WARSZAWA - Stadion RKS SKRA, Wawelska 5, sobota 9:30

pabloss
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Reaktor pisze: Dzięki Ci, ale to ja jestem nieprzytomny, albo mapa tej strony jest tragiczna. ;]

UPDATE:

Zapisany i opłacony. :bum: Chyba zbierze się nas mała gromadka z BBL na ten bieg. :) Co Wy na to, żeby za tydzień w sobotę przebiec testowe 5km? :taktak:
no nawigacja tam nie jest najlepsza, to fakt ;)

co do przyszłej soboty, to ja osobiście jeszcze nie wiem jakie mam plany.
keep on running, keep keep on running.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: ok. 46 minut.
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Reaktor pisze:Co Wy na to, żeby za tydzień w sobotę przebiec testowe 5km? :taktak:
Tylko podstawowe pytanie czy robimy zajęcia w Wielką Sobotę? To znaczy ile osób chciałoby przyjść?
Svolken dzisiaj mówił, że stadion będzie dla nas otwarty w przyszłą sobotę i prawdopodobnie będzie Beata, Jacek chyba nie będzie mógł przyjść. :usmiech:
Zapraszam do odwiedzin:
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal :))
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Reaktor pisze:
Adam Klein pisze:
Reaktor pisze:Co Wy na to, żeby za tydzień w sobotę przebiec testowe 5km? :taktak:
Tylko podstawowe pytanie czy robimy zajęcia w Wielką Sobotę? To znaczy ile osób chciałoby przyjść?
Svolken dzisiaj mówił, że stadion będzie dla nas otwarty w przyszłą sobotę i prawdopodobnie będzie Beata, Jacek chyba nie będzie mógł przyjść. :usmiech:
Ja coś takiego mówiłem? Chyba o czymś nie wiem :hej:
Na Bieg Konstytucji 3 Maja już się zapisałem, a strona faktycznie tragiczna :hahaha:
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze: Ja coś takiego mówiłem? Chyba o czymś nie wiem :hej:

Hmmm, możliwe że zaszła jakaś tożsamościowa pomyłka. :D Dobrze kojarzę, że przychodzisz co tydzień na BBL i po części jesteś związany z organizacją tej inicjatywy? :) Może pomyliłem osoby. :bum:

Słuchajcie a gdzie ja niby mam wykorzystać tą deklarację z WOSIRu? Zarejestrowałem się, opłaciłem przelewem internetowym i jeszcze muszę jakaś deklarację wypełniać? :lalala:
Zapraszam do odwiedzin:
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal :))
Mój blog.
Komentarze do bloga.
pabloss
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Reaktor pisze:

Hmmm, możliwe że zaszła jakaś tożsamościowa pomyłka. :D Dobrze kojarzę, że przychodzisz co tydzień na BBL i po części jesteś związany z organizacją tej inicjatywy? :) Może pomyliłem osoby. :bum:

Słuchajcie a gdzie ja niby mam wykorzystać tą deklarację z WOSIRu? Zarejestrowałem się, opłaciłem przelewem internetowym i jeszcze muszę jakaś deklarację wypełniać? :lalala:
wypełniasz i zanosisz do wosiru razem z potwierdzeniem przelewu, w zamian otrzymując pakiet startowy :)
keep on running, keep keep on running.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Reaktor pisze:

Na 100% pomyliłeś, ale nie ma sprawy :hej:
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pabloss pisze:wypełniasz i zanosisz do wosiru razem z potwierdzeniem przelewu, w zamian otrzymując pakiet startowy :)
Przyjąłem do wiadomości. :taktak: Dzięki za wyjaśnienie.
Svolken pisze:Na 100% pomyliłeś, ale nie ma sprawy :hej:
Uff, dzięki. :hejhej:
Zapraszam do odwiedzin:
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Kas
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Reaktor pisze:Kasiu, co fajnego dostałaś w tym szczęśliwym pakiecie?
Dostałam numer, koszulkę (męską niestety) i worek na śmieci z moim numerem startowym. to ostatnie jest dla mnie zagadką, ale to będzie mój debiut w biegach ulicznych, więc pewnie przekonam się na miejscu.

A dzisiejszy trening nieźle dał mi w kość. Ostatnią przebieżkę biegłam na miękkich nogach :)
chudziaczek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:19

Nieprzeczytany post

Kas pisze: Dostałam numer, koszulkę (męską niestety) i worek na śmieci z moim numerem startowym. to ostatnie jest dla mnie zagadką, ale to będzie mój debiut w biegach ulicznych, więc pewnie przekonam się na miejscu.
Gdybys chciala skorzystac z depozytu w czasie biegu, to pakujesz wszystkie rzeczy do tegoz wlasnie worka. Po biegu na podstawie numeru startowego wydadza Ci Twoj depozyt.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Dziękujemy wszystkim za udział w dzisiejszych zajęciach :)!
Frekwencją nas dziś zaskoczyliście :taktak: - super, tak trzymać :)!
Awatar użytkownika
kri100f
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:48:20
Życiówka w maratonie: 04:26:40

Nieprzeczytany post

beata pisze:Frekwencją nas dziś zaskoczyliście
a będzie nas przybywać :)
Kto ma nogi do biegania... niechaj biega :)
preacher
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękujemy za przybycie, dziś pogoda i frekwencja na 6+. Mam nadzieję, że dalej niestrudzenie będziecie trenować, a brzuchy grupy zaawansowanej (kto nie ściemniał podczas mojej nieuwagi :bleble: ) będą mnie mile wspominać przez kilka najbliższych dni :hej:
pzdr
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

preacher pisze:Dziękujemy za przybycie, dziś pogoda i frekwencja na 6+. Mam nadzieję, że dalej niestrudzenie będziecie trenować, a brzuchy grupy zaawansowanej (kto nie ściemniał podczas mojej nieuwagi :bleble: ) będą mnie mile wspominać przez kilka najbliższych dni :hej:
pzdr
Nie ukrywam, że te ćwiczenia będę wspominał najmniej przyjemnie. :bleble: W ogóle trening mięśni brzucha jest moją piętą Achillesa. Nie wiem czy mam złą technikę czy o co chodzi, ale próbowałem już wielu ćwiczeń na te mięśnie i zazwyczaj nie czuję większego pobudzenia z ich strony. Natomiast nierzadko odczuwam zmęczenie/pracę odcinka lędźwiowego kręgosłupa oraz mięśni karku (w zależności od ćwiczenia). Brzuch trenuję od dłuższego czasu (systematycznie ze 3 miesiące) 2-3 razy w tygodniu. W sumie robię 2-3 różne ćwiczenia:

Poniższe, tylko że ze sztangą zarzuconą na barki. Najpierw robię serię skłonów na jeden bok, potem przerwa minutowa i skłony na drugi bok (tutaj zauważam rezultaty, rzeczywiście mięśnie boczne nieco przybrały na definicji)
Obrazek

Natomiast wszelkiego rodzaju spięcia przynoszą mi więcej rozczarowania niż rezultatów. Obecnie wykonuję trzy serie podnoszeń nóg do klatki piersiowej (trening niby na dole mięśnie brzucha, a jakoś odnosiłem wrażenie, że to jednak część górna pracuje najintensywniej) i czasami potem 2-3 serie "tradycyjnych" spięć, coś tego typu:
Obrazek

Wszelkiego rodzaju nożyce w moim wypadku to jakaś katastrofa, przy wykonywaniu tych ćwiczeń mój odcinek lędźwiowy tak się napina, że zanim mięśnie brzucha skorzystają, to już nie mam siły wykonywać tego ćwiczonka.

Natomiast wczoraj przypadł mi do gustu "rowerek", rzeczywiście poczułem jak pracują mi mięśnie w trakcie jego wykonywania. :usmiech: Trochę się rozpisałem, ale dlatego że strasznie nurtuje mnie ten temat. :szok:
Zapraszam do odwiedzin:
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Awatar użytkownika
Lucas78
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A kto był dziś rano :chrap: pobiegać ??? A ja :hej: Sokojne tempo razem z żoną czysta przyjemność 6,5 km :taktak:
Choć ból przy piszczelach obezwładniał ale co tam. Jak uslyszałem wczoraj poprostu trza to rozbiegać :bum:
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lucas78 pisze:A kto był dziś rano :chrap: pobiegać ??? A ja :hej: Sokojne tempo razem z żoną czysta przyjemność 6,5 km :taktak:
Choć ból przy piszczelach obezwładniał ale co tam. Jak uslyszałem wczoraj poprostu trza to rozbiegać :bum:
Elegancko, ja niedawno skończyłem trening siłowy, jutro biegam, aż nie mogę się doczekać (po raz pierwszy całą trasę pokonuję biegiem, zamiast marszobiegu :bum: ). :oczko: Co do naszej wczorajszej rozmowy, tutaj masz te ćwiczonka, o których Ci wspominałem, odkąd zacząłem je stosować jest sporo lepiej. Mam nadzieję, że i Tobie pomogą. Pozdrawiam!
Zapraszam do odwiedzin:
Mój blog.
Komentarze do bloga.
ODPOWIEDZ