GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Jak rozpocząć Nowy Rok aby zagwarantować sobie sukces?

Grudzień i styczeń to miesiące, będące doskonałą okazją na podsumowanie starego roku i zaplanowanie nowego. To czas, w którym warto wyciągnąć wnioski z sytuacji które minęły i już nie wrócą. Warto jest przypomnieć sobie swoje osiągnięcia, sukcesy, osiągnięte cele i cieszyć się nimi oraz wyciągnąć odpowiednie wnioski.

Weź czystą kartkę papieru i zapisz czego się w tym roku nauczyłeś, jakie plany zrealizowałeś, co udało Ci się osiągnąć. Pamiętaj, że każda sytuacja jak nas spotyka, jest dla nas lekcją. Nieważne czy jest to wydarzenie przyjemne, czy przykre. Z każdego można się czegoś nauczyć. Umiejętnością każdego człowieka sukcesu jest wyciąganie wniosków z zaistniałych sytuacji i uczenie się na błędach – zarówno własnych, jak i cudzych.

Gdy już napiszesz wszystko, co przyjdzie Ci do głowy na temat starego roku, przejdź dalej. Teraz odpowiedz na pytania:

- Co chcesz osiągnąć w najbliższym roku?
- Kim chcesz się stać?
- Co chcesz zobaczyć, czego doświadczyć?
- Z kim chcesz spędzać czas i w jaki sposób?
- Gdzie chcesz pracować, ile zarabiać, co robić?
- Czego nowego chcesz się nauczyć?

Im więcej pytań i odpowiedzi, tym lepiej dla Ciebie!

Następnie poświęć swój czas na wyznaczanie celów. Jak mówi chińskie przysłowie: „Jeśli nie wiesz gdzie idziesz, to tam nie dojdziesz”. Człowiek bez celów nie żyje, lecz egzystuje. Cele są podstawą motywacji do działania, wyzwalają Twoją kreatywność, stymulują powstawanie nowych pomysłów, pozwalają Ci wziąć życie we własne ręce. Dzięki celom robisz to, co ważne dla Ciebie, a odrzucasz to, co zbędne.
Kluczem do sukcesu jest dokładne określenie czego chcesz w życiu i codziennie robienie czegoś, co zbliża Cię do tego. Skupianie się na celach to kolejna, wspólna cecha ludzi sukcesu.

Obrazek
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
PKO
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za dzisiejszy wspólny trening i morsowanie :taktak: .W Nowym Roku znalazło się kilku twardzieli :bum: aby zjawić sie przed plażą i wspólnie pobiegać.Był Marcin,Dawid,Andzej,Piotr,Janusz i kilku morsów :hej: no i Ja .Zrobiliśmy standardową trasę w tempie pozwalającym na swobodną luźną rozmowę.Oczywiście nie mogło zabraknąć tematu związanego z kobietami :hejhej: i planami noworocznymi.W końcu jak powiedzieliśmy to nasz rok. Rok kawalerów i pomimo wysokich wymagań jakie narzuciliśmy na przyszłe nasze partnerki to myślę że takowe sie znajdą a jak nie to poczekamy nawet i kolejny rok. :taktak: .
Morsowanie z lampką szampana też udane.Oczywiście nie mogło zabraknąć przedstawicieli naszej lokalnej prasy i telewizji.Mam nadzieję ze dobrze wypadłem przed kamerą :hej: .Jeszcze raz wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Całkiem mi wyleciało z głowy przez ten sylwester.Jutro mamy środę a więc widzimy się na wspólnym treningu o godz.18.00 przed przejazdem kolejowym,niestety nie wiem jak z halą.Przypominam również że do 3 stycznia trwają zapisy na sobotnia imprezę "Żywioły Rudnickiego Korsarza" w Informacji Turystycznej na Rynku-koszt 5 zł.

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie obejrzałem program naszej grudziądzkiej telewizji.Stwierdzam że ma się te parcie na szkło :hej: .Pod koniec programu zachecam do morsowania,tylko szkoda że zapomniałem powiedzieć o bieganiu.Będzie Marcin musiał 5 stycznia ponownie mnie nagrać :taktak: aby zachęcić również ludzi do biegania.Dla tych co nie widzieli powtórka w tv o 20.00 :hahaha:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystkie odcinki Poradnika Biegacza w jednym linku.Polecam do poczytania w wolnej chwili.

http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 8&action=7

Obrazek
alutek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 51:11
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej!!! Witajcie biegacze w Nowym Roku!!! Życzę wszystkim nowych wyzwań- ale tego chyba nikomu nie brakuje, świetnych wyników- biorąc pod uwagę intensywność treningów, to również zagwarantowane, więc przede wszystkim zdrowia, radości i miłości!!! :taktak:
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Dawno nie zdarzyło mi się poznać w takim krótkim czasie tylu fajnych ludzi - to co do ubiegłego roku.
A co do obecnego - nie ma co, zapowiada się ciekawe 12 miesięcy. Imprez biegowych w grudziądzkim kalendarzu już całkiem sporo, a może uda się jeszcze współorganizować kilka kolejnych (Góra Garnizonowa?). Do tego czeka nas praca nad rozwojem AB. Trzeba na dobre rozkręcić stronę internetową, zrobić wiosenny cykl dla początkujących biegaczy, jest plan ścieżki zdrowia no i nasz koronny produkt, czyli B3P. No i oczywiście najważniejsze. Nasze plany dystansowe i wynikowe, których spełnienia wszystkim życzę :hej: .
No i liczę, że wszystko nadal odbywać się będzie z uśmiechem na ustach, bo bez tego ani rusz :hejhej:.

PS. Zapomniałem o sztandarze, myślę, że wiosną podczas wielkiej uroczystości, która sparaliżuje ruch na całej starówce staniemy się jego posiadaczami :taktak: .
PS2. Z pamięcią już coraz gorzej, trzeba też pomyśleć o jakiejś imprezie karnawałowej :taktak: .
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim.Widzę że Marcin ma już w głowie plan rozwoju naszaj AB i cele na rok 2013 wy pewnie też macie już wyznaczone kierunki waszego rozwoju w tym roku.Pamietajcie że pierwszym celem jest dzisiejsze spotkanie biegowo-towarzyskie o godzinie 18.00 przed przejazdem kolejowym przy srednicówce za Realem.Zapraszamy wszystkich chętnych do biegania z nami bo w grupie siła.

W knajpie do mężczyzny siedzącego przy stoliku podchodzi ledwie trzymający się na nogach pijaczek (P) z marynowanym grzybkiem na widelcu i bełkotliwie zagaja:
(P) - Zjedz pan grzybka
(M) - Odejdź pan
(P) - No zjedz pan grzybka
(M) - Gościu wracaj skąd przyszedłeś
(P) - No panie, zjedz pan grzybka
Facet ma juz dość użerania się z pijaczkiem i dla świętego spokoju zjada grzybka. Na to pijaczek ze zdziwieniem:
(P) - Poszedł??? A mnie trzy razy wracał!
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu dieta biegacza-Każdy z nas lubi słodkie jednak jak wiemy nie zawsze nam to służy.Ostatnio wyczytałem o kilku przysmakach,które są polecane zamiast cukierków...a mianowicie chodzi o chałwę i sezamki.

Chałwa-Okazuje się, że w tym słodkim i niezwykle smacznym poczęstunku możemy znaleźć dużą ilość potrzebnych nam do właściwego funkcjonowania witamin, dzięki dodaniu nasion roślin oleistych, które z kolei cechuje znaczna zawartość witamin A, E i B. To właśnie one odpowiadają za nasz zdrowy wygląd, sprawność wzroku, właściwe działanie układu nerwowego i naczyń krwionośnych. Poza tym zawarte w chałwie substancje są skutecznym środkiem pomagającym pokonać nie tylko chwilową chandrę, lecz również depresję. Okazuje się, że jedząc słodycze, możemy również zbić nadmierną ilość złego cholesterolu, a także dostarczyć do organizmu tak ważne sole mineralne, jak magnez czy wapń. Nie ulega wątpliwości, że chałwa to zdrowy i smaczny deser.
Dieta chałwowa - http://www.fit360.pl/artykuly/odzywiani ... ie-efekty/
aż mnie korci aby sprubować takiego odchudzania.Może jest jakis ochotnik który ją dla nas przetestuje.
Drugą słodkością są SEZAMKI
Sezam, dobroczynna roślina, główny składnik wielu smakołyków - jest rośliną bogatą w witaminy rozpuszczalne w tłuszczach oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), tak istotne w okresie rozwoju i dojrzewania człowieka, a ponadto lecytynę wpływającą pozytywnie na sprawność umysłową.
Warte uwagi jest też białko zawarte w drobnych, złotych ziarenkach. Jego wartość odżywcza jest porównywalna do wartości białka jaja kurzego. Ziarna sezamowe są niezwykle cennym źródłem protein, witamin A, E, witamin z grupy B, magnezu, potasu, wapnia, żelaza, cynku i fosforu. Wysoka zawartość aminokwasów sprawia, że sezam jest bardzo łatwo przyswajalny przez organizm.
Przede wszystkim jednak sezam zawiera nisko cholesterolowe tłuszcze z grupy omega 3 i unikatowe substancje takie jak sesamol i sesamolina, które są najlepszymi znanymi naturalnymi przeciwutleniaczami, spowalniającymi w organizmie procesy starzenia. To wszystko sprawia, że pomaga on w utrzymaniu młodej, elastycznej skóry, chroni organizm przed niektórymi chorobami metabolicznymi i zmniejsza ryzyko nowotworów. Kiedy więc mamy ochotę na coś pysznego i słodkiego warto schrupać paczuszkę sezamków – to tylko 200 kcal. Dostarczymy wówczas sobie nie tylko spory zastrzyk energii, ale również sporą dawkę witamin.

Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Był już poruszony temat postanowień noworocznych ale postanowiłem coś jeszcze podrzucić.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /121239916
http://magdalenabienia.blogspot.com/201 ... oczne.html
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciekawa piosenka znaleziona w sieci związana z bieganiem zespołu Breakout ( Breakout – polski zespół bluesrockowy, założony 1 lutego 1968 roku w Rzeszowie).Szkoda że teraz coraz trudniej o dobrą piosenkę z przesłaniem.
https://www.youtube.com/watch?v=qKSaAzsi6Ww
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za dzisiejszy wspólny trening i oczywiście za niezły ubaw :hahaha: . Mam nadzieję, że nie zamęczyłem was za bardzo moimi erotycznymi wstawkami :hejhej: Grunt to umieć się śmiać nawet z samego siebie :taktak: . Jak zawsze przed przejazdem spora grupka biegaczy i miłe dla oka biegaczki Alicja, Hania i Marcin :hahaha: ( wybacz ten mały żarcik?). Odwiedził nas nawet kontuzjowany Jarek i Edek, aby się przywitać. Trasa jak zawsze do wiaduktu koło szkoły „Mechanik „i nawrotka-wychodzi jakieś 10 km.
Podczas biegu przedyskutowaliśmy parę spraw w tym główna związana z imprezą karnawałową :uuusmiech: , ale o tym napisze Marcin :wrrwrr: ( a tak na serio, aby nie robić mu jakiegoś problemu to można gdzieś wspólnie wyskoczyć-wstępnie termin ustalamy na piątek 25 stycznia) Oczywiście szczegóły zostaną dograne, ale aby się o tym dowiedzieć chcąc nie chcąc musicie zaglądać na forum i oczywiście zapoznać się z kawałem takim na przykład jak ten:

Jaka jest różnica między ukraińską prostytutką a pizzą?
Tę drugą można zamówić bez grzybów!

Przypominam, że spotykamy się w sobotę o 11.30 Przed plażą miejską na wspólnej imprezie „Żywioły Rudnickiego Korsarza”. Pozdrawiam Andrzej.

Obrazek
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fajnie, że nie odpuszczacie, oby tak dalej :usmiech: Chociaż pogoda raczej jesienna, niż zimowa - mam nadzieje, że to się nie zmieni do wiosny :oczko:
Oby tylko jak najszybciej wrócić do biegania. Dziś sobie podsumowałem zeszły rok, porobiłem statystyki, kilometraż itp - w końcu trzeba się powoli szykować do powrotu :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim :taktak: .Tak jak napisał Adrian faktycznie pogoda wiosenna :uuusmiech: więc korzystajmy z niej i trenujmy.Podobno luty ma być zimowy :taktak: i wtedy zrobimy porządne treningi siłowe w śniegu po kolana.Ja osobiście wolę w zimie lekki mrozik a nie deszcze. :wrrwrr:

PRZYCHODZI FACET DO LEKARZA I MOWI, ŻE MA ZAPCHANEGO PENISA, LEKARZ BEZ ŻADNEJ GADKI KLĘKA I ZACZYNA MU SSAĆ. PO ROBOCIE MÓWI, ŻE NALEŻY SIĘ 100ZŁ. FACET PŁACI I WYCHODZI. WSZYSTKO TO WIDZI FACET, KTÓRY MA TAKI SAM PROBLEM. JEST MU LŻEJ I JUŻ BEZ SKRĘPOWANIA WCHODZI DO GABINETU, LEKARZ TAK JAK POPRZEDNIM RAZEM BEZ ZWŁOKI BIERZE SIĘ ZA ROBOTĘ PO CZYM MÓWI, ŻE NALEŻY SIĘ 200ZŁ. GOŚĆ PROTESTUJE I MÓWI, ŻE TAMTEN FACET ZAPŁACIŁ 100ZŁ, A LEKARZ ODPOWIADA: BO TAMTEN MIAŁ ZAPCHANEGO SZMINKĄ, A TY GÓWNEM
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu dieta biegacza-Wołowina jest kopalnią wszystkiego niezbędnego do budowy i regeneracji mięśni.

http://www.menshealth.pl/dieta/Stek-z-g ... bie,4543,1

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ