GRUDZIĄDZ BIEGA

Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

70 000 zł dla zwycięzcy - nieźle :orany: - czołówka na pewno się pojawi :usmiech:
Też już bym z chęcią sobie pobiegał, ale wszystko wskazuje na to, że jednak w tym roku to się nie stanie..
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
PKO
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:03
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

amator76 pisze:
dejw pisze: Znajdzie się dla mnie pamiątkowa koszulka z biegu w Dniu Niepodległości czy przepiliście ją na ostatniej imprezie :sss:
Koszulka czeka, powiedz tylko gdzie i kiedy mam ją podrzucić?
Jutro będę na treningu kolo przejazdu :-)
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

dejw pisze:
amator76 pisze:
dejw pisze: Znajdzie się dla mnie pamiątkowa koszulka z biegu w Dniu Niepodległości czy przepiliście ją na ostatniej imprezie :sss:
Koszulka czeka, powiedz tylko gdzie i kiedy mam ją podrzucić?
Jutro będę na treningu kolo przejazdu :-)
Też będę, więc wezmę ze sobą. Do jutra.
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim :taktak: Jak to w środę widzimy się o 18.00 przed przejazdem kolejowym lub o 17.30 na hali Olimpi :hej: .Pamiętajcie że zbieram po 5 zł na styczniowe biegi i jak ktoś chce to może mi dać kasę a ja go wpiszę na listę.No to do wieczorka i pewnie jak zawsze się troszeczkę pośmiejemy. :hahaha:

Pewna starsza pani miała niedługo spotkać się ze śmiercią. Czuła to. Miała już ponad dziewięćdziesiąt lat. Była bogata i postanowiła dać ogłoszenie: Kto ostatni ją przeleci, ten odziedziczy ogromny majątek.
I znalazł się młodzieniaszek. Dupczy babcię, dupczy, a po wszystkim pyta:
- Babciu jak to jest, że na początku szło jak po gruzie, a później było elegancko?
- Bo widzisz synku. Najpierw to strupy, a później to już sama ropa.

Obrazek
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-Ucieknij przed przeziębieniem: rozgrzej się dla zdrowia

http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1059 ... l#BoxLSTxt#Cuk

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i po dzisiejszym wspólnym treningu :taktak: .Przed przejazdem spora grupka: Hania,Piotrek,Dawid,Zbyszek,Rafał,Marcin,Sebastian,Edek,Maciek i Ja :hej: .Po drodze też paru biegaczy w tym biegaczki :hej: ,które oczywiście powiadomiłem o noworocznej imprezie na plaży miejskiej :taktak: .Trasę zrobiliśmy do Mechanika i nawrotka :orany: .Jak zawsze było wesoło i fajnie.Każdy sobie pogadał o pierdołach i nie tylko :hejhej: Spodobał mi się pomysł Zbyszka.Zaproponował on aby na naszej stronce umieścić słownik wyrazów zwiazanych z bieganiem.W związku z powyższym proponuję pisać na forum o takich wyrazach i Zbyszek coś z tego spleci.Moja propozycja to "połówka"-i nie chodzi tu o picie tylko o półmaraton :hahaha: Na treningu kolejne osoby wpłaciły mi wpisowe na noworoczny bieg.Można też wpisać swoje rodziny ,które przyjadą z wami tak jak zrobił to Sebastian czy Zbyszek.Oczywiście nie muszą oni przebiec 10 km a wystarczy że pochodzą sobie po lesie i zaczerpną świeżego powietrza.Z innych ustaleń to to że sobotni trening będzie troszeczkę inny.Pobiegniemy z plaży na osiedle Rządz gdzie mamy zaproszenie do nowego klubu Sylwi od crossfitu na darmowy pokazowy trening.Tak więc proponuję przybiec na plażę a nie przyjechać.Pozdrawiam Andrzej.
Obrazek
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ładnie mnie wymęczyliście tym bieganiem :oczko: Ja po roztrenowaniu,a tu od razu 10 km i prawie wszystkie w tempie poniżej 5.30 ;-)
Dziękuję Marcinowi za zaopiekowanie się koszulką z Biegu Niepodległości - fajna pamiątka.
Co do słowniczka pojęć to widzę to tak:
- pojęcia opisujemy wspólnie na forum
- ostateczną wersję zatwierdzam ja
- zbieram wszystko razem,wysyłam do Andrzeja który jeszcze raz wszystko sprawdza
- pełen luz co do interpretacji ale z głową
- i najważniejsze MAM PLAN i już wiecie,że się uda :hej:

Na początek opisujemy - PÓŁMARATON (połówka) to...

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.W końcu mam naprawionego laptopa i mogę działać.Tak jak napisał Zbyszek piszemy na forum słownik biegacza.Pytanie do kolegi czy to mają być śmieszne porównania czy poważne a może takie i takie?.Dostałem maila od Sztabu WOŚP i jesteśmy ujęci tam jako : " • I Grudziądzki Bieg „Akademii Biegania” z puszką WOŚP (Bieg 12 – godzinny, próba pokonania 100 km: 08.00 – 20.00)".Czyli nie możemy zawieść.W związku z powyższym zapraszam pozostałych biegaczy do przyłączenia się do nas chociaż na krótki trening aby było widać że nasze miasto też biega.Szczegóły tego biegu jeszcze bedę zamieszczał na forum.

Facet miał problem z przedwczesnym wytryskiem wiec poszedł do lekarza. Zapytał co ma zrobić, żeby problemu nie było. Lekarz mu poradził:
- Jak już będziesz dochodził, to spróbuj się jakoś wystraszyć.
Więc facet tego samego dnia poszedł do sklepu i kupił sobie pistolet startowy (starter), który robi dużo huku i potrafi nastraszyć jak cholera. Podniecony myślą wypróbowania nowego sposobu poleciał szybko do domu. W domu zastał żonę czekająca nago w łóżku. Zaczęli od pozycji 69 i facet momentalnie poczuł że zaraz dojdzie, wiec wystrzelił żeby się przestraszyć. Następnego dnia znów wybrał się do lekarza. Lekarz pyta:
- No i jak było?
Facet na to:
- Niezbyt fajnie. Kiedy wystrzeliłem, to żona zesrała mi się na twarz, odgryzła mi 5 cm penisa, a z szafy wyszedł sąsiad z rękami w górze...
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-kremy do twarzy na zimę

http://www.okazje.info.pl/uroda/kremy-d ... Plotek2img

Obrazek
birdy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Fajny CrossFit: 21-15-9 powtórzeń. Mam sygnały, że coraz więcej więcej osób ćwiczy tym systemem więc chyba działa :taktak: ...

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... UHrplnxVok

pozdr.
zielicho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Apropos kremów to w głowie mi siedzi wypowiedź Justyny Kowalczyk, która powiedziała że nie używa żadnych kremów,gdyż każdy z nich zawiera min wodę i taki krem w połaczeniu z mrozami w jakich biega bardziej szkodzi niż chroni.
Zastanawiam się nad butami z goretexem,ma ktoś z Was Asics Fujitrabuco?Proszę o opinie.
Są w przystępnej cenie w decathlonie za ok 350 zl.
I polecam rękawiczki stamtąd za jedyne 24,99 (w dziale bieganie ).Zawsze miałem tak,że po kilku przebiegniętych km było mi za ciepło w dłonie i potem rękawiczki na przemian zakładałem i ściągałem.Te o których pisze są na tyle cienkie i przewiewne,że są akurat.
Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

birdy pisze:Fajny CrossFit: 21-15-9 powtórzeń. Mam sygnały, że coraz więcej więcej osób ćwiczy tym systemem więc chyba działa :taktak: ...

pozdr.
Jest duże prawdopodobieństwo, że ten sposób może działać. :bum:
Po prostu nie jest to kosmiczna ilość powtórzeń i wraz ze zmęczeniem organizmu zmniejsza się ilość poszczególnych ćwiczeń. Dzięki temu ćwiczący może szybciej wypocząć, a powstałe mikrourazy szybko się wyleczyć. Prowadzi to ostatecznie do zmniejszenia czasu pomiędzy kolejnymi podejściami do tych serii. Można wykonać na przykład w tygodniu więcej takich treningów niż jeden porządny po którym przez cały tydzień ćwiczący będzie "dochodził do siebie". :bum: Innym plusem mniejszej ilości ćwiczeń jest tzw "smarowanie gwintów" czyli ostatecznie lepsze wykonywanie danego ćwiczenia i przyzwyczajanie do niego całego układu mięśniowo-nerwowego.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zielicho pisze:Apropos kremów to w głowie mi siedzi wypowiedź Justyny Kowalczyk, która powiedziała że nie używa żadnych kremów,gdyż każdy z nich zawiera min wodę i taki krem w połaczeniu z mrozami w jakich biega bardziej szkodzi niż chroni.
Zastanawiam się nad butami z goretexem,ma ktoś z Was Asics Fujitrabuco?Proszę o opinie.
Są w przystępnej cenie w decathlonie za ok 350 zl.
I polecam rękawiczki stamtąd za jedyne 24,99 (w dziale bieganie ).Zawsze miałem tak,że po kilku przebiegniętych km było mi za ciepło w dłonie i potem rękawiczki na przemian zakładałem i ściągałem.Te o których pisze są na tyle cienkie i przewiewne,że są akurat.
Ja biegam w asisach z goroteksem coś na podobę Fuji i to biegam już 2 sezon.Jak na razie to sobie chwalę.Oczywiście biegam w nich tylko od listopada do końca marca i jak na razie nic się z nimi złego nie dzieje.Noga zawsze sucha i ciepło w nich tak jak powinno być w sezonie jesień-zima.Wystarczy tylko cienka skarpetka.Plus dla takich butów jak dla mnie to że sa solidne i pomimo że nie raz walnołem w jakis korzń to nic sie nie stało.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

birdy pisze:Fajny CrossFit: 21-15-9 powtórzeń. Mam sygnały, że coraz więcej więcej osób ćwiczy tym systemem więc chyba działa :taktak: ...

pozdr.
I takie treningi mi się widzą.Myślę że już w przyszłym roku zakupię troszeczkę sprzętu i wprowadzę je na naszych treningach.Jest to odmiana crossfitu zwana crossfit enduro.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poszedłem na skróty i znalazłem Zbyszkowi na necie kilka pojęć biegowych do jego słownika.

http://www.ultrasport.pl/slownik_biegac ... ia,45.html

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ