Za tydzień kilka osób jedzie do Wałcza na bieg bbl (3330m). Postanowiłem też się wybrać.
W sierpniu chcę zrobić znowu jakiś teścik na 1000 metrów i może powtórzyć bieg na dochodzenie wokół Rusałki.
Tak na marginesie, to mam jeszcze zaległy prezent dla Marka za ostatnie prowadzenie podczas biegu na dochodzenie. Myślę, że nasz lider jest już gotowy na ten prezent. hehe
---------------------------------
Chcę zwrócić Waszą uwagę na ciekawą postać w kobiecych biegach średnich. Mariem Alaoui Selsouli z Maroka, to nie jest jakaś nowo wschodząca gwiazda, ale z uwagi na dominację biegaczek z Kenii i Etiopii, jest jakby nieco w ich cieniu. Cieniem położył się także na jej karierze incydent dopingowy lecz z mojego punktu widzenia nie ma to żadnego znaczenia, by tę właśnie zawodniczkę przedstawić bliżej.
Mariem Alaoui Selsouli według mnie ma duże szanse olimpijskie i jeśli wystartuje na 1500 metrów w Londynie, to powinna zdobyć złoto. Jeżeli miałbym oceniać ją po technice biegu, to złoto dostałaby już teraz...
Poniżej wstawiam link do biegu na 3000 metrów Nike Prefontaine Classic z tego roku oraz kilka fotek znalezionych w sieci:

----------------------------------
Filmik z sesji treningowej. Zwróćcie uwagę, na to jak porusza się w truchcie. Nie ma tu kombinowania z piętą. Trucht jest również na śródstopiu. Ba! Na palcach!
Ta dziewczyna jest skoordynowana i dynamiczna w ruchach jak mało który facet na świecie. Łączy w sobie moc sprintera i wiotkość astenicznej nastolatki.
----------------------------------