szybkość to na tym cierpi, oj cierpi :(
Często mniej oznacza więcej
zula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj Piro, malkontencie! Jak się pytałam, czy szybciej biec to nie, gada i gada, milusi taki, piru-piru itp. a potem marudzi że za wolno! :sss:
A dzisiaj w lesie zasuwał, że ho, ho. Trenerze, możesz mu dzisiejszy trening zaliczyć (a może zmykał przed deszczem do domu ;))
Piro, skarbie, jak słusznie zauważyleś, czasem wolno jest bardzo przyjemnie (i dłużej trwa) :hej:
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hahaha: wolno jest bardziej przyjemnie !! No no w sumie to masz rację Zula, ale także czasami trzeba szybciej i tez przyjemniej....

Wydawało Ci się, że Piro szybko biegał.... on tylko tak symulował :)
Ibex    
Awatar użytkownika
madach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja wiem dlaczego Piro tak szybko biegał. Po prostu zgubił się w lesi i nie chciał tam nocować. Szybko szukał jakiegokolwiek wyjścia z lasu. Wiecie, że jak człowiek się boi to adrenalina "myśli i działa" za niego :).
A tak na poważnie to u Pira szwankuje zmysł orientacji w terenie. Nie może sobie chłopak dokładnie wyznaczyć tras treningów i później musi kilka kilometrów człapać do samochodu lub do domu.
Oj Piro popraw się ... albo mnie słuchaj ;)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url] - frakcja "UMoczonych Łosi"
Awatar użytkownika
byn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

CZe

...mialem ciezki tydzien!!!
...i musialem pare rzeczy w zyciu zorganizowac na maksa!!!
...ostatnio pare rzeczy zwalilo mi sie na glowe!!!
...ale mysle ze ten okres mam juz za soba !!!
...od poniedzialku zaczne biegac znowu z wami!!!!
Ibex dzieki za wszystko!!!
Pedro ma fajnie tez tak bym chcial z synem sie powakacjowac!!!
Zula masz fajnego meza:))
Beata chyba dasz sie skusic na 1/2 mratonu w mlocinach>!
...ja juz sie zapisalem!!!
...Piro zabierzesz nas na ta impreze z Beata?!
Madach a Ty masz zone?!
...czy to Twoja jakas kolezanka sympatyczna?!
Pozdrawiam wszystkich!!!
Dziekuje
...i do zobaczenia na wspolnym tr!!!
BYN
BYN
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Za co mi dziękujesz??

Może Byn w niedziele?? Będziemy biegali długo i w takim "dobrym" dla Ciebie tempie.
Ibex    
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

W sumie to macie wszyscy rację, najważniejsze to zdrowie i przyjemność, dlatego też od paru lat już się wyłącznie bawię bieganiem, a do tego rowerek, górki, o innych rozrywkach nie wspomnę. Trzeba bardzo uważać, żeby nie przeholować, bo mi się to chyba udało, a skutki odczuwam do dziś. Ale naprawdę podziwiam Was,że tak dużo biegacie - mi się po pierwsze nie chce, a po drugie po takim długim bieganiu jestem zmęczona, a jako żona muszę zachować trochę energii na bardziej prozaiczne, domowe obowiązki. Miłego i spokojnego biegania!
zula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rzucam wstępne hasło wtorek ok. 19.
Weekend piękny, więc nikt nie forumował. A jak bieganie w upale?
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie forumowałem bo nikogo nie było :(. OK ja będę we wtorek o 19. Będę biegał wolniej :)
Ibex    
ODPOWIEDZ