GLIWICE!!!
- Dzidka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ja też przebiegałam całą zimę i było OK. Śmieszyły mnie dziwne spojrzenia ludzi opatulonych po uszy, kiedy widzieli mnie w kurteczce i getrach. Nooooo...... widok ich min..... bezcenny. Nawet nie przeszkadzał mi lód, chlapa i maziuga na chodnikach. Gorzej będzie tej zimy, jak już zacznę biegać po kontuzji (kostka jeszcze "dochodzi do siebie"): pewnie będzie mnie prześladować widmo skręcenia stawu skokowego
Chyba ze dwa dni temu na ul.Kozielskiej po 7 rano widziałam biegacza w seledynowej koszulce. Może to ktoś z Was był?
Chyba ze dwa dni temu na ul.Kozielskiej po 7 rano widziałam biegacza w seledynowej koszulce. Może to ktoś z Was był?
Ptak lata, ryba pływa, człowiek... biega.
http://www.pedziwiatr.gliwice.pl
http://www.pedziwiatr.gliwice.pl
-
- Rozgrzewający Się
Little jeżeli było to w okolicach Orlika na jasnej czy też lotniska to możliwe ,że to ja ;d (czarna bluza, biały kaptur albo taka zielonkawa kurteczka ;p )
Dzidka dalej leczysz tę nieszczęsną kontuzje ? ; / Myślałem ,że już powoli zaczynasz truchtać.
Dzidka dalej leczysz tę nieszczęsną kontuzje ? ; / Myślałem ,że już powoli zaczynasz truchtać.
-
- Wyga
Dzidka. Ja tez myslalam ze sobie truchtasz juz ...ale trzymam kciuki za szybki powrot do formy
Marcin. W sumie to nie pamietam jak ten ktos byl ubrany...ale i tak podziwiam Was biegajacych w takich warunkach i mam nadzieje ze ja tez przebrne ta zime :P
Wogole musze sie pochwalic, no bo nie wytrzymam :D Tak mi sie rewelacyjnie biegalo dzisiaj. Moze to kwestia pogody ( zaraz po deszczu i lekkie ochlodzenie ) Moglam tak biec i biec ...i zrobilam ok 10km w ok godzine ale jestem mega dumna
I wogole mam pytanie jakie reakcje spotykacie u innych biegaczy ktorych mijacie? bo ja sie odruchowo usmiecham (musze sie oduczyc tego :P ), bo jakis dziwnych biegaczy spotykam bo zazwyczaj wrecz odwracaja wzrok:( Raz mi sie zdarzylo ze jakis facet machnal w gescie czesc ale to raz sie zdarzylo. Zawsze myslalam ze biegacze to raczej weseli ludzie :P
Marcin. W sumie to nie pamietam jak ten ktos byl ubrany...ale i tak podziwiam Was biegajacych w takich warunkach i mam nadzieje ze ja tez przebrne ta zime :P
Wogole musze sie pochwalic, no bo nie wytrzymam :D Tak mi sie rewelacyjnie biegalo dzisiaj. Moze to kwestia pogody ( zaraz po deszczu i lekkie ochlodzenie ) Moglam tak biec i biec ...i zrobilam ok 10km w ok godzine ale jestem mega dumna
I wogole mam pytanie jakie reakcje spotykacie u innych biegaczy ktorych mijacie? bo ja sie odruchowo usmiecham (musze sie oduczyc tego :P ), bo jakis dziwnych biegaczy spotykam bo zazwyczaj wrecz odwracaja wzrok:( Raz mi sie zdarzylo ze jakis facet machnal w gescie czesc ale to raz sie zdarzylo. Zawsze myslalam ze biegacze to raczej weseli ludzie :P
-
- Rozgrzewający Się
little wielkie gratulacje ! : ) Jak wakacje tylko się skończą czas będzie odkurzyć swoje buty do biegania i wyruszyć na trase, mam nadzieje ,że będę miał taki sam zapał do tego jak Ty :P
Reakcje innych biegaczy hmm... staram się każdemu pomachać ręką ale czasami aż dziwnie się czuje gdy ktoś niezbyt zorientowany o co chodzi dziwnie się popatrzy ;p
Reakcje innych biegaczy hmm... staram się każdemu pomachać ręką ale czasami aż dziwnie się czuje gdy ktoś niezbyt zorientowany o co chodzi dziwnie się popatrzy ;p
-
- Wyga
Ja pierwszy raz z gestem pomachania reki spotkalem sie rok temu, na trasie arena-kaczki, w wieczornych godzinach juz. Hah, jak to zapamietalem :d Od tego momentu staram sie kazdemu uczynic jakis gest, jak dotad nie uzyskalem w odpowiedzi podobnego gestu, no ale trzeba probowac.
-
- Rozgrzewający Się
Po 2 tygodniach przerwy udało mi się zebrać i zrobić pół godzinny wieczorny bieg po mieście. I... warto było;D zastanawiam się tylko, co ja robiłem przez te dwa tygodnie, że ani razu nie byłem biegać!!
Co do pozdrawiania biegaczy, jest to fajne uczucie kiedy biegnąc naprzeciw siebie w jednej chwili, ludzie którzy kompletnie się nie znają mówią sobie 'cześć'..
Co do pozdrawiania biegaczy, jest to fajne uczucie kiedy biegnąc naprzeciw siebie w jednej chwili, ludzie którzy kompletnie się nie znają mówią sobie 'cześć'..
-
- Rozgrzewający Się
Tak z czystej ciekawości, wybiera się ktoś ? http://polmaratonkatowice.pl/ Zostało troszkę ponad miesiąc więc da rade jeszcze się jakoś przygotować ; p
-
- Wyga
tak sie napaliłam ostatnio na to bieganie i chyba cos zle zrobilam ( moze za dlugo biegłam, a moze to kwestia ze ja ciagle mam z górki i pod górke i do tego twarda nawierzchnia) dzisiaj po 25min biegu myslalam ze nie dojde do domu tak mnie piszczele bolaly W zeszlym roku mialam z tym wielki problem ale od kad kupilam buty do biegania wszystko przeszlo. I teraz znowu... ech Ciekawe bo w gliwicach nie mialam tego problemu nawet jak kolo godziny biegalam. Moze to faktycznie kwestia rzeźby terenu?
na polmaraton sie nie wybieram ...skoro teraz to juz nawet 20 minut nie wybiegam
na polmaraton sie nie wybieram ...skoro teraz to juz nawet 20 minut nie wybiegam
- aogro
- Dyskutant
little_dove: Kontuzja którą opisujesz jest jedną z najpopularniejszych. Poszukaj troszkę po necie to dowiesz się jak sobie z tym radzić i zapobiegać.
Jeśli pobiegnę w Katowicach to bede chciał poprawić życiówkę, choc bede tylko tydzień po maratonie w W-wie.
Co do biegania po orliku na jasnej. Też uważam, zę to jest dobre miejsce do robienia tempówek. Ale jesli nie ma potrzeby biegania odmierzonych odcinków to odradzalbym bieganie tam. Powierzchnia która jest tam założona zbyt mocno obciąża stawy. A lepiej zapobiegać kontuzjom niż się później leczyć.
Ostatnio około 7:00 brryyy.. widzę często dziewczynę biegającą 1w okolicach kościuszki. Czyźby któraś z forumowiczek?
Jeśli pobiegnę w Katowicach to bede chciał poprawić życiówkę, choc bede tylko tydzień po maratonie w W-wie.
Co do biegania po orliku na jasnej. Też uważam, zę to jest dobre miejsce do robienia tempówek. Ale jesli nie ma potrzeby biegania odmierzonych odcinków to odradzalbym bieganie tam. Powierzchnia która jest tam założona zbyt mocno obciąża stawy. A lepiej zapobiegać kontuzjom niż się później leczyć.
Ostatnio około 7:00 brryyy.. widzę często dziewczynę biegającą 1w okolicach kościuszki. Czyźby któraś z forumowiczek?
-
- Wyga
aogro: szukałam i naczytałam się duuuużo o tej kontuzji z piszczelami....ale teraz już jest znowu dobrze :D. A tak wogóle to powodzenia na maratonie :D napisz później jak było..kurcze to jednak jest wyczyn A co do tej dziewczyny to na pewno nie ja...nawet nie wiem gdzie jest ul Kościuszki A teraz mam taki plan nas studiach, ze dwa razy w tygodniu mogę biegać rano ... z czego się szczególnie ciesze bo w zimie to jakoś się boje sama wieczorem biegać:)
grzeniuk1: też bym chciała zeby coś zorganizowali...to juz bym nie miala wymowki zeby nie biec
Jakby ktos cos wiedzial o takim biegu to piszcie...z tego co patrzylam na rozpiske takich imprez nic takiego sie nie zapowiada niestety
Jakie sa wasze ulubione trasy w Gliwicach? Co myslicie o lotnisku? Bo szukam ciekawej trasy, no bo ilez mozna po orliku na jasnej albo po parku kolo lodowiska biegac
grzeniuk1: też bym chciała zeby coś zorganizowali...to juz bym nie miala wymowki zeby nie biec
Jakby ktos cos wiedzial o takim biegu to piszcie...z tego co patrzylam na rozpiske takich imprez nic takiego sie nie zapowiada niestety
Jakie sa wasze ulubione trasy w Gliwicach? Co myslicie o lotnisku? Bo szukam ciekawej trasy, no bo ilez mozna po orliku na jasnej albo po parku kolo lodowiska biegac
-
- Rozgrzewający Się
little_dove - co do ciekawych tras w gliwicach, chyba najlepiej jak sama je znajdziesz dla siebie. Wystarczy, że wybiegniesz w miasto.. i pobiegniesz dalej niż sięga rejon politechniki. Nawet jak nie znasz topografii miasta, drogę powrotną do akademika znajdziesz na pewno:)
Możesz pobiec:
- w kierunku radiostacji;
- wzdłuż kłodnicy obok onkologi i dalej aż do tesco;
- w rejon parku grunwaldzkiego i pętli tramwajowej.
- ul. kościuszki, kozielska, andersa, sowińskiego, ch arena.
- wzdłuż autostrady (od ul. rybnickiej do ostropy)
- rejon sikornika i nowo wybudowana bieżnia koło basenu + pola za sikornikiem.
Sporo tego możesz znaleźć, a swoją trasę twórz na bieżąco w głowie biegnąc ulicami miasta.
Możesz pobiec:
- w kierunku radiostacji;
- wzdłuż kłodnicy obok onkologi i dalej aż do tesco;
- w rejon parku grunwaldzkiego i pętli tramwajowej.
- ul. kościuszki, kozielska, andersa, sowińskiego, ch arena.
- wzdłuż autostrady (od ul. rybnickiej do ostropy)
- rejon sikornika i nowo wybudowana bieżnia koło basenu + pola za sikornikiem.
Sporo tego możesz znaleźć, a swoją trasę twórz na bieżąco w głowie biegnąc ulicami miasta.
-
- Rozgrzewający Się
Witam wszystkich biegających w Gliwicach i okoliczach. Biegam 2-3 razy w tygodniu, najczęściej po ścieżkach rowerowych w kier. A4. Chętnie dołączę do wspólnego biegania. Mam też pytanie, ile ma bieżnia na Sikorniku???
-
- Wyga
orbit: i tak też zrobię, dziękuję Troszkę za późno się i tak za to biorę, bo to już prawdopodobnie ostatni rok w Gliwicach. Zależy jeszcze jak sprawnie obrona pójdzie
-
- Rozgrzewający Się
little_dove - To masz jeszcze cały rok akademicki biegania!!:) nawet zimę można do tego wykorzystać:)
Bishop - jak chcesz to odezwij się na priv, ustalimy jakiś termin wspólnego biegania.
Bishop - jak chcesz to odezwij się na priv, ustalimy jakiś termin wspólnego biegania.