GRUDZIĄDZ BIEGA

birdy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze:Pamiętajcie ze jutro dzień pełen wrażeń :szok: . Na poczatek zaczniemy od krótkiej przebieżki dookoła jeziora :taktak: -spotkanie 09.00 przed plażą miejską.O 10.00 rozpoczyna się sezon morsowania.Mam nadzieję że chętni z Akademii Biegania nie pękną i wstawią się na plaży na nasz chrzest :uuusmiech: .Liczę tu na Małgosię,Rafała,Maćka judoke,Andrzeja.
.Zapraszam również do pojawienia się pozostałych naszych biegaczy aby nam kibicowali a może skuszą się na chodzenie po ogniu. :orany: a jak nie to bedzie jeszcze wspólne ognisko i co najważniejsze kobiety :hej:
Następna atrakcja to nasz regionalny bieg niepodległości. Startujemy o 13.30 z Cytadeli wspierani przez cyklistów.Biegniemy do Mniszka za Wisłą gdzie złożymy kwiaty i zapalimy znicz na grobach pomordowanych.
No i ostatnia atrakcja na zakończenie dnia.Walniemy się na kanapę i do końca niedzieli będziemy wspominać jak dzisiaj było fajnie.
Liczę na was moi drodzy.Pomoc widziana w każdej postaci jak na przykład powrotna podwózka z Mniszka , kibicowanie na plaży, lub cytadeli a najlepiej bezpośredni udział w zabawie.
Zresztą każdy orze jak może. :taktak:
Andrzej -ja niestety jestem dziś poza Grudziądzem. Przynajmniej do południa. Jeśli uda mi się wrócic do godź. 13.00 to pobiegnę z Wami z Cytadeli jeśli nie, to potruchtam sobie gdzieś wieczorem. Zimna kąpiel to w moim przypadku dopiero przyszła sobota.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze przedsięwzięcia biegowe, kąpielowe oraz za całą sportową otoczkę dnia dzisiejszego.

pozdr.
PKO
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Oj to był dzień pełen wrażeń. Piszę króciutką relację z tego dnia, jaki spędziłem z wami. Na wstępie chciałbym podziękować wszystkim za tak liczne przybycie na plażę oraz Cytadelę, pomimo że nie brali udziału w kąpieli czy biegu to byli z nami w tym zauważyłem Sebastiana z synem, Alicję z mężem, Hanię z Piotrkiem, Mariana z żoną, Marcina, Maćka z rodzina i wielu innych. Najpierw był chrzest i pasowanie na morsa z wielka pompą. Myślę, że zabawa była przednia i bawili się zarówno sami kąpiący jak i kibice. Otoczka całej imprezy przygotowana przez Alicję jej męża i Piotra z Klubu Morsa na wysokim poziomie. Na początku pocałowanie nogi neptuna, później zawody na najszybsze rozebranie i ubranie się, co nie było takie łatwe biorąc pod uwagę, że rzeczy były rzucone na jedna gromadkę. Następnie zawiązano nam oczy i iść prosto w kierunku wody i z powrotem. Przypuszczam, że kibice mieli niezły ubaw z tego jak się motamy. Dodatkowo jeszcze innych parę konkurencji, rozgrzewka i siup do wody po torze przeszkód. W wodzie osób więcej niż widziałem w lato w tym nawet 5 letnie dzieci oczywiście na plaży jeszcze więcej. Z naszej Akademii Biegania do chrztu przystąpiłem Ja, Małgosia z całą swoją rodziną, Rafał I, Rafał Zbrzeźny i jeszcze kilku moich znajomych. Łącznie z 14 osób dołączyło do morsów. Po kąpieli w barze zjedliśmy zupkę pomidorową i popiliśmy ciepłą herbatką, ( ale mnie telepało po kąpieli, bo dość długo siedziałem w wodzie). Kolejna atrakcja pieczenie kiełbasek przy ognisku oraz dla śmiałków chodzenie po rozżarzonym ogniu. Na początku był opór z naszej strony, ale po chwili znaleźli się pierwsi śmiałkowie. Uwierzcie mi temperatura ponad 800 stopni tak ze każdy po przejściu wskakiwał do wody, której temperatura podniosła się o kilka stopni tak z nas parowało. Jednak udało się i nawet ja się zdecydowałem tylko nie wiem czy kamera uchwyciła, bo tak szybko to zrobiłem jednak uwierzcie mi jeden bąbelek na stopie jest i mogę okazać jak i pozostali śmiałkowie. Z rudnika samochodami udaliśmy się na cytadelę by z stamtąd wystartować do I grudziądzkiego biegu niepodległości w asyście rowerzystów. Prezydent miasta wręczył nam znicze i wystartował do biegu. Organizator rozdał kilka koszulek i tu o dziwo oddychające z patriotycznymi wstawkami. Z cytadeli wyruszyliśmy w 10 biegaczy i sporą grupką rowerzystów za most, kierując się na Górna Grupę aż do Mniszka, o którym pisałem wcześniej. Na miejscu zapaliliśmy symbolicznie znicz no i w drogę powrotną na niedzielny obiad, ale niestety nie gęsinę, bo Marcin nie chciał zdradzić, jakie będzie hasło. Chciałbym podziękować Marcinowi.Maćkowi, Irkowi i Marianowi, którzy przyjechali po nas, aby nas odwieź do Grudziądza. Mam nadzieję, że wybaczycie mi i Irkowi, że troszeczkę narzuciliśmy tempo, ale taki nasz urok, że troszeczkę w nogach mamy wybiegane i nosi nas. A właściwie, co tam zrzucę wszystko na Irka, bo ubrał swoje nowe Brooksy a ja go tylko goniłem i mówiłem, aby zwolnił. Sami widzicie teraz, że dzień minął nam bardzo intensywnie tak jak przystało na sportowców i uważam, iż jest to lepsza forma świętowania dnia niepodległości niż uroczyste apele. Pozdrawiam Andrzej.
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak wyglądała koszulka "I GRUDZIĄDZKIEGO RAJDU NIEPODLEGŁOŚCI", który udało się nam dziś przebiec.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grudziądz. Morsy wskoczyły do jeziora! Ach, co to była za kąpiel! [zdjęcia, wideo]

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /121119943

Obrazek
olszan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

Morsy Kwidzyńskie bardzo dziękują za udaną kąpiel i całą otoczkę z nią związaną:) Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem:)

pozdrawiam Paweł
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobra nowina dla tych ,którzy biegli dzisiaj z nami do Mniszka z Cytadeli.Pan Kosmala organizator imprezy powiedział ze dorobi dla nas koszulki z dzisiejszej imprezy dla tych co się nie załapali.Jako że wyjeżdżam to odbierze je Marcin i wam przekaże.
Tak przy okazji to faktycznie w przyszłym roku można by było zorganizować bieg niepodległości na przykład dookoła Cytadeli lub gdzieś w pobliżu z metą na niej zarówno dla dzieci na krótszym dystansie(1000m) jak i starszych na dłuższym (5 km).Nie było by wiele ulic do zamknięcia a przy odpowiednim zareklamowaniu to odebralibyśmy niejednego zawodnika innym biegom dzięki cytadeli.Przypuszczam że koszty to kwestia zakupu medali( jedna strona medalu związana z 11 listopada a druga np "zdobywca cytadeli") lub koszulek a przy wpłacie przez zawodników jakiejś kwoty wzorem innych imprez to mamy szanse odnieść kolejny sukces.Rozważcie to i pogadamy jeszcze o tym podczas naszych treningów.
deGąsk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41,08

Nieprzeczytany post

Andrzej! Oto moja propozycja dla AB na przyszłość na cały rok. Hehe do zastosowania przy pomocy i udziale Miasta, sposnorów, ludzi dobrej woli......
1.Grudziądzki Bieg Sylwestrowy
2.Bieg Noworoczny
3.Walentynkowy Bieg Radości
4.Bieg Wiosenny
5.Bieg z okazji Światowego Dnia Zdrowia
6.Bieg majowy – Cała Polska Biega
7.I Grand Prix Grudziądza w biegach przełajowych z okazji dnia dziecka ( bieg nocny, bieg dzieci i młodzieży z grą terenową, rodzinny bieg przełajowy)
8.Bieg z okazji Dni Grudziądza
9.Bieg Ułański na 5 km
10.Półmaraton Grudziądzki
11.Bieg Uliczny im. Bronisława Malinowskiego
12.I Grudziądzki Bieg Crossowy (2-5 km Góra Książęca)
13.Grudziądzki Bieg Przełajowy
14.Bieg Niepodległościowy
15.Bieg Andrzejkowy
16.Bieg Mikołajkowy

Bieg w Gdyni!!! bardzo miła trasa, ponad 2000 uczestników, piękny szalet miejski, z którego korzystaliśmy dwukrotnie przed i po biegu :) w ogóle to Seba Wam wszystko napisze ;).............hehe
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podoba mi się pozycja 15 bo pewnie zwolniony byłbym z opłaty :hejhej:.To co wy tam jedliscie że tyle razy kibelek zaliczony :orany: Czyżby dowieźli bigos kociewski. :hahaha:
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak ktoś zrobił jakieś zdjęcia z morsowania lub cytadeli to niech podrzuci na akademiabiegania@wp.pl
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Z cytadeli jest nawet filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=EahdNQX0l2w

Popzdrowienia dla biegaczy :hejhej:

PS. Udanego wyjazdu Andrzej :hahaha:
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim.No i kolejny tydzień przed nami mam nadzieję że szybko minie.Na szczęście zapowiadają w TV dobra pogodę conajmniej do 25 listopada więc mozna będzie sobie spokojnie realizować swoje plany treningowe i budować kondycję na nowy sezon startowy.Jednak narazie nie mogę się doczekać 2 grudnia i wyjazdu na połówkę do Torunia.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z cyklu dieta biegacza-Dieta dopasowana do grupy krwi

http://aktywni.pl/aktualnosci/dieta-dop ... rupy-krwi/
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

amator76 pisze:Z cytadeli jest nawet filmik:
Fajnie nakręcony i profesjonalnie zmontowany film.
olszan pisze:Witam

Morsy Kwidzyńskie bardzo dziękują za udaną kąpiel i całą otoczkę z nią związaną:) Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem:)

pozdrawiam Paweł
Również pozdrawiamy i jeżeli będziecie mieli ochotę pobiegać po leśnych ścieżkach, następnie poćwiczyć w formie krosfitowej oraz popływać w jeziorze rudnickim to zapraszamy na sobotnie treningi do Grudziądza.
maratończyk pisze: Tak przy okazji to faktycznie w przyszłym roku można by było zorganizować bieg niepodległości na przykład dookoła Cytadeli lub gdzieś w pobliżu z metą na niej zarówno dla dzieci na krótszym dystansie(1000m) jak i starszych na dłuższym (5 km).

W Gdańsku już tak biegają:
http://polskiemaratony.pl/index.php?opt ... 2&Itemid=1
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

amator76 pisze:Z cytadeli jest nawet filmik:

Popzdrowienia dla biegaczy :hejhej:

PS. Udanego wyjazdu Andrzej :hahaha:
Dzięki Marcin za filmik :taktak: . Dzięki niemu poczułem się jak bohater walczący o niepodległość. :bum:
A co do wyjazdu jak się nie uda to liczę na ciebie że coś mi skołujesz :hejhej:
Awatar użytkownika
Icenty
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Przede wszyskim gratulacje dla nowowybranych do grona Grudziądzkich Morsów

Bieg Niepodległości w Gdyni.

Trasa: dwie pętle po 5km. Od startu ze Skweru Kościuszki blisko 3km łagodny podbieg w lewo ul. Świętojańską. Potem w lewo Al. Piłsudskiego wspaniały dwukilometrowy zbieg w kierunku Bulwaru Nadmorskiego, wtedy można było nabrać oddechu. W końcu powrót po płaskim do Skweru. Bardzo dobrze przygotowana trasa jedyne czego mi brakwało to doping kibiców, którzy sporadycznie się uaktywniali widząc znajomego, co w zasadzie rozpraszało bardziej niż dopingowało.

Pogoda - no cóż, mieliśmy pecha, ponieważ mimo zapowiedzi wiatru w praktycznie nie było. Temperatura 12oC, czyli nie było nic na co możnaby sposobem Marcina zwalić winę za niepowodzenia w wynikach.
Przed startem udało nam się jeszcze darmowo zbadać stopy na bieżni. I okazało się że Adrian jest jednym z niewielu posiadaczy supinującego profililu, co wzbudziło ożywienie badających nas przedstawicieli InterSport’u. My z Dawidem mamy klasycznie kaczkowate ułożenie stóp, stąd biegnąc klapiemy głośno nogami. :hahaha:

Na starcie około 3000 osób i troszkę było wąsko na pierwszych kilometrach gdzie na czele jak zwykle ustawili się biegacze o stosunkowo mniejszych możliwościach. Zabrzmiało jak bym należał do tych co mają większe :spoczko: . W każdym razie kilku gości wyprzedziłem.

A teraz mięso – czyli wyniki. Na mecie zameldowało się ponad 2800 ucztników. Z nieoficjalnych wyników:

Adrian uzuskał 00:38:58 na 110 miejscu (brutto 00:38:58),

Dawid 00:40:03 i został sklasyfikowany na 167 miejscu (brutto 00:40:19), tylko 4s. Dzieliły Dawida od złamania 40min tylko i aż. „Następną razą” będzie lepiej.

No i piszący te słowa z nieukrywaną dumą wbiegłem na metę po 00:46:31 na 799 miejscu (00:47:34 brutto) bijąc o blisko trzy minuty swoją życióweczkę. :hej:

Podsumowująć trasa przynajmnie dla mnie szybka i wygodna, ładna lokalizacja biegu. Mankamentem była konieczność parkowania ok 2km od startu, co jak wiecie po biegu było problemem żeby nie wymarznąć. Wspaniały szalet miejski, gdzie pani za darmochę pozwoliła na dwa razy radować się do woli przybytkiem cywilizacyjnym. W moim przypadku było to nie lada radosne wydarzenie. :szok: Mnie Bieg Niepodległości bardzo się podobał.

Swój rekord i bieg dedykuję wszystkim Polakom, którzy ponieśli najwyższą cenę abym jako Polak w wolnym kraju mógł słowa niniejsze napisać. Wszczególności Żołnioerzom Wyklętym (ZWZ, AK, NSZ, WIN), których bezprzykładowe męstwo i ofiarność w walce z komunistami jest dla mnie inspirujące.
CZEŚĆ ICH PAMIĘCI
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ