"Debiutanci" po debiucie

Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

jakub738 pisze: dzisiaj po raz 114 odbędzie się najstarszy maraton na świecie Boston Marathon,transmisja na żywo http://www.universalsports.com/ :spoko:
no super impreza, biegnie też spora ekipa z biegajznami.pl w tym mój pacemaker na 4 h z debiutu maratońskiego, niesamowite wyzwanie i przeżycie, sam chciałbym kiedyś tam pobiec, jak na razie jest to w formie postanowień długodystansowych :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
PKO
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Boston musi być kiedyś. A na razie Kraków - dziś dzień bez treningów planowo - gdybym natomiast miał trenować to nic by z tego nei wyszło i tak bo się zatrułem... Na szczęście już mija i jutro ostatni szybszy trening przed startem.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak powoli dociera do mnie, że w niedzielę maraton... powoli ale dociera.... już odkładam sobie pomału ciuchy, w których zamierzam biec w maratonie, żeby ich nie brudzić.... to nie to samo oczywiście co przed debiutem ale jednak emocje są, bo już wiem czym to pachnie...
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Właśnie wróciłem z przedostatniego truchtania w... padającym śniegu przy temp. 3 stopni (odczuwalna na pewno niższa). W związku z tym, że już dziś wyjeżdżam z domu pakuję dwa zestawy ubrań na maraton ;-) licząc jednak, że będzie trochę cieplej w Krakowie. Powodzenia wszystkim i do zobaczenia na starcie i mecie.
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trzymam kciuki i życzę Wam, startującym w CM, startu o czasie jak wszyscy, a mety o czasie jak ..... sobie zaplanowaliście.
Powodzenia.
Ptak lata, ryba pływa, człowiek... biega.
http://www.pedziwiatr.gliwice.pl
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

powodzenia wszystm startującym :-)
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
GG 730243
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

powodzenia... - pogoda się szykuje "żyleta" dla prawdziwych ścigantów... w porównaniu do zeszłorocznych dwudziestu kilku stopni i słońca ... to będzie "miodzio" ;-) zapowiadają 10 stopni i słonecznie... - oby tylko chmura pyłu wulkanicznego akurat nie postawiła obniżyć lotów ...
Zazdroszczę startującym - chyba najbardziej wytrwałości... a co za tym idzie - obecnej formy. Nic to... na swoje usprawiedliwienie tylko powiem, że od zeszłej środy jestem w końcu Magistrem Inżynierem ;p więc jednak jakąś tam wymówkę znowu miałem ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Ssokolow gratulacje!!! No ale teraz to Ci się wymówki chyba skończyły - co nie? ;-)
A Wam chłopaki życzę połamania nóg w Krakowie i osiągnięcia założonych celów. Podziwiam Was!

Po 6 tygodniach niczym nie zakłóconych treningów na niedzielę wyznaczyłem sobie test 10 km. Z tego co wyjdzie dobiorę sobie tempa poszczególnych środków treningowych do amerykańskiego planu Nagora. Teraz tempa dobieram tak mniej-więcej, nieco wolniejsze od tego, co biegałem pod koniec roku, a IZI biegam na tętno.

Do zobaczyska gdzieś na trasie :-).

Ps.: W tym tygodniu spotkałem kolejnego nowego biegacza.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Trzymajcie za nas kciuki w niedzielę i z góry dzięki za wszystko. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trzymam kciuki za Was :hej: pogoda zapowiada się idealna 13*C i słonecznie.Szkoda że nie będę uczestniczył w tym wydarzeniu :ojnie: Szymon gratulacje!!!!! coś mi te bieganie w tym roku nie wychodzi więc postanowiłem biegać na tętno,może jeden rok trzeba poświęcić na wolne bieganie żeby w kolejnym mieć ochotę na coś szybkiego,zobaczymy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no ijak tam dzisiejsze starty? ja marzyłem o złamaniu "czwórki" (nie chodzi mi bynajmniej o ząb :hej: ) w dzisiejszym maratonie ale wynik 4:07:19 uważam za sukces - jest nowa życiowka! Poza tym udało mi się wygrać walkę z samym sobą - dopadły mnie koło 34 km jakieś masakryczne skurcze, potem były 4 kilometry marszobiegu ale w końcu zacisnąłem zęby i od 38 km praktycznie cały czas biegłem, od czasu do czasu kulejąc i powłócząc nogą :hej:
W stosunku do ubiegłorocznej Silesii, która była mniej więcej w porównywalnym czasie co dzisiejsza Cracovia to w tym roku przebieglem mniej kilometrów, zrobiłem też mniej dłuższych wybiegań (powyżej 20 km) i generalnie biegalem wolniej a wyniki w maratonie nieporównywalne.... nigdy chyba do końca nie zrozumiem reguł rządzących osiąganiem formy... :hej:
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

jacuś po prostu wyszlifowałeś formę ;-) a kilometrów w nogach też masz więcej... - wiesz jak policzysz wszystkie "do kupy" to nawet dużo więcej... więc nie ma się co dziwić.
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

U mnie wszystko zgodnie z planem - czas (chyba brutto są na razie) 3:05:42 i 142 miejsce - czyli dokładnie tak jak planowałem. Bieg perfekcyjny - zero kryzysów, zero problemów, kilka sporych wyrzutów endorfin, a po biegu dobry humor i samopoczucie - idealnie prawie. Nawet na finiszu się pościgałem. Super trasa - szybsza niż warszawska. Jestem bardzo zadowolony - jest wiceżyciówka ;-) Więcej napiszę jakoś niedługo.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Umordowany i umęczony po biegu, ale życiówka jest - 3:33:15 brutto - to jest wynik, który mnie bardzo cieszy. Ogólnie impreza bardzo fajna i bardzo miła atmosfera.

Ssokolow dzięki za okrzyki i foty na trasie biegu. To podnosi na duchu i pozwala na chwilę się oderwać z tej monotonii biegu. Pozdro
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystkim startującym gratulacje ukończonego biegu i nowych życiówek :-) Pamiętam Kraków z zeszłego roku, fajna impreza

A tak, skoro jest już temat maratonów to 4 maja ruszają zapisy na Maraton w Londynie które potrwają za pewne chwilę bo chętnych jest zawsze kilka razy więcej niż miejsc do tego jeszcze losowanie. Czas już się decydować, zawsze mogą cię nie wylosować lub możesz zrezygnować ale zapisów później już nie będzie więc warto wysłać zgłoszenie

http://www.virginlondonmarathon.com/

Fajnie jakby zdecydowało by się kilka osób można by pobiec razem :-) Mnie przekonała kuzynka która chce biec znowu w przyszłym roku więc chociaż wyślę zgłoszenie. Może uda jej się poprawić życiówkę 4:56 z debiutu po kilku mcach treningu

Pozdrawiam
GG 730243
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ