Poznań
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Można przynieść swoje dzieci. Będzie do podziału świeże mięso. I jakieś przyprawy, koniecznie. Zapowiada się wykwintne śniadanie.
- Dorotka Gonitwa
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Koniecznie w koszyczku ze Święconką http://basiamazur.files.wordpress.com/2 ... =300&h=236. Sól, pieprz i jajka przyprawią ten świeży tatarek.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na pierwszej stronie wstawiłem aktualizacje wyników oraz link do pętli w Zielińcu.
----------------------------------------------
Przypominam nowym osobom o sobotnich zajęciach na stadionie Olimpii o 9:30. Zapraszam.
----------------------------------------------
Przypominam nowym osobom o sobotnich zajęciach na stadionie Olimpii o 9:30. Zapraszam.
-
- Zaprawiony W Bojach
Niestety nie będzie mnie jutro na zajęciach BBL dlatego już dzisiaj życzę wszystkim pogodnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych!
W poniedziałek rano zajączek zalany.
Kury z nim tańcują, jajka mu malują.
Kogut wciąga kreskę, podkręca imprezkę.
Cała sala się buja, DJ gra Alleluja!
- EL0HIM
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 38min 53s
- Życiówka w maratonie: 3h35min
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na pierwszej stronie uaktualniłem wyniki. Zestawiłem wszystkie dotychczasowe testy na półtoraka, żeby podkręcić żyłkę rywalizacji.
Wytłuszczenia i kolory służą drażnieniu apetytu. Apetytu na prędkości, oczywiście. Parametr VDOT w ostatniej rubryce, jest podlinkowany do tabeli Danielsa (to informacje dla bardziej głodnych).
Średnie dystanse przytłamszone są marketingowym szumem medialnym. Chcę, byście nie mieli klap na maratony i inne ultra. Sekundowe czy ułamkowe progresy w biegach średnich nie są mniej wartościowe od - czasem godzinowych - progresów w biegach długich. Poza tym szybkie bieganie ujawnia bardzo wyraźnie braki koordynacyjne i potencjał tkwiący w poprawie techniki biegu oraz rozluźnienia i właściwego rytmu. Biegania trzeba się uczyć. To surowość formy i minimalizm. Skupienie, koncentracja na sobie, cisza i refleksja. Wszystkie te elementy stoją w jawnej opozycji do gadżetowego boomu na "bieganie".
Wesołych świąt i do zobaczenia na GP.
Wytłuszczenia i kolory służą drażnieniu apetytu. Apetytu na prędkości, oczywiście. Parametr VDOT w ostatniej rubryce, jest podlinkowany do tabeli Danielsa (to informacje dla bardziej głodnych).
Średnie dystanse przytłamszone są marketingowym szumem medialnym. Chcę, byście nie mieli klap na maratony i inne ultra. Sekundowe czy ułamkowe progresy w biegach średnich nie są mniej wartościowe od - czasem godzinowych - progresów w biegach długich. Poza tym szybkie bieganie ujawnia bardzo wyraźnie braki koordynacyjne i potencjał tkwiący w poprawie techniki biegu oraz rozluźnienia i właściwego rytmu. Biegania trzeba się uczyć. To surowość formy i minimalizm. Skupienie, koncentracja na sobie, cisza i refleksja. Wszystkie te elementy stoją w jawnej opozycji do gadżetowego boomu na "bieganie".
Wesołych świąt i do zobaczenia na GP.
- EL0HIM
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 38min 53s
- Życiówka w maratonie: 3h35min
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
to co piszesz yacool to prawda ale nie jest tak, że każdy początkujący marzący o maratonie jest zmanipulowany przez media czy producentów gadżetów, którzy wmówili mu, że chce przebiec maraton.yacool pisze:Na pierwszej stronie uaktualniłem wyniki. Zestawiłem wszystkie dotychczasowe testy na półtoraka, żeby podkręcić żyłkę rywalizacji.
niektórych (tak jak mnie) zupełnie nie kręci bieganie na bieżni. dla kogoś jest to emocja, bezpośrednia rywalizacja bark w bark, wysoka intensywność biegu i przeżycia, dla mnie to nuda. kręcenie kołek na stadionie - masakra
z jednej strony mamy dyktat producentów, mediów, maratonowego "rynku" a z drugiej znawców (broń Boże nie mam na myśli Ciebie, yacool), którzy z surową miną każą zaczynać od krótszych dystansów, ćwiczyć prędkość, zaliczać ileś tam piątek, dych, zanim łaskawie będzie można pobiec pierwszą połówkę, koniecznie poniżej 1:30, bo przecież biec wolniej to wstyd...
amatorskie bieganie rozwaliło ten archaiczny styl myślenia, beton w przepoconym dresie. bo bieganie jest dla ludzi a nie ludzie dla biegania
ja dzisiaj biegałem 3h po lesie w tempie, które dla średniaka albo młodego przecinaka, który kończy piątkę zanim trener spali fajkę, jest tempem żółwia idącego tyłem. po pijaku. dla mnie jednak to kwintesencja tego biegania, które lubię.
- zwitek
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:25
- Kontakt:
Hej. Niestety w tę sobotę nie udało się wpaść. Ale nadrobimy... Nie próżnowałem jednak, bo pobiegałem w górach, czyli tam, gdzie biega mi się najlepiej.
Słuchajcie biegambolubowicze, 27 maja w Dąbrówce k. Dopiewa odbędzie się druga edycja biegu o Koronę Księżnej Dąbrówki. To zaledwie 7km autem od zjazdu z Bukowskiej na Złotowską. W tamtym roku było ponad 200 osób z Poznania, okolic i nie tylko. Wypadło świetnie! Gdybyście mieli ochotę na leśne 10km, to zapraszam w moje strony.
Więcej o samym biegu i zapisy tutaj
Słuchajcie biegambolubowicze, 27 maja w Dąbrówce k. Dopiewa odbędzie się druga edycja biegu o Koronę Księżnej Dąbrówki. To zaledwie 7km autem od zjazdu z Bukowskiej na Złotowską. W tamtym roku było ponad 200 osób z Poznania, okolic i nie tylko. Wypadło świetnie! Gdybyście mieli ochotę na leśne 10km, to zapraszam w moje strony.
Więcej o samym biegu i zapisy tutaj