"Debiutanci" po debiucie

Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Tydzień temu odbył się bieg Herbowy na Dębowej a szczegółowo dookoła jeziora Dębowa niedaleko mojej miejscowości i tak mnie jakoś skusiło że w nim wystartowałem.Pogoda upalna ale to tylko 8 km i pobiegłem,czas niezbyt rewelacyjny 40.53 ale jak na powrót do biegania to może być.Organizatorzy nie przewidzieli że aż tyle osób przyjedzie na ten bieg i nie przygotowali tyle kubków do picia a jak zabrakło na stoliku to zbierali te wyrzucone przez biegaczy i napełniali ponownie :ojnie: wśród osób które to robiły był nawet jeden pan który także startuje w biegach ulicznych,szkoda że nie dawali do picia wody z jeziora. Teraz chyba po wypiciu będę zgniatał kubek tak że już nie będzie można go ponownie używać a może trzeba zacząć biegać ze swoim piciem,pozdrawiam.
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

coś ciężko mi idzie ten powrót do biegania...
w niedzielę udało mi się przetruchtać 16 km i to był najdłuższy dystans od półtora miesiąca...
W Dobrodzieniu chciałem pobiec poniżej 55 minut, ostatecznie było 53:30 czyli lepiej niż planowałem, co nie zmienia faktu, że to mój najgorszy wynik w historii na 10 km, daleko odbiegający od pozostałych :ojnie:
Jak wszystko pójdzie z planem to w lipcy nabiegam 200 km, potem trzeba będzie mocno popracować w sierpniu i może uda się Warszawę zaliczyć.
Póki co jakieś postępy małe widać i jest nadzieja na dojście do względnej formy.
Może jeszcze w sierpniu Blachownię zaliczę, wybiera się ktoś? (Bleez?)
Pozdrawiam!
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Blachownie w tym roku chyba odpuszczam, mam zamiar jechać na Rysiankę dzień wcześniej, ale.... wszystko się jeszcze rozstrzygnie. Teraz się urlopuję i nie myślę zbyt dużo o bieganiu, chociaż jakieś tam treningi robię . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam,myślałem że tylko mi kiepsko idzie ale widzę że nie jestem sam :hahaha: do wrocławia pozostało niewiele czasu a mi się jakoś nie chce a dodatkowo ta deszczowa pogoda dodaje swoje. Od poniedziałku zaczynam urlopik i będzie jeszcze gorzej z trenowaniem bo remoncik w domu czeka odkładany od dawien dawna,powodzenia w trenowaniu życzę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja jestem po debiucie na 5km ;-) w Biegu Powstania Warszawskiego. Czas 18:58 netto i biorąc pod uwagę, że lipiec był raczej miesiącem regeneracji niż treningów, jestem z wyniku bardzo zadowolony. Od wtorku wracam do b.regularnego treningu - plany na jesień lekko pokrzyżowały mi się, ale biegnę Półmaraton Gryfa, może Półmaraton w Tarczynie, maraton Warszawski, a potem jak zdrowie i okoliczności pozwolą kaliską setkę oraz (ale to zależy od terminów) Starą Miłosną (choć obawiam się, że pokryje się to z setką, więc tutaj jest wielki znak zapytania).
Chciałbym zbliżyć się do formy z wiosny ;-)
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystkiego najlepszego Jakubie,dużo zdrowia i niech moc będzie z tobą :oczko:
Obrazek
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam.
U mnie przygotowania do 24h w Katwicach idą pełną parą.W lipcu nabiegałem 400km.Jak na moje czasowe możliwości to bardzo dużo.15sierpnia start w gdanskim maratonie.Plan to po raz kolejny próba zejścia poniżej 3,30.Raz w tygodniu trenuje szybkość 10x800m.W czerwcu wychodziło mi po 3;30min na 800m.Teraz 3;05.Jestem zaskoczony tak szybkim wzrostem tempa.Zaznaczam ze nie wypruwam z siebie wszystkich sił i po takim treningu czuje sie bardzo komfortowo.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jakub - dzięki, dziś tradycyjne urodzinowe długie wybieganie - każdego roku o 1 km dłuższe... w tym wyszło 33km

fanx - REWELACJA - taki przebieg + takie prędkości na 800m! Czapki z głów!
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

jakub738 pisze:Wszystkiego najlepszego Jakubie,dużo zdrowia i niech moc będzie z tobą :oczko:
spóźnione życzenia :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam.Maraton Solidarności w Trójmieście musze uznać za bardzo udany....czas 3;31;35 bardzo mnie cieszy.Życiówka pobita o szesć minut.Tymbardziej że to już piaty maraton w tym roku i wakacyjna pora.Widać jednak że praca nad szybkością i utrzymaniem tempa daje efekt.Teraz to już tylko lajtowo półmaratony w Ełku i Iławie.
Pozdrawiam z jesiennych Mazur. :taktak:
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@piter - dzięki!

@fanx - gratulacje! ciepło było czy sierpniopadowo?
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jakub Osina pisze:@piter - dzięki!

@fanx - gratulacje! ciepło było czy sierpniopadowo?
Pogoda jak dla mnie była idealna.Zachmurzone niebo,na półmetku zaczeło przez pare minut nieżle lać.Taki prysznic na zmycie potu,choć i strażacy ustwili swoje sikawki.Tegoroczne lato widać sprzyja biegaczom
.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja już po "jesiennym" półmaratonie ;-) startowałem w I półmaratonie powiatu zachodniowarszawskiego - czas, dużo powyżej oczekiwań, 1:25:46 - bez spinania się, bo cały dystans myślałem, że nie dam rady utrzymać tempa jak nadejdzie kryzys. A kryzys nie nadszedł- 4 sek poniżej życiówki, ale to bez znaczenia. Najważniejsze, że znowu zszedłem poniżej 1:26, co uprawnia mnie do kolejnej próby złamania 3ki w Warszawie.
Najfajniejsze w niedzielnym biegu było to, że miałem pełną kontrolę nad wszystkim, że pobiegłem konsekwentnie cały dystans, i że skończyłem z dużym zapasem sił. A imprezę na przyszły rok polecam każdemu - fajny kameralny bieg organizowany dla biegaczy przez biegaczy! Warto!
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam.
W niedzielę maraton wrocławski a ja jakoś czuję się jakbym nigdy w życiu nie biegał.Nie wiem ale po tylu startach zawsze odczuwam jakiś niepokój,czy to dobrze? a może tak lepiej że nie wkradła się do mojego badania rutyna i każdy start to tylko start.Pogoda chyba zrobi swoje,ma być gorąco,wybiera się ktoś jeszcze pozwiedzać Wrocław :hahaha: ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pisz, jak Ci poszło, bo podobno było piekło.
ODPOWIEDZ