GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:03
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja spijam Fit Best Line / Blastex Isodrink Carni -http://testosterone.pl/Isodrink-carni-1000-gram.
Przyznam,że przy wyborze kierowałem się głównie smakiem ;-)))
PKO
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Taki mały apel do wszystkich - nie rezygnujcie z hali, bo to naprawde kapitalna sprawa. Większość biegaczy bardzo mało uwagi poświęca na rozciąganie czy ogólne ćwiczenia sprawnościowe, a to się mimo wszystko bardzo przydaje, choćby po to, żeby wzmocnić mięśnie, stawy, ścięgna i chronić je przed kontuzjami :usmiech: Na dobrą sprawę spod tego przejazdu można dobiec na halę i potraktować ten odcinek jako rozgrzewkę :usmiech:
Ze swojej strony mogę napisać, że postaram się uczęszczać na zajęcia, o ile tylko czas będzie mi na to pozwalał :usmiech: Postaram się też następnym razem przybyć na czas :hej:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim :taktak: .Ale się stęskniłem za robieniem wpisów na naszym forum :echech: .Trzeba będzie to jakoś nadrobić.Dzisiaj widzimy się o 09 00 na wspólnym treningu więc sobie pogadamy o pierdołach i jak tam było u Marcina na domówce bo jestem ciekaw czy kobiety były :hejhej: .
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-Poradnik Kalenji: biegowy Bonton

http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... &code=2405
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiejszy trening biegowy i nie tylko zaliczony.Był to mój pierwszy bieg od niedzieli gdzie biegłem z cytadeli do Mniszka.Jednak taka przerwa to był cel zamierzony bo u mnie zawsze listopad jest miesiącem odpoczynku przed przygotowaniami do kolejnego sezony jakim bedzie rok 2013 a który rozpocznę już w grudniu. Jeśli chodzi o dzisiejszy wspólny trening to pojawili się Hania,Marian,Dawid,Rafał ,Maciek judoka,Irek no i oczywiście Ja.Przyjechał równiez Jarek , który poruszył temat środowej hali.Problem polega na tym że przychodzi nas tam troche za mało a zajmujemy ja prawie 2 godziny.W tym czasie są też mali piłkarze którzy woleli by zacząć treningi o godz.18.00.W zwiazku z powyższym musimy się zdeklarować czy bedziemy na nią przychodzić w liczniejszej grupie czy nie. No i cóż moge powiedzieć? otóż z mojej strony i moim tylko zdaniem jako biegacza długodystansowca wolę wybierać bieganie na swieżym powietrzu zaliczajac dodatkowe kilometry a z hali korzystać sporadycznie w razie naprawdę złej pogody.Z spotkań środowych widzę również że treningi na przejeździe wybieraja również Marcin,Sebastian,Małgosia,Irek,Piotr i jeszcze parę osób.Więc myślę że i oni korzystali by sporadycznie z hali pomimo ze jest to niezła alternatywa dla naszego bieganka przynosząca korzyści dla naszych wyników.Jednak jak wiekszość woli wybrać bieganie w naturze to piszcie na forum kto się deklaruje na co i wtedy wybierzemy ostatecznie gdzie bedą odbywac się treningi środowe.Tyle jeśli chodzi o temat hali,który zasygnalizował juz wcześniej Jarek.
Jeżeli chodzi o nasz dzisiejszy bieg to zrobiliśmy jak zawsze 8 km trasa na lotnisko.Po bieganiu trening crossfitowy z dodatkową atrakcją. Nasz Judoka przyniósł gumy i robilismy ćwiczenia z jej wykorzystaniem.Nawet nie wiedziałem że można się przy tym tak zmachać. Po ćwiczeniach odważni wskoczyli do jeziorka w celu zregenerowania organizmu w zimnej wodzie.Na koniec ciepła cherbatka zafundowana przez Rafała.W międzyczasie zauważyłem również biegaczkę którą już kilka razy widzielismy jak robi rozciąganie na plazy( ładna blondynka z kucykiem) no i nie mogłem sie powstrzymać aby do niej podejść.Troszeczke sobie porozmawialiśmy i zaprosiłem ja do naszej grupy.Czas pokaże czy przyjdzie na sobotnie z nami bieganie a było by fajnie bo to studentka AWF-u i co nieco mogła by nam powiedzieć podczas wspólnych wybiegań.Zresztą ja jej również też bym co nieco poopowiadał.Marcin teraz widzisz co dzisiaj straciłeś a nie pijaństwo do późnych godzin wczoraj i na treningu sie nie pojawiłeś a młody Dawid był.Jeszcze o tym pogadamy bo liczyłem ze w sobote przyniesiesz swoją sałatkę z imprezy i powiesz czy graliście w skrable,bo ze tańczyliście w meskim gronie to juz nie będę komentował.
Jutro niedziela więc o 09.00 spotkanie przed plaża oraz o 10.00 morsowanie.Zapraszam wszystkich.
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nawiązując do dzisiejszych ćwiczeń załączam filmiki jak można używać gum do rozbudowy mięśni. :hejhej:
http://www.youtube.com/watch?v=hFBBuWcTmcg
http://www.youtube.com/watch?v=kdkePaX3pow
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajne ciekawe ćwiczenia z tymi gumami :taktak: tylko te co robi czarny to sobie odpuszczę :bum: .Mam nadzieje że nasz judoka też go zobaczy i dorobi rączki dla naszej wygody :hej: .
birdy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Faktycznie ciekawe ćwiczenia z tą gumą. Murzyn rzeczywiście pokazuje ćwiczenia trudne do wykonania dla zwykłego śmiertelnika... :szok: . A z rączkami coś wymyślę -ja rozmyślnie ich nie używam, bo przy okazji ćwiczę uchwyt, który jest mniej przydatny w bieganiu ale za to bardzo pożądany w "szarpanych" sportach walki :taktak:

pozdr.
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze:Dzisiejszy trening biegowy i nie tylko zaliczony.Był to mój pierwszy bieg od niedzieli gdzie biegłem z cytadeli do Mniszka.Jednak taka przerwa to był cel zamierzony bo u mnie zawsze listopad jest miesiącem odpoczynku przed przygotowaniami do kolejnego sezony jakim bedzie rok 2013 a który rozpocznę już w grudniu. Jeśli chodzi o dzisiejszy wspólny trening to pojawili się Hania,Marian,Dawid,Rafał ,Maciek judoka,Irek no i oczywiście Ja.Przyjechał równiez Jarek , który poruszył temat środowej hali.Problem polega na tym że przychodzi nas tam troche za mało a zajmujemy ja prawie 2 godziny.W tym czasie są też mali piłkarze którzy woleli by zacząć treningi o godz.18.00.W zwiazku z powyższym musimy się zdeklarować czy bedziemy na nią przychodzić w liczniejszej grupie czy nie. No i cóż moge powiedzieć? otóż z mojej strony i moim tylko zdaniem jako biegacza długodystansowca wolę wybierać bieganie na swieżym powietrzu zaliczajac dodatkowe kilometry a z hali korzystać sporadycznie w razie naprawdę złej pogody.Z spotkań środowych widzę również że treningi na przejeździe wybieraja również Marcin,Sebastian,Małgosia,Irek,Piotr i jeszcze parę osób.Więc myślę że i oni korzystali by sporadycznie z hali pomimo ze jest to niezła alternatywa dla naszego bieganka przynosząca korzyści dla naszych wyników.Jednak jak wiekszość woli wybrać bieganie w naturze to piszcie na forum kto się deklaruje na co i wtedy wybierzemy ostatecznie gdzie bedą odbywac się treningi środowe.Tyle jeśli chodzi o temat hali,który zasygnalizował juz wcześniej Jarek.
Jeżeli chodzi o nasz dzisiejszy bieg to zrobiliśmy jak zawsze 8 km trasa na lotnisko.Po bieganiu trening crossfitowy z dodatkową atrakcją. Nasz Judoka przyniósł gumy i robilismy ćwiczenia z jej wykorzystaniem.Nawet nie wiedziałem że można się przy tym tak zmachać. Po ćwiczeniach odważni wskoczyli do jeziorka w celu zregenerowania organizmu w zimnej wodzie.Na koniec ciepła cherbatka zafundowana przez Rafała.W międzyczasie zauważyłem również biegaczkę którą już kilka razy widzielismy jak robi rozciąganie na plazy( ładna blondynka z kucykiem) no i nie mogłem sie powstrzymać aby do niej podejść.Troszeczke sobie porozmawialiśmy i zaprosiłem ja do naszej grupy.Czas pokaże czy przyjdzie na sobotnie z nami bieganie a było by fajnie bo to studentka AWF-u i co nieco mogła by nam powiedzieć podczas wspólnych wybiegań.Zresztą ja jej również też bym co nieco poopowiadał.Marcin teraz widzisz co dzisiaj straciłeś a nie pijaństwo do późnych godzin wczoraj i na treningu sie nie pojawiłeś a młody Dawid był.Jeszcze o tym pogadamy bo liczyłem ze w sobote przyniesiesz swoją sałatkę z imprezy i powiesz czy graliście w skrable,bo ze tańczyliście w meskim gronie to juz nie będę komentował.
Jutro niedziela więc o 09.00 spotkanie przed plaża oraz o 10.00 morsowanie.Zapraszam wszystkich.
Sałatkę dokończyłem w sobotę rano w domku :hej: , a trening zaliczyłem później, bo faktycznie musieliśmy z Sebą trochę odparować. Co do studentki, to jak sam Andrzej zauważyłeś była tylko jedna, więc niewiele straciłem, a że starszym się ustępuje... :hahaha: . Aha Scrabble czekają wiesz na jaką okazję... :oczko: Do jutra.
Obrazek
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy jutro ktoś planuje wybieganie? Start tak ok. 14.30 - 15.00? W planach 15-17 km
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dejw pisze:Czy jutro ktoś planuje wybieganie? Start tak ok. 14.30 - 15.00? W planach 15-17 km
Co ty Zbyszek masz za plan treningowy że wybieganie robisz w porze obiadowej :szok:
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jakoś muszę sobie radzić ;-) Do południa jestem z dziećmi i dopiero po 14 mam czas na trening :-)
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim.Dzisiaj niedziela więc z niekórymi spotkam się przed plażą o godzinie 09.00 i chwilę pobiegam a później z morsami o 10.00 mamy morsowanie.Widzę że pogoda za oknem jest ok więc mam nadzieję że nie bedziecie siedzieć z tyłkami w domu tylko wybierzecie się również na jakieś wybieganko lub spacer z rodziną - nie koniecznie do Alfy.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu trening biegacza-Asy z rękawa Salazara - najnowsze technologie w treningu biegowym

http://www.bieganie.pl/?cat=2&id=3175&show=1
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dejw pisze:Czy jutro ktoś planuje wybieganie? Start tak ok. 14.30 - 15.00? W planach 15-17 km
Może uda mi się wyrwać, jaki jest plan wycieczki?
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ