KIELCE - Stadion Lekkoatletyczny, ul. Boczna 15. Sobota 9:30

Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:05

Nieprzeczytany post

kozibar pisze:No to sobie Sławek prze..śmiałeś sprawę PPPPPP :trup:

Dzisiaj kolejny lekarz , sterydy w zastrzyku prosto w piętę ! pierwszy z dwóch .... jeszcze miesiąc ...uhum kto by tyle wytrzymał bez biegania hahahah na pewno nie ja!!

Do zobaczenia w sobotę leniwce i marudy :hej:
No i znowu mi szkoda , że w sobotę muszę pracować. Ale biegam do bólu, dosłownie bo kolana bolą jak..kolana. A w niedzielę po raz pierwszy przekroczę 50 km przebiegnięte w tydzień. Naczytałem się na forum o twardzielach żujących pszczoły i nie odpuszczam. Dzisiaj ustanowiłem swoje rekordy na 1 i 5 km i to na wertepach w wysokiej trawie. Czasy dla was śmieszne ( 4,44 /km i 26,16/5km) ale jakiś tam postęp jest. Zresztą nigdzie się nie spieszę.
A w którąś sobotę i tak wpadnę na BBL . Z dziećmi. Moja młodsza córeczka ( 7 lat) ma turbo ADHD i bieganie dobrze by na nią działało. Tydzień temu latałem sobie trochę na plaży, po jakichś 600 metrach odwracam się a Mała jest jakieś 100 metrów za mną... aż sie zatrzymałem ze zdziwienia :) ok, to był taki szybszy trucht ale dała radę. Ona nawet jak chodzi to biega . Może by jej się to spodobało , chyba warto spróbować . O ile da się namówić ...

To trzymam kciuki za pięty Mistrza i robię kilometry za Sławka !!!
Obrazek
New Balance but biegowy
kozibar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:A w którąś sobotę i tak wpadnę na BBL . Z dziećmi. Moja młodsza córeczka ( 7 lat) ma turbo ADHD i bieganie dobrze by na nią działało. Tydzień temu latałem sobie trochę na plaży, po jakichś 600 metrach odwracam się a Mała jest jakieś 100 metrów za mną... aż sie zatrzymałem ze zdziwienia :) ok, to był taki szybszy trucht ale dała radę. Ona nawet jak chodzi to biega . Może by jej się to spodobało , chyba warto spróbować . O ile da się namówić ...
Spróbuj koniecznie! Może się uda, mi się nie raz udaje namówić moją Alę (8 lat) i jak już się zdecyduje to radzi sobie imho b. dzielnie (czego nie można powiedzieć o tatusiu oddychającym rękawkami :oczko:)
Ale niestety nie zawsze mi się udaje ją namówić (jak np. w ostatnią sobotę) i wówczas niestety muszę odpuścić :smutek: zajęcia BBL gdy nie mam z kim zostawić małej. No ale cóż, nic na siłę.
Andyql pisze:...i robię kilometry za Sławka !!!
Dzięki serdeczne!
I przy okazji - wszystkiego najlepszego i co najmniej 100 lat w biegu!!! Bo o ile dobrze kojarzę to dziś Twoje święto.

Pozdrawiam,
Sławek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

slaweko pisze:
Andyql pisze:A w którąś sobotę i tak wpadnę na BBL . Z dziećmi. Moja młodsza córeczka ( 7 lat) ma turbo ADHD i bieganie dobrze by na nią działało. Tydzień temu latałem sobie trochę na plaży, po jakichś 600 metrach odwracam się a Mała jest jakieś 100 metrów za mną... aż sie zatrzymałem ze zdziwienia :) ok, to był taki szybszy trucht ale dała radę. Ona nawet jak chodzi to biega . Może by jej się to spodobało , chyba warto spróbować . O ile da się namówić ...
Spróbuj koniecznie! Może się uda, mi się nie raz udaje namówić moją Alę (8 lat) i jak już się zdecyduje to radzi sobie imho b. dzielnie (czego nie można powiedzieć o tatusiu oddychającym rękawkami :oczko:)
Ale niestety nie zawsze mi się udaje ją namówić (jak np. w ostatnią sobotę) i wówczas niestety muszę odpuścić :smutek: zajęcia BBL gdy nie mam z kim zostawić małej. No ale cóż, nic na siłę.
Andyql pisze:...i robię kilometry za Sławka !!!
Dzięki serdeczne!
I przy okazji - wszystkiego najlepszego i co najmniej 100 lat w biegu!!! Bo o ile dobrze kojarzę to dziś Twoje święto.

Pozdrawiam,
Sławek
Tak...dzisiaj jest moje dołujące święto :) Dziękuję za pamięć. Oczywiście uczciłem ten dzień kolejnymi kilometrami.
A Twoja Ala będzie chyba najlepszym "magnesem" dla mojej Oli :) Napisz mi kiedyś dzień wcześniej jeśli będziesz planował wybrać się na BBL z córką. Mam nadzieję , ze Bartek nie każe takim maluchom pokonywać więcej niż 10 km ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:Napisz mi kiedyś dzień wcześniej jeśli będziesz planował wybrać się na BBL z córką. Mam nadzieję , ze Bartek nie każe takim maluchom pokonywać więcej niż 10 km ;)
Andyql, być może namówię Alę na BBL w najbliższą sobotę. Moja żona znów pracuje więc albo pójdę w sobotę poćwiczyć z Alą albo wcale. Bliżej soboty dam Ci znać jak się sprawy przedstawiają choć sam wiesz, że z dzieciakami różnie bywa i trudno coś zagwarantować na 100%. No ale próbować trzeba.
A swoją drogą - "Ola i Ala" niezły duecik :hahaha: Może kiedyś dziewczyny namieszają trochę na sportowej mapie kielecczyzny :oczko:
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

slaweko pisze: A swoją drogą - "Ola i Ala" niezły duecik :hahaha: Może kiedyś dziewczyny namieszają trochę na sportowej mapie kielecczyzny :oczko:
Ja bym je widział raczej w finale Igrzysk Olimpijskich 2024 i na podium w 2028 . Ale nie mogę kategorycznie wykluczyć że któreś z tych wydarzeń nie będzie się działo w Kielcach ;) W końcu nasze miasto stawia na sport !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kozibar pisze:[...]czwórka z przodu stuknie Sławkowi 1 maja a mi 18 dni późnej
Ta dam!!! No to witamy w szacownym gronie ludzi w tzw. wieku Karwowskiego :oczko:
Wszystkiego najlepszego na kolejne 40 lat i więcej! Przede wszystkim dużo zdrówka, w piętach również ;)
Korony maratonów nie życzę bo jestem pewien, że ją masz jak w banku.

Pozdrawiam,
Sławek

p.s. 1: no i nie daj się Żonie prześcignąć, ja się swojej nie daję :hahaha:

p.s. 2: qrka - nie jest dobrze. Ostatnio moja biegowa aktywność sprowadza się przede wszystkim do pisania życzeń w wątku BBL a dyszka w Łodzi już za tydzień. Ech, chyba nici z życiówki przy takim poziomie (nie)wytrenowania :ojnie:
Chociaż wczoraj wieczorem bez specjalnej napinki przebiegłem trochę >10 km w średnim tempie 5:19 więc może jakbym się postarał i miał dobry dzień to kto wie, kto wie...
No nic, jak będzie tak będzie a ja jak zwykle - obiecuję powalczyć :hahaha:
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

slaweko pisze:
kozibar pisze:[...]czwórka z przodu stuknie Sławkowi 1 maja a mi 18 dni późnej
Ta dam!!! No to witamy w szacownym gronie ludzi w tzw. wieku Karwowskiego :oczko:
Wszystkiego najlepszego na kolejne 40 lat i więcej! Przede wszystkim dużo zdrówka, w piętach również ;)
Korony maratonów nie życzę bo jestem pewien, że ją masz jak w banku.

Pozdrawiam,
Sławek

p.s. 1: no i nie daj się Żonie prześcignąć, ja się swojej nie daję :hahaha:

p.s. 2: qrka - nie jest dobrze. Ostatnio moja biegowa aktywność sprowadza się przede wszystkim do pisania życzeń w wątku BBL a dyszka w Łodzi już za tydzień. Ech, chyba nici z życiówki przy takim poziomie (nie)wytrenowania :ojnie:
Chociaż wczoraj wieczorem bez specjalnej napinki przebiegłem trochę >10 km w średnim tempie 5:19 więc może jakbym się postarał i miał dobry dzień to kto wie, kto wie...
No nic, jak będzie tak będzie a ja jak zwykle - obiecuję powalczyć :hahaha:

Dołączam się do życzeń dla Bartka !!! 100 lat i 100 maratonów !!! W tym co najmniej kilku z czasem lepszym od żony :P

Sławek ... dla mnie 5:19 osiągalne jest chyba tylko z dopalaczem :) Zastanawiałem się nad tą Łodzią ale póki co walczę z kolanami . W sumie dużo lepiej mi się biega niż chodzi ;) A jeśli chodzi o biegi uliczne, najlepiej mi wychodzi trzymanie za was kciuków. I tego się będę trzymał . Ale żeby nie było że się poddaję, w tym tyg. przekroczę 100 km nalatane w maju . I konsekwentnie dokładam kolejne kilometry , urywam minuty i kilogramy , chociaż te ostatnie coraz trudniej. Ale i tak nie mają szans.

Pozdr, A.
Obrazek
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:[...] dla mnie 5:19 osiągalne jest chyba tylko z dopalaczem :)
[...]w tym tyg. przekroczę 100 km nalatane w maju . I konsekwentnie dokładam kolejne kilometry , urywam minuty i kilogramy , chociaż te ostatnie coraz trudniej. Ale i tak nie mają szans.
Andyql tempem się nie przejmuj, biegaj na wyczucie. Zobaczysz, z czasem zaczniesz biegać szybciej. Podejrzewam, że stanie się to szybciej niż przypuszczasz. Wiele razy czytałem, że (zwłaszcza na początku) lepiej biegać nawet trochę za wolno niż za szybko.
100km w maju - brawo! Powiem, tak: tylko pozazdrościć. Ja w maju biegałem... hmmm, jakby to powiedzieć (qrde aż mi wstyd normalnie) 3x (słownie: trzy razy) :echech: Nie za bardzo jestem teraz w stanie pogodzić różne życiowe aktywności i muszę dokonywać takich wyborów. Ale pocieszam się, że za jakiś czas - jak tylko uporządkuję pewne sprawy - to Wam jeszcze pokaże jak się biega :bleble:

pozdr,
Sławek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

slaweko pisze:
Andyql pisze:[...] dla mnie 5:19 osiągalne jest chyba tylko z dopalaczem :)
[...]w tym tyg. przekroczę 100 km nalatane w maju . I konsekwentnie dokładam kolejne kilometry , urywam minuty i kilogramy , chociaż te ostatnie coraz trudniej. Ale i tak nie mają szans.
Andyql tempem się nie przejmuj, biegaj na wyczucie. Zobaczysz, z czasem zaczniesz biegać szybciej. Podejrzewam, że stanie się to szybciej niż przypuszczasz. Wiele razy czytałem, że (zwłaszcza na początku) lepiej biegać nawet trochę za wolno niż za szybko.
100km w maju - brawo! Powiem, tak: tylko pozazdrościć. Ja w maju biegałem... hmmm, jakby to powiedzieć (qrde aż mi wstyd normalnie) 3x (słownie: trzy razy) :echech: Nie za bardzo jestem teraz w stanie pogodzić różne życiowe aktywności i muszę dokonywać takich wyborów. Ale pocieszam się, że za jakiś czas - jak tylko uporządkuję pewne sprawy - to Wam jeszcze pokaże jak się biega :bleble:

pozdr,
Sławek
No cóż.., kiedy się buduje dom ( tak strzelam, nawiązując do Boba Budowniczego), trudno jednocześnie budować formę. Ale i tak trzymam kciuki za Łódź !!!
Obrazek
kozibar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziękuję bardzo za życzenia , ale dopiero jutro kończę ta nieszczęsna 40...wrrr szkoda gadać złe dni ....Może jutro będzie lepiej ..............Kiepski ze mnie dyskutant dziś.
kozibar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kozibar pisze:[...]ta nieszczęsna 40...wrrr szkoda gadać złe dni
Czyżby kryzys 40-latka? Nic się nie martw, jutro będzie lepiej... a po 40-tce to już tylko z górki jest :hahaha:
kozibar pisze:http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 337&type=1
No i znowu beze mnie :grr:
Ale wieczorkiem trochę potruchtałem - trzeba trochę podbudować formę na Łódź :)

pozdr,
S.
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

slaweko pisze:
kozibar pisze:[...]ta nieszczęsna 40...wrrr szkoda gadać złe dni
Czyżby kryzys 40-latka?
Jaki kryzys ??? 40- ka to najlepszy wiek dla faceta. Na wszystko !!! Jako Karwowski + , wiem co mówię . Obawiać się mogą co najwyżej żony ale tylko trochę :) A na dowód , ze nie ma żadnego kryzysu, zrobiłem dzisiaj swoje pierwsze 15 km. I do 150 km wylatanych w maju już tylko 3 rzuty beretem.

Pięty są słabym punktem twardych mężczyzn już od starożytności. Będzie dobrze !!! Moje kolana już zrozumiały , ze dalszy opór nie ma sensu. Konsekwentnie trzymam kciuki za cały kielecki BBL a ten piszący w szczególności :)
Obrazek
Awatar użytkownika
slaweko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:Moje kolana już zrozumiały , ze dalszy opór nie ma sensu.
Andyql, przypomniało mi się - kilka lat temu jak zaczynałem biegać po iluś-tam latach zerowej aktywności też miałem spore kłopoty z kolanami. Znalazłem wtedy fajny zestaw ćwiczeń wzmacniających stawy kolanowe, tzw. gimnastykę Kledzika. Zastosowałem i po jakimś czasie dolegliwości ustąpiły. Nie jestem pewien czy mogę tutaj wrzucić linki z konkurencyjnego (?) serwisu ale temat jest chyba tego wart:
link1
link2
Gdybyś miał dalej problem z kolanami zobacz, może te ćwiczenia pomogą.

pozdr, s.

p.s. na pięty niestety nic nie znam :oczko:
Obrazek
ODPOWIEDZ