Bzium pisze:
A dziś na półmaratonie w Bytomiu startowała 5 osób od Nas.
Klaudia 2:07:xx
Mendel 2:14:01
Olo 2:14:50
reszty nie znam
Gratulacje..bo chłopaki dlali z siebie dużo na trudnej trasie i dobre wyniki osiągneli
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Hej, co prawda jak zapisywałem się na Bytom nie wiedziałem jeszcze o ekipie BBL, ale na silesii wystartuję już w barwach BBL
Przy okazji pochwalę się swoim czasem: 2:07:47.
Pierwszy półmaraton i w ogóle pierwszy tak długi dla mnie bieg. Na treningach wykręcałem max.15-16 km. Niestety muszę się przyznać, że regularność treningów przed półmaratonem nie była taka, jak bym sobie tego życzył
Krótka relacja z biegu:
Śniadanie - 4h przed biegiem. 15 min przed startem - tubka żelu. Mnie kryzys złapał na 14. kilometrze. Na poprzednich dwóch "pit-stopach" piłem tylko wodę (i to niezbyt dużo - nie dlatego, że nie chciałem, tylko dlatego, że dużo się wylewa :P) no i zabrakło energii. Zaczęły przychodzić myśli, że nie dobiegnę, że nie wyrobię się w 3 godzinach
Dobrze, że na 14km był punkt odżywczy i oprócz wody rozdawali kostki cukru i sezamki :DD
Nie wiem, czy to cukier zadziałał, czy podświadomie sobie wmówiłem, że to pozwoli mi na dokończenie biegu, ale efekt był taki, że dostałem niesamowitego kopa :P
Wnioski wyciągnąłem i na następny HM zabieram ze sobą pas z zapasami izotonika i batony.
A tutaj szczegóły biegu w moim dzienniczku:
http://www.endomondo.com/workouts/23081938
witosuaw pisze:OK to kto startuje z BiegamBoLubię Katowice w półmaratonie silesia?
Ja,
Olo ?
Xenon ?
Wolfi ?
No to chyba właśnie podjąłem decyzję - dołączam do klubu. Właśnie wysłałem zgłoszenie :D