GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Dzisiaj szczególny dzień dla naszych biegaczy z Akademii Biegania-udział w 13 Maratonie Poznańskim tym bardziej że są tam debiutanci.Życzymy wam powodzenia-uda się !

" W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca."
"Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz."
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
PKO
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Andrzej o 9 przed plażą, będzie spora grupka.
Obrazek
Awatar użytkownika
amator76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Powodzenia dla wszystkich dzisiejszych grudziądzkich maratończyków!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Faktycznie dzisiaj przed plażą wstawiła się spora grupka jak na niedzielne dłuższe wybieganie.Było nas 7 ale to jeszcze nic bo po drodze spotkałem Małgosię i Piotra jak biegli w "intencji" naszej Alicji.Szczególne brawa dla Małgosi za jej pierwszy tak długi dystans ponad 12 kilometrowy-jej usmiech na twarzy bezcenny.Widac że endorfiny działają cuda.Ja też troszeczkę sobie pobiegałem wyszło mi 46,440 km.Jak już mnie nogi niosły po 40 km to chciałem zrobić 50 ale nie wziołem z sobą nic do jedzenia i picia więc wolałem nie przeforsować organizmu.Widać wyraźnie że nasza grupa jeszcze nie raz namiesza w różnych zawodach.Tak więc zapraszamy chętnych do nas a gwarantujemy ze systematyczną pracą będziecie osiągać coś o czym teraz nawet wam się nie śni.
Awatar użytkownika
ra9ul
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Zamieszczam link do zdjęć z wczorajszego pokazu w Alfie:
https://picasaweb.google.com/1121880382 ... directlink
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ra9ul pisze:Zamieszczam link do zdjęć z wczorajszego pokazu w Alfie:
https://picasaweb.google.com/1121880382 ... directlink
DZIĘKI :taktak: dobra robota wiedziałem że na ciebie Akademia Biegania może liczyć.
Awatar użytkownika
ra9ul
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

A trening w środę macie tradycyjnie czy już na hali? Bo planuje się pojawić na Waszym treningu po raz pierwszy :)
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ra9ul pisze:A trening w środę macie tradycyjnie czy już na hali? Bo planuje się pojawić na Waszym treningu po raz pierwszy :)
W środę już na hali od 17.30-19.00 jest nasza ( ale co będzimy robić to jeszcze nie mam koncepcji-myślę że podzielimy się na grupki i jedni jak będą chcieli pobiegać po stadionie to ok, inni jak jakieś interwały to ok,inni jak jakiś WOD crosfitowy to ok )
Przypominam jednak o zabraniu czystego obówia na halę aby w okresie jesienno-zimowym nie robić bałaganu.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratulacje dla wszystkich maratończyków 13 Poznań Maraton.Grudziadzanka Arleta Meloch II miejsce wśród kobiet.Szczególne gratulacje dla biegaczy z Akademi Biegania Alicji za złamanie 4 godzin( 3:56 brutto) oraz dla Rafała za bardzo dobry wynik w debiutanckim maratonie ( 4:14 brutto). Witamy w gronie maratończyków.
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Andrzej, nie obraź się na mnie ale ja wolę na razie pozostać przy dotychczasowej formie treningu czyli o 18 przy przejeździe. Trochę szkoda aury na trening w zamkniętym pomieszczeniu poza tym 17:30 to dla mnie czasami o 30 min za szybko.
Obrazek
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Gratulacje dla debiutantów, Alicja trzymałem za Ciebie kciuki, napisz jak się biegło.
Obrazek
Awatar użytkownika
dejw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Faktycznie tak jak pisał Andrzej frekwencja była wysoka na dzisiejszym długim wybieganiu :-) Przebiegliśmy naprawdę długi dystans.
Słowa uznania dla Sebastiana,że mimo ciężkiego tygodnia "machnął" jeszcze sporą liczbę kilometrów :-)
Przyłączę się również do gratulacji dla maratończyków startujących w Poznaniu :-)
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maciek75 pisze:Andrzej, nie obraź się na mnie ale ja wolę na razie pozostać przy dotychczasowej formie treningu czyli o 18 przy przejeździe. Trochę szkoda aury na trening w zamkniętym pomieszczeniu poza tym 17:30 to dla mnie czasami o 30 min za szybko.
Maciek no co ty ja i obrażanie? :wrr: .Oczywiście że dopuki jest dobra aura to lepiej pobiegać na łonie natury :hejhej: to jest tylko alternatywa dla niepogody i nie ma żadnego przymusu hali.Przecież mamy jeszcze spotkania sobotnie,niedzielne,imprezy-zakrapiane :hejhej: i cały tydzień na bieganie. Ja myślę że halę wykorzystam na croosfit ( pewnie znajdzie się piłka lekarska i inny sprzęt),ponadto budowanie szybkości na interwałach to też bardzo potrzebna rzecz a hala do tego idealna.Jak będzie w środę ulewa :szok: to może do nas zajedziesz :bleble:
Awatar użytkownika
maciek75
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

maratończyk pisze:
maciek75 pisze:Andrzej, nie obraź się na mnie ale ja wolę na razie pozostać przy dotychczasowej formie treningu czyli o 18 przy przejeździe. Trochę szkoda aury na trening w zamkniętym pomieszczeniu poza tym 17:30 to dla mnie czasami o 30 min za szybko.
Maciek no co ty ja i obrażanie? :wrr: .Oczywiście że dopuki jest dobra aura to lepiej pobiegać na łonie natury :hejhej: to jest tylko alternatywa dla niepogody i nie ma żadnego przymusu hali.Przecież mamy jeszcze spotkania sobotnie,niedzielne,imprezy-zakrapiane :hejhej: i cały tydzień na bieganie. Ja myślę że halę wykorzystam na croosfit ( pewnie znajdzie się piłka lekarska i inny sprzęt),ponadto budowanie szybkości na interwałach to też bardzo potrzebna rzecz a hala do tego idealna.Jak będzie w środę ulewa :szok: to może do nas zajedziesz :bleble:
Uff ulżyło mi :hahaha: i faktycznie będzie to dla mnie alternatywa na niepogodę.

Przykra wiadomość z maratonu poznańskiego, na trasie zmarł jeden z uczestników i wszystko wskazuje, że był to zawał. Najgorsze jest to że odezwą się głosy krytyki jakie to niebezpieczne to bieganie. Mam nadzieję, że nie zniechęci to biegaczy zwłaszcza początkujących.
Obrazek
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Grupa wieczorna też sporo dziś nabiegała. Razem z Marcinem i Dawidem pokonaliśmy dystans około 20 km :usmiech:
Gratulacje dla wszystkich, którzy dziś biegli w Poznaniu, zwłaszcza dla Alicji za świetny wynik :usmiech:
Co do hali to godzina już bardziej mi odpowiada :usmiech: Mam nadzieje, że po 11 listopada, czyli ostatnim tegorocznym moim sprawdzianie, będe przychodził regularnie i jeżeli się zgodzicie to z chęcią czasami poprowadzę takie zajęcia, tzn postaram się przygotować jakiś godzinny zestaw ćwiczeń różnego typu :usmiech:
A jeżeli chodzi o bieganie. Planuje ktoś może porobić trochę podbiegów w najbliższym czasie? Na chwile obecną rozpisałem sobie takowe na wtorek i piątek (10 x po ok100m). Gdyby ktoś chciał się dołączyć to byłoby miło :usmiech:
maciek75 pisze: Przykra wiadomość z maratonu poznańskiego, na trasie zmarł jeden z uczestników i wszystko wskazuje, że był to zawał. Najgorsze jest to że odezwą się głosy krytyki jakie to niebezpieczne to bieganie. Mam nadzieję, że nie zniechęci to biegaczy zwłaszcza początkujących.
Przykra sprawa, ale niestety wypadki się zdarzają :chlip: Z drugiej strony jak słyszałem statystyki, to na 250 tys osób, które biegną maraton jedna umiera (dane z Nowego Jorku). Jest to i dużo i mało, zważywszy, że podobno najbezpieczniejszy z transportów, lotniczy, kończy się tragicznie raz na 17 000 lotów. Ryzyko podejmujemy praktycznie cały czas, np wsiadając za kółko czy idąc wieczorem na spacer z psem. W każdym razie szkoda, że ten człowiek musiał dołączyć do tej tragicznej statystyki...
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ