Kraków - Kliny, Borek Fałęcki

Areq
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 34:51
Życiówka w maratonie: 2:59:33

Nieprzeczytany post

Najlepsze błonia, i z dojazdem też nie powinno być problemu.
10Km (II Myślenicki bieg uliczny 13.03.2016) - 34:51
Półmaraton (II Cracovia Półmaraton Królewski 24.10.2015) - 1:17:14
Maraton (XIII Cracovia Maraton 18.05.2014) - 2:59:33
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Areq pisze:Najlepsze błonia, i z dojazdem też nie powinno być problemu.
a są tam odmierzone kilometry gdzieś?
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Nie ma na Błoniach odmierzonego - masz pętle po 3520m. W Parku Lotników koło stadionu AWF jest pętelka o długości 1025m z odmierzonym 1km i oznaczeniami co 100-200 m - można na niej biegać tempa i ciągłe tylko trzeba sobie lapować koniec i początek kilometra, można też biegać jako ciągły bo jest sprayem na asfalcie oznaczone kreskami i cyframi kilometrami z uwzględnieniem tych 25-30m nadłożenia. Trzeba tylko najpierw znaleźć tą pętelkę i wybrać opcje wg oznaczeń. Startuje się z dużego placyku od Jana Pawła jakby na przeciw Hotelu Justyna
https://www.google.pl/maps/@50.0696688,19.9928158,16z
- jest linia 0 i jest linia 1km. To jest dobrze pomierzone.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
Buddy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: 2:47:38

Nieprzeczytany post

A ja na Błoniach widziałem odmierzone km. Był 1km, 2km i chyba 3km, a na 500m pomiędzy nimi były kreski. Nawet sprawdzałem jak garmin się wbija w te oznaczenia i skubaniec co do 2-5m się załapywał na oznaczenie. W sierpniu robiłem tam 18km temporun'a i trochę mnie psychicznie zmęczyły te pętle. Ale i tak w środku miasta takie miejsce na szybsze treningi, to rewelka :taktak:
25myszy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tomasir pisze:Zjawiasz się Haniu na Business Runie? Bo zapisy idą pełną parą i już zapełnione jest prawie 500 drużyn z 600 miejsc.

Taaaa nie ma to jak po takim czasie odpisywac... ;) bieglam bieglam, szalu nie bylo ;)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Myszy - pacasz zimą też w Tynieckim? Byłem w zeszłą niedzielę i było naprawdę bosko (fajna temperatura i sporo śniegu) - zrobiłem standardową trasę do ołtarza i z powrotem. W tą niedzielę pewnie też zawitam.
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Oczywiscie! Jak tylko jest snieg to od razu wskakuje w asicsy i rura do lasu ;) niestety ostatnie weekendy slabiutko pod tym wzgledem, bloto i syf... takze odkad snieg stopnial to nie pobieglam do lasu- musialabym sie przebic przez okropne bagno po drodze na podgorki tynieckie.

Ale cwiczylam dlugie wybiegania wzdluz obwodnicy. Za kilka dni polmaraton, a potem maraton, nie ma zartow... ;)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To powodzenia życzę. U mnie starty bardzo rzadkie będą - chcę się skupić na bieganiu dla frajdy ;) . Najbliższy to połówka Mustanga za jakieś 2 miesiące: http://polmaratonmustanga.dkb.org.pl/
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ten Mustang wyglada super!

moglabym pobiec z Cedra!!!!

biegles juz w tym rok temu? Jakie sa swiadczenia? Dobra organizacja?

Kusi mnie, zeby sie zapisac.
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie - nie biegłem, ale znajomy bieg i bardzo sobie chwalił. Dość kameralny bieg (w zeszłym roku chyba 120 osób), do tego fajne górki i, co dla mnie mimo wszystko ma spore znaczenie, bardzo rozsądne wpisowe!
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wpisowe takie samo prawie jak na Cracovia Maraton.

A przewyzszenia pewnie wieksze niz te pagorki w naszym lasku?
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wybacz że tak późno odpisuję. W lasku tynieckim średnio na 10 km wychodzi jakieś 200-250m przewyższeń. W tym biegu będzie to jakieś 400m - różnica jest, ale nie jakaś powiedzmy ogromna. Licze, że pójdzie jak trzeba :d
zgodnie z naturą!
25myszy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hm... ja chyba zostane przy tych krakowskich biegach, Marzanna i Cracovia za mna, udalo mi sie poprawic wyniki z zeszlego roku (w CM nawet o pol godziny), na razie odpuszczam starty ;)
We wrzesniu bussiness run (biegniesz?) a potem pewnie polmaraton Cracovia, ewentualnie bieg trzech kopcow. Czyli moj standardowy zestaw ;)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja ulic nigdy nie biegałem i nie zamierzam - wyjątkiem był tylko Business Run (mój jedyny bieg w skali roku po asfalcie :D ) - ale niestety w tym roku zarząd mojej firmy postanowił nie startować. Może za rok się uda :)

ps. Gratulacje poprawy wyników - super!
zgodnie z naturą!
agnroz123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:58
Życiówka w maratonie: 04:50:40

Nieprzeczytany post

Szanowni Biegacze i Biegaczki !

Z roku na rok obserwujemy jak coraz więcej osób zaczyna interesować się zdrowym stylem życia. Każdy ma na to swój własny sposób i plan – ale każdy ma w tym jeden cel – CHCE REGULRANIE BIEGAĆ! A przecież w grupie zawsze weselej. :taktak:

Dlatego zapraszamy wszystkich ludzi z pasją biegania związanych z NAUKĄ do grupy biegaczy „NAUKA BIEGA”.
Zapraszamy biegających naukowców, doktorantów, studentów, lekarzy, ludzi pracujących w branży R&D, pracujących w laboratoriach, dietetyków, studentów Wszelkich uczelni, trenerów i inne osoby powiązane z szerok rozumiana nauką.

Wychodząc naprzeciw zainteresowaniom tą formą rekreacji chcemy skupić amatorów biegania w amatorskim klubie NAUKA BIEGA. Sekcja ta nie posiada trenera ( narazie ) - zrzesza pasjonatów w różnym wieku, którzy w sposób regularny samodzielnie trenują biegi długodystansowe i startują lub maja w planie start w biegach masowych.

NAUKA BIEGA to Klub zrzeszający wszystkich pasjonatów "królowej sportu" bez względu na wiek, płeć czy też reprezentowany poziom sportowy.

Zapraszam do zapisania się do naszego klubu. W planie mamy organizacje cotygodniowych spotkań biegowych w grupie w różnych miastach. Zaczynamy od Krakowa! Poszukujemy ludzi z pasją, którzy chętnie podziela się swoim zaangażowaniem, zapałem, wiedzą i umiejętnościami z innymi uczestnikami Klubu.

Terminy i miejsce spotkań podamy wkrótce !!! Na początek prawdopodobnie Gronostajowa obok UJ lub Zakrzówek.

Zapraszamy do nas !!!!

Kontakt do zapisów: http://goo.gl/forms/LiOcS4RTql

Wśród pierwszych 100 zapisanych osób rozlosujemy nagrody niespodzianki !!!

Zespół NAUKA BIEGA
ODPOWIEDZ