Kraków - Kliny, Borek Fałęcki
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 34:51
- Życiówka w maratonie: 2:59:33
Najlepsze błonia, i z dojazdem też nie powinno być problemu.
10Km (II Myślenicki bieg uliczny 13.03.2016) - 34:51
Półmaraton (II Cracovia Półmaraton Królewski 24.10.2015) - 1:17:14
Maraton (XIII Cracovia Maraton 18.05.2014) - 2:59:33
Półmaraton (II Cracovia Półmaraton Królewski 24.10.2015) - 1:17:14
Maraton (XIII Cracovia Maraton 18.05.2014) - 2:59:33
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Nie ma na Błoniach odmierzonego - masz pętle po 3520m. W Parku Lotników koło stadionu AWF jest pętelka o długości 1025m z odmierzonym 1km i oznaczeniami co 100-200 m - można na niej biegać tempa i ciągłe tylko trzeba sobie lapować koniec i początek kilometra, można też biegać jako ciągły bo jest sprayem na asfalcie oznaczone kreskami i cyframi kilometrami z uwzględnieniem tych 25-30m nadłożenia. Trzeba tylko najpierw znaleźć tą pętelkę i wybrać opcje wg oznaczeń. Startuje się z dużego placyku od Jana Pawła jakby na przeciw Hotelu Justyna
https://www.google.pl/maps/@50.0696688,19.9928158,16z
- jest linia 0 i jest linia 1km. To jest dobrze pomierzone.
https://www.google.pl/maps/@50.0696688,19.9928158,16z
- jest linia 0 i jest linia 1km. To jest dobrze pomierzone.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- Buddy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:20
- Życiówka w maratonie: 2:47:38
A ja na Błoniach widziałem odmierzone km. Był 1km, 2km i chyba 3km, a na 500m pomiędzy nimi były kreski. Nawet sprawdzałem jak garmin się wbija w te oznaczenia i skubaniec co do 2-5m się załapywał na oznaczenie. W sierpniu robiłem tam 18km temporun'a i trochę mnie psychicznie zmęczyły te pętle. Ale i tak w środku miasta takie miejsce na szybsze treningi, to rewelka 

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
tomasir pisze:Zjawiasz się Haniu na Business Runie? Bo zapisy idą pełną parą i już zapełnione jest prawie 500 drużyn z 600 miejsc.
Taaaa nie ma to jak po takim czasie odpisywac...

- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Myszy - pacasz zimą też w Tynieckim? Byłem w zeszłą niedzielę i było naprawdę bosko (fajna temperatura i sporo śniegu) - zrobiłem standardową trasę do ołtarza i z powrotem. W tą niedzielę pewnie też zawitam.
zgodnie z naturą!
-
- Wyga
Oczywiscie! Jak tylko jest snieg to od razu wskakuje w asicsy i rura do lasu
niestety ostatnie weekendy slabiutko pod tym wzgledem, bloto i syf... takze odkad snieg stopnial to nie pobieglam do lasu- musialabym sie przebic przez okropne bagno po drodze na podgorki tynieckie.
Ale cwiczylam dlugie wybiegania wzdluz obwodnicy. Za kilka dni polmaraton, a potem maraton, nie ma zartow...

Ale cwiczylam dlugie wybiegania wzdluz obwodnicy. Za kilka dni polmaraton, a potem maraton, nie ma zartow...

- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
To powodzenia życzę. U mnie starty bardzo rzadkie będą - chcę się skupić na bieganiu dla frajdy
. Najbliższy to połówka Mustanga za jakieś 2 miesiące: http://polmaratonmustanga.dkb.org.pl/

zgodnie z naturą!
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Nie - nie biegłem, ale znajomy bieg i bardzo sobie chwalił. Dość kameralny bieg (w zeszłym roku chyba 120 osób), do tego fajne górki i, co dla mnie mimo wszystko ma spore znaczenie, bardzo rozsądne wpisowe!
zgodnie z naturą!
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
wybacz że tak późno odpisuję. W lasku tynieckim średnio na 10 km wychodzi jakieś 200-250m przewyższeń. W tym biegu będzie to jakieś 400m - różnica jest, ale nie jakaś powiedzmy ogromna. Licze, że pójdzie jak trzeba :d
zgodnie z naturą!
-
- Wyga
hm... ja chyba zostane przy tych krakowskich biegach, Marzanna i Cracovia za mna, udalo mi sie poprawic wyniki z zeszlego roku (w CM nawet o pol godziny), na razie odpuszczam starty 
We wrzesniu bussiness run (biegniesz?) a potem pewnie polmaraton Cracovia, ewentualnie bieg trzech kopcow. Czyli moj standardowy zestaw

We wrzesniu bussiness run (biegniesz?) a potem pewnie polmaraton Cracovia, ewentualnie bieg trzech kopcow. Czyli moj standardowy zestaw

- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
ja ulic nigdy nie biegałem i nie zamierzam - wyjątkiem był tylko Business Run (mój jedyny bieg w skali roku po asfalcie :D ) - ale niestety w tym roku zarząd mojej firmy postanowił nie startować. Może za rok się uda 
ps. Gratulacje poprawy wyników - super!

ps. Gratulacje poprawy wyników - super!
zgodnie z naturą!
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:58
- Życiówka w maratonie: 04:50:40
Szanowni Biegacze i Biegaczki !
Z roku na rok obserwujemy jak coraz więcej osób zaczyna interesować się zdrowym stylem życia. Każdy ma na to swój własny sposób i plan – ale każdy ma w tym jeden cel – CHCE REGULRANIE BIEGAĆ! A przecież w grupie zawsze weselej.
Dlatego zapraszamy wszystkich ludzi z pasją biegania związanych z NAUKĄ do grupy biegaczy „NAUKA BIEGA”.
Zapraszamy biegających naukowców, doktorantów, studentów, lekarzy, ludzi pracujących w branży R&D, pracujących w laboratoriach, dietetyków, studentów Wszelkich uczelni, trenerów i inne osoby powiązane z szerok rozumiana nauką.
Wychodząc naprzeciw zainteresowaniom tą formą rekreacji chcemy skupić amatorów biegania w amatorskim klubie NAUKA BIEGA. Sekcja ta nie posiada trenera ( narazie ) - zrzesza pasjonatów w różnym wieku, którzy w sposób regularny samodzielnie trenują biegi długodystansowe i startują lub maja w planie start w biegach masowych.
NAUKA BIEGA to Klub zrzeszający wszystkich pasjonatów "królowej sportu" bez względu na wiek, płeć czy też reprezentowany poziom sportowy.
Zapraszam do zapisania się do naszego klubu. W planie mamy organizacje cotygodniowych spotkań biegowych w grupie w różnych miastach. Zaczynamy od Krakowa! Poszukujemy ludzi z pasją, którzy chętnie podziela się swoim zaangażowaniem, zapałem, wiedzą i umiejętnościami z innymi uczestnikami Klubu.
Terminy i miejsce spotkań podamy wkrótce !!! Na początek prawdopodobnie Gronostajowa obok UJ lub Zakrzówek.
Zapraszamy do nas !!!!
Kontakt do zapisów: http://goo.gl/forms/LiOcS4RTql
Wśród pierwszych 100 zapisanych osób rozlosujemy nagrody niespodzianki !!!
Zespół NAUKA BIEGA
Z roku na rok obserwujemy jak coraz więcej osób zaczyna interesować się zdrowym stylem życia. Każdy ma na to swój własny sposób i plan – ale każdy ma w tym jeden cel – CHCE REGULRANIE BIEGAĆ! A przecież w grupie zawsze weselej.

Dlatego zapraszamy wszystkich ludzi z pasją biegania związanych z NAUKĄ do grupy biegaczy „NAUKA BIEGA”.
Zapraszamy biegających naukowców, doktorantów, studentów, lekarzy, ludzi pracujących w branży R&D, pracujących w laboratoriach, dietetyków, studentów Wszelkich uczelni, trenerów i inne osoby powiązane z szerok rozumiana nauką.
Wychodząc naprzeciw zainteresowaniom tą formą rekreacji chcemy skupić amatorów biegania w amatorskim klubie NAUKA BIEGA. Sekcja ta nie posiada trenera ( narazie ) - zrzesza pasjonatów w różnym wieku, którzy w sposób regularny samodzielnie trenują biegi długodystansowe i startują lub maja w planie start w biegach masowych.
NAUKA BIEGA to Klub zrzeszający wszystkich pasjonatów "królowej sportu" bez względu na wiek, płeć czy też reprezentowany poziom sportowy.
Zapraszam do zapisania się do naszego klubu. W planie mamy organizacje cotygodniowych spotkań biegowych w grupie w różnych miastach. Zaczynamy od Krakowa! Poszukujemy ludzi z pasją, którzy chętnie podziela się swoim zaangażowaniem, zapałem, wiedzą i umiejętnościami z innymi uczestnikami Klubu.
Terminy i miejsce spotkań podamy wkrótce !!! Na początek prawdopodobnie Gronostajowa obok UJ lub Zakrzówek.
Zapraszamy do nas !!!!
Kontakt do zapisów: http://goo.gl/forms/LiOcS4RTql
Wśród pierwszych 100 zapisanych osób rozlosujemy nagrody niespodzianki !!!
Zespół NAUKA BIEGA